Nagyon fontos! Kutya pisilés! Meddíg bírja a kutyus pisilés nélkül?
Szerintem, ha ketten vagytok rá és mindketten fogtok foglalkozni vele, nem lesz semmi baja. A hétköznap napi 3 séta elég lesz, neki, ha nem csak 5 perces eü séta. Hétvégén meg mehettek vele többet sétálni.
Ha már felnőtt kutyus elég ha naponta csak egyszer kap enni, és ne hagyj előtte ételt.
Én is dolgozom és az én kutyám is egyedül van napközben. Fél évesen már szobatiszta volt. Ő most min.3x sétál naponta kb 1,5 órát alkalmanként. Ebbe van játék más kutyákkal, engedelmes feladatok, labdázás stb.
Szerintem bírni fogja.
Köszönöm a válaszokat!Nagyon sokat segítettek!
Főleg az a válaszadó,aki az etetéssel kapcsolatban írt nekem.Teljes mértékben igaz,amit írtál.Az előző kutyusomat anyukám etette,és elég követelőző volt kaja téren!Ő volt a főnök! :-)
Azt hiszem mindent tudok amit akartam!Bár még annyi hogy 5 kilós kutyus napi ételadagja,450-500gramm?Az nem sok?Ugyanis a kutyaeledelen ezt olvastam.Bár nekem soknak tűnik.Mennyi a napi étel adag 5 kilós kutyus esetén?
Hmmm...ezt a 450-500 grammot száraz tápon, vagy konzerven olvastad? Mert ennyit az én 30 kg-os roti-nj keverékem eszik középkategóriás száraz tápból...konzervből neki 1200-1300 gramm kellene, de mivel ő szárazból is többet eszik, mint ami elvileg kellene, simán megenne 1700-2000 grammot.
Egy középkategóriás száraz tápból egy 5 kg-os kutyának szerintem 8-10 dkg kell...de a táp oldalán lévő mennyiséget vedd alapul, és ha hízik a kutya, akkor csökkentsd, ha fogy, akkor növeld az adagot!
A száraz táp nem nasi, hanem az legyen a nap adag legnagyobb része! Hacsak nem főzőcskézel neki...
A konzerveket én nem szeretem, mert minimum 80%-a víz, és sokkal több kell neki a kutyának egy nap, mint tápból, és sokkal-sokkal drágább is. A gagyi pedigree is rohadt drága...ha viszont már minőséget veszel neki, az 600-700-800 minimum konzervenként...én csak ízesítésre szoktam használni, hogy feldobjam vele néha a tápot, tehát a napi adag szárazhoz keverek 1-2 evőkanálnyi konzervet.
Az én kutyusom is 5 kg-os lesz, most 3 kg és napi 100 g Purina Pro Plan tápot kap. Kicsit kevés volt neki, úgyhogy egy héten pár alkalommal kap még mellé rizst, vagy tésztát, egy kis tojással vagy zöldségekkel, gyümölcsökkel. Így már szépen fejlődik és kicsit változatosabb is az étkezése!:)
Jó ötlet ez a konzerves ízesítés, lehet én is kipróbálom!:)
Aha értem!
Egyépként valamelyik konzerv hátoldalán olvastam a mennyiséget,de már a márkáját nem tudom a konzervnek.
Nagyon jó ötlet ez az ízesítéses megoldás.
Én úgy gondoltam,hogy változatosan szeretném etetni.Lesz,hogy a mi ételeinkből,de lesz,hogy kimondottan kutyakaját fog enni.Remélem így jó lesz!És akkor a száraz eledel jobb,mint a konzerv.Oksi!Köszi!
Láttam kutya tésztát is.Tudja valaki az milyen?
Ugyanúgy ki kell főzni,mint az emberit.Gondolom más lehet a tápértéke?Próbálta már valaki?
A kicsi testű kutyák, mint a csivava, pincsi, yorki, stb. rövid emésztő- és húgyúti rendszerrel rendelkeznek, ezért az étel és ital sokkal gyorsabban "átszalad" rajtuk, mint a nagyobb testű kutyákon. Ezért kistestű kutyust soha ne hagyjunk otthon 10 órán keresztül egyedül, mert nem fogja tudni visszatartani a székletét és vizeletét, illetve ha mégis visszatartja, előbb-utóbb tartós egészségkárosodáshoz vezethet!
Azt javaslom, ne hozd el a kuskutyát, vagy kérj meg egy barátot vagy szomszédot a napközbeni legalább egy alkalommal történő sétáltatásra. Indulás előtt leviszed, hazajövetel után leviszed, közben pedig a barát viszi le. Ne csak szívvel dönts, a kutya érdeke a legfontosabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!