Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kinek hogyan indult a szülése?...

Kinek hogyan indult a szülése? Mennyi ideig vajúdtatok? Esetleg vbac-nál, hogyan volt?

Figyelt kérdés

Második gyerekemet várom. Első császár lett indítás (ballon és oxi) után, de nem tágultam semmit, így 24 óra vajúdás után megcsászároztak. Vele nem volt jósló, de 1 ujjnyira kutágultam és elment a nyákdugó is.

Másodikkal vannak jóslóim, rengeteg keményedésem de zárt vagyok, nyágdugó is meg van. Kinek hogyan indult a szülése? Minden jóslónál reménykedem, hogy na most ez lesz az, de sosem. Mivel első császár volt ezért ez elvileg úgy számít, mintha első szülés lenne. Már elég nehéz minden, örülnék ha megindulna magától. De félek attól is hogy sokáig fogok vajúdni.

Kinek hogy indult és mennyi ideig vajúdott?

tegnap 11:31
 1/10 anonim ***** válasza:
Magzatvíz elfolyt. Második gyorsabb volt, mint az első.
tegnap 12:02
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Sok keményedés, jósló volt az utolsó 3 napban. Aznap este bekajáltam nagyon, lefeküdtem aludni és egyszer csak úgy fájt a hasam mint mikor nagy wczni kell. Kimentem és meglepetésemre miközben ültem le a wcre elment a magzatvíz. Egyből mentünk a kórházba 16 óra vajúdás következetett majd császár. Most megint terhes vagyok és ha rajtam múlna egyből császárt kérnék, de tudom hogy úgyis meg kell próbálni természetesen szóval csak reménykedem hogy gyorsan túl leszünk rajta. Vagy nem tudom. Igazából rágondolni se akarok. Valahogy majd csak lesz.
tegnap 12:18
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem V-bac volt a második. Éjjel 2-3 körül arra ébredtem, hogy fájogatok. Annyira nem volt vészes. De volt vérzés is, így bementünk, hogy megvizsgáljanak. Este 8-kor megszületett. Napközben meg egyre erősödtek a fájások. Befektettek valami kórterembe, ahol kismamák voltak. Próbáltam pihenni, mert hát nem sokat aludtam, de annyira fájt, hogy csak szenvedtem. De csak a hasam apja fájt. Nem foglalkoztak velem, mert azt mondták, hogy akkor szóljak, ha az egész körbe fáj. Na olyan nem volt azóta se (11 év). Lehet, hogy a korábbi császáros vágás miatt, nem tudom. De a végén csak kijött az a gyerek, úgy hogy nem olvasta el a tankönyveket.
tegnap 12:52
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

*apja=alja akart lenni 🙈😂

Hasam alja

tegnap 12:53
 5/10 anonim ***** válasza:

Kisfiamnál hajnal 4-kor elment a nyákdugóm, azonnal jöttek a menstruáció szerű fájdalmak, itthon vajúdtam, este 9-kor 5 perces fájasokkal bementünk a kórházba, burkot repesztettek és hajnal 3-ra természetes úton megszületett.

A kislányomnál napokon át távoztak a nyákdugó darabkák, nuku fájdalom.

Egyik este 10 körül egy nagyobb darab is elment.

Hajnal 4-kor menstruációs görcsökre ébredtem, 6-kor elindultunk a kórházba, 3 perces fájásokkal estem be, a vizsgálat alatt folyt el a magzatvízem, és reggel 8-ra szintén természetes úton megszületett.

tegnap 12:57
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Éjjel megfordultam az ágyban, és egy éles fájdalmat éreztem, amivel egyidőben kicsurrant egy kis magzatvíz. Én tudtam, hogy az, de az úgyeletes doki nem látott szivárgásra utaló jeleket.

Vajúdóba fektettek, ahol rövid időn belül rendszeres és sűrű fájásaim lettek. Kb. 2 óra múlva nagy mennyiségű magzatvíz távozott. Ezután gelgyorsultak át események. A férjem is alg ért be a nagy pillanatra.

tegnap 13:18
 7/10 anonim ***** válasza:

Elsőnél magzatvíz szivárgás miatt indítottak.

