Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit gondoltok a szulesemrol?...

Mit gondoltok a szulesemrol? Igy kellett tortenjenek a dolgok?

Figyelt kérdés
Tegnap, 39+6 szultem. Konizalt mehszajam van. Elso baba. Egy honapja mar 1111 volt az ertekem. Mar 5 napja megallas nelkul josloztam, de nem akart rendszerbe allni, ejszakankent elobb utobb el tudtam aludni. Pentek este ereztem, h ez most rendszeres. Merni kezdtem 3-5 percenkent jottek a kemenyedesek, turheto fajdalommal, keves verzessel. 3 oran at mertem, rendszeres maradt. Fel egyre beertunk a korhazba, mondtam, h en nem tudom, h vajudok-e, mert a fajdalom nem erosebb, mint mar egy hete, de kozoltek, terminusban vagyok, innen mar ki nem megyek. Jo, vizsgalat, 1 ujjnyi, beontes nst, varas, vajudas. A fajasok maradtak, erosodtek, orankent vizsgaltak. Az ejszakasok meg "dolgoztak" velem, de 4 utan mar ram sem neztek. Azt mondtak, meg amikor beertunk, ha meglesz a 2ujjnyi, behivjak az orvosom. 4-ig nem lett meg, utana az ejszakas mar nem nezett ram. 6-kor muszakvaltas, az uj orvos bekoszont, es kozolte, szoltak a dokimnak, jonni fog. Onnantol senki nem foglalkozott velem. Vajudtam, alvas nuku. 9-kor jott az orvosom, vizsgalt, szuk 2 ujjnyi. Mondta, h sajnos lathatoan kifaradtam a nemalvasban/vajudasban, de gond egy szal se, itt van o es megoldja. Eloadta, h mindjart alomszulunk. Kapok egy kabito injekciot, vajudok kabasagomban egy orat. Az injekcioval egyutt burkot repeszt. Egy ora alatt kitagulok, akkor felraznak es injekciotol masfel ora mulva baba van. 9:30-kor burokrepi, injekcio, vajudas belove. Fajasok azert kemenyek voltak, de a fajasok kozt lebegtem. Del. Bo 4 ujjnyi, igazabol csak mm akadt. Van-e szekelesi inger? Ezt a szekelesi ingert ugy erzem, mar elegge surgettek, koveteltek tolem. Par perc mulva lett is egy halvany, gyorsan szoltam, nehogy elinduljon es repedjek. Ok, nyomjak. Nyomtam en de kaba is voltam. Kiabalt az orvos, h nem jol nyomok. A kovetkezo egy ora maga volt a horror. Mindenki uvoltott, h nem jol csinalom. Jott a vakum es meg 4! masik orvos. Vegul kipreseltek-kivakumoztak szegenykemet. Nana, hogy nem sirt fel, inkubator, most mar jol van. En rengeteg vert vesztettem, total szetvagtak minden iranyban. Ert valaki hozza? Szerintetek jol/helyesen tortentek a dolgok? En teljesen ossze vagyok torve. Ugy erzem en vagyok a hibas, illetve horror volt a kitolastol...
2013. okt. 27. 06:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ez szerintem azért erős egy kicsit.Főleg,hogy te úgy érezted,nem figyelnek rád és a babára kellőképpen(ami nyilván így is volt)Na,meg a kiabálás,azt én is nehezen tűrném,pláne fáradtan.

Inkább császár,ha egy mód van rá.

Az a baj,hogy hivatalosan nincs meg a választás lehetősége,csak "jó pénzért" (le lehet pontozni,én így gondolom)

2013. okt. 27. 18:53
 12/15 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnállak! Sajnálom hogy rossz emlék maradt a szülés, nekem 2 gyönyörű szülésem volt el sem tudom képzelni hogy birtam volna ezt.
2013. okt. 27. 20:43
 13/15 A kérdező kommentje:
Ma beszelgettunk rola a parommal, mert mondtam neki, h lassan jon a "megszepul az emlek" szindroma, az ujra vegigcsinalnam erzessel. Elkomorodott es kozolte, nem, hidd el, te ezt nem akarod ujra! (Vegig bent volt) A pici majdnem meghalt, folotted meg ugraltak mint egy darab huson! Teny, hogy tiszta lila a mellem es a hasam, a belekonyoklestol es passzirozastol, szemeim beverezve, holnap vert kapok. Es tenyleg nem velem kommunikaltak a dokik, hanem egy ido utan mar csak egymassal uvoltottek, h ki mit csinaljon. Nem volt "Anyuka, most akkor lesz egy kis gatmetszes", hanem egyszeruen csak kaszaboltak a szelrozsa minden iranyaba, nem tudom mi lett ott lent vegul, de azt igen, h amikor varrt a doki, akkor a fenekembe is belemaszott. Szoval a parom azt mondta, ha vallalom meg a kistesot, amit megbeszeltunk, akkor o csak csaszarra enged. Anyu azt mondta (o a folyoson volt a kitolas alatt), h amikor a parom kiment hozza, kozolte vele, h o most itt leugrik a lepcson... Szoval nekunk ez sajnos nem sikerult tul jol, de hat igen, ilyen is van, majd megemesztjuk.
2013. okt. 28. 00:07
 14/15 anonim ***** válasza:

Ahhoz hogy megint szülj nem kell hogy ezeket újra átéld. Kórház és kórház, orvos és orvos között óriási a különbség.

Vannak olyan szakemberek akik segíthetnek feldolgozni a borzalmas szülésélményt.

Egy cseppet sem a te hibád amit tettek veled, de attól még szörnyű. :(

2013. okt. 28. 13:48
 15/15 anonim ***** válasza:

Sajnalom ami veled tortent,en is hasonlot eltem at,megertelek.En elajultam a fajdalomtol,a kisfiam szive leallt,termeszetesen nem sirt fel.Surgossegi csaszarozni akartak,de szivmukodes nelkul valoszinuleg arra sem volt ido,mert a muto fele fel uton ugy dontottek inkabb kirangatjak belolem( vakuum,konyokles stb)Szerencsere a kisfiam nem szenvedett semmifele karosodast.

Nekem sajnos evek multan sem sikerult feldolgoznom,tehat nem feltetlenul igaz,hogy megszepul az emlek.Ha vallalok valamikor masodikat nalam is csak a csaszar johet szoba,mindenkeppen maganklinika(talan ott legalabb a penz miatt odafigyelnenek ram is)de elotte valoszinuleg nem artana egy jo pszichologus sem.

Remelem neked sikerul magad tultenni rajta,gyors felepulest es boldog babazast kivanok!

2013. okt. 29. 08:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!