Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nem érti meg a férjem,...

Miért nem érti meg a férjem, hogy nem szeretnék több gyereket szülni?

Figyelt kérdés

Van egy 18 hónapos lányunk.

Úton a második gyerekünk, ötödik hónapban vagyok.

Állítólag kisfiú, de nem szeretnénk még nagyon bele élni magunkat mert bármi lehet még.

De a párom további gyerekeket akar majd még, főleg ha lány lesz a második, akkor főleg mert szerinte muszáj, hogy egy fiú is legyen.

Nem mondom, hogy nem szokott segíteni a kicsivel, vagy foglalkozni vele, de néha olyan kedve van hogy haza ér a munkából és aludna reggelig.

Volt olyan is, hogy épp meg fáztam, akkor pár hetes terhes voltam,és annyira rosszul voltam,sápadt,hogy úgy éreztem le kell feküdnöm lázas is voltam és pihentem míg a kicsi is pihent, és nem volt el mosogatva meg fel porszívózva, és kiakadt rám, hogy nem vezetem a házat, nem volt itthon semmi más dolgom, erre kell haza érjen.

Én mindig két gyereket szerettem volna, és úgy érzem, hogy több gyereket tényleg nem szeretnék, velük is hány álmatlan éjszakán túl vagyok, vagyunk.

Nem volt nehéz szülésem, és remélem, hogy most sem lesz az, de ez még nem változatatja meg a döntésem.

Szerintetek önző vagyok, mert kijelentettem neki, hogy nem vagyok hajlandó több gyereket szülni?

Más házasságban is gyakori az ilyen vita?

Vagy nálatok a pártok jól, fogadta, hogy nem szeretnétek több gyereket?

tegnap 00:33
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
86%

Azért nem érti meg, mert nem övé a teher nagyja..

Szerintem ha egy férfi nem érti meg, hogy a nő nem akar többet, ott komoly bajok vannak/lesznek. Normális pár nem veszekszik ezen.

Nálunk a férjem szintén örült volna egy másodiknak, de én lebeszéltem róla és most már ő is belátja, hogy igazam volt.

A mai világban még egyet vállalni is rizikó..

tegnap 00:42
 2/23 anonim ***** válasza:
93%

Ha mindig kettőt szerettél volna, akkor gondolom ezt már rég elmondtad neki, és ő ezzel a tudattal ment bele a közös gyerekvállalásba. Attól, hogy később meggondolta magát, nem vagy köteles te is meggondolni magad. Nem önzőség, hogy tartod magad ahhoz, amit korábban már megbeszéltetek.

A saját gyerekével pedig normális esetben nem "segít" az apuka az anyukának, hanem közösen gondozzák a szülők egyenlő mértékben. Ott már eleve komoly gondok vannak, ahol bármelyik szülő úgy gondolja, hogy neki elég csak besegíteni a gyerekkel és még ezért is legyen hálás neki a másik szülő. A gyerekvállalás egy közös döntés, a vele járó feladatok is közösek.

tegnap 01:23
 3/23 anonim ***** válasza:
86%
Ilyen faszni egyet sem szültem volna, aki házicselédnek tart.
tegnap 01:25
 4/23 anonim ***** válasza:
92%
Mondd meg neki, hogy ha a másodikkal éjszakázik ha sír, eteti az este lefejt tejeddel amikor hajnalban 2 óránként enne, akkor tőled jöhet a harmadik. Akivel persze ő marad otthon, amíg te ennyi kihagyott év után végre vissza mész dolgozni, hogy emberek közt lehess. Ja, csak az idill kell este, meg a szép képek, amit lehet mutogatni a családnak meg a munkahelyen? Kössz, nem. Így is meg leszel reccsenve, ha ennyit segít, mint ahogy leírtad és rosszul sem lehetsz, mert vár rád a házimunka.
tegnap 05:50
 5/23 anonim ***** válasza:
91%
A leírás alapján Te egy balek vagy, ő meg egy zsarnok, de neked még ez nem esett le. Ennyi a magyarázata.
tegnap 06:54
 6/23 anonim ***** válasza:
88%
A párod az önző!
tegnap 07:59
 7/23 anonim ***** válasza:
94%

Olyannak eleve nem szültem volna aki szerint “muszáj, hogy egy fiú is legyen.”

Máskülönben még azt se tudjátok milyen az élet 2 gyerekkel… miről beszéltek, vitatkoztok??

Ebből a leírásból nekem az jön le, hogy ez egy nem jól működő házasság. Ha együttmaradtok az azért lesz, mert megalkudsz. De aki nem segít mikor beteg vagy és még le is csesz, az a jövőben sem fog.

tegnap 08:17
 8/23 anonim ***** válasza:
87%
A férjemmel 3-4 gyereket terveztünk, de amikor megszületett a második, elég hamar átbeszéltük, hogy maradjunk ennyinél. Amennyire lehet, közös nálunk a teherviselés, és ha nálatok is nagyrészt így van, lehet, hogy a férjed is egyet fog érteni veled. Mindketten megtapasztaljátok a 2gyerekes létet és újraterveztek.
tegnap 08:20
 9/23 anonim ***** válasza:
96%
Még meg sem született a második, már harmadikat akar? És mi az, hogy fiúnak mindenképpen kell lennie? Nekem úgy jön le, mintha nem is azért szeretne gyerekeket, hogy boldog család legyetek, szeretetből, hanem csupán ösztönből. Nem nőként, társként tekint rád, hanem csak szüljed, neveljed a gyerekeket, ja és vezesd a háztartást.
tegnap 08:51
 10/23 anonim ***** válasza:
94%
Legyen otthon ő a 2 gyerekkel, te meg menj el dolgozni, aztán akkor egyből nem akar majd harmadik gyereket.
tegnap 09:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!