Másodiknál délelött megvizsgáltak, a doki rámijesztett. Egész délután emiatt idegeskedtem.

Este alig bírtam elaludni.

Éjfél fele elaludtam, 2kor arra keltem, pokolian görcsölök. 2től 5ig mértem a fájásokat. Addigra már 5percesej voltak. Reggel 6ra bementünk a kórházba, egyből vittek szülőszobára. 8tól már egybefüggő fájásaim voltak, 9re meglett a 2.

tegnap 16:43
 8/10 anonim ***** válasza:

Elsőnél éjszaka fél2-2 körül ébredeztem, hogy a gyerek furcsán rúg, kellemetlen, fáj. Folyton felébredtem, visszaaludtam, ahogy úgy "mocorgott". Aztán kimentem a mosdóba, mert nagyon hascsikarós érzésem volt, ment is a hasam, 1 órán belül 4x voltam vécén. Mindig úgy kezdődött, hogy ilyen hascsikarós görcs, aztán az tetőzött majd elmúlt. Először nem is tűnt fel, de aztán valahogy egyre egyértelműbb volt a fájdalom íve, a végén már a hasmenés sem jött, na mondom, várjunk csak, 40+3 ez lehet, hogy valamit jelent :D Onnantól kezdve kiültem a kanapéra és mértem, hogy ez hogy fáj és mennyi ideig és milyen sűrűn, és valahogy egy ponton rájöttem, hogy én itt most vajúdok. 7kor ébresztettem a férjem, amikor már 4 percenként jöttek a fájások, hogy szerintem előfordulhat, hogy be kéne menni a kórházba (800 méterre laktunk tőle, nem volt túl sürgős). A kórházban megvizsgáltak, aztán teljes pánikban küldtek a szülőszobára, hogy nehogy már a folyosón szüljek ott meg nekik. Nyilván ez kicsit túlzás volt, de azért tény, hogy nem aggódtam túl a kérdést. 8körül feküdtem fel az ágyra szépen, akkor repesztettek burkot, mert magától nem történt meg addig, a fájások ekkor lettek intenzívebbek, és 10:33-kor megszületett az első kislányom :)

A másodiknál meg éppen vittem a nagyot a bölcsibe, késésben voltunk a reggelihez, szóval kicsit jobban kiléptem. Az egész második terhességem alatt nagyon sokat keményedett a hasam, főleg ha fizikailag megerőltettem magam, itt is azt hittem, hogy ez történt- ugye rohanok a gyerekkel, majd gyorsan felemelem a pelenkázóra, mert nyilván, hogy menet közben tojt a pelusba, szóval még mielőtt beadtam volna, pelust cserélek, és közben átkozom a fejem, hogy minek kellett így rohannom, most lerohad a derekam és a hasam kőkemény és fáj minden. Aztán hazafelé menet kicsit lassabbra vettem ugyan a lépést, de csak nem múlt el a fájdogálás, pedig azért egy keményedés nem tartott eddig korábban sosem :) Hát felmerült bennem, hogy lehet, ez a gyerek nem marad bent 40+3-ig, mint a nővére, aznap töltöttem a 39. hetet. Namondom, a biztonság kedvéért csak elkezdem mérni a fájásokat, de tök rendszertelenek voltak, nem is kifejezetten erősödtek, megközelítőleg sem olyan érzés volt, mint az elsőnél, szóval nekiláttam kádat pucolni, mert miért ne. De csak nem múlt az egész, szóval olyan dél környékén, ebéd után mondtam a férjemnek, hogy menjünk már be a kórházba, nézzenek rá, max hazaküldenek. Érkezésnél megvizsgáltak, már 7 centire kitágultam, szóval burokrepesztés, zöld volt a magzatvíz, tehát bekötötték az oxit, véleményem szerint halál feleslegesen, de ki vagyok én, hogy ezt megmondjam, mindenesetre fél órával később már a kezemben volt a gyerek. Ezúttal még varrni sem kellett, mert ügyes volt a kisasszonyka, vigyázott rám :)

Harmadik nem lesz, de ha a szülésen múlna, én ezek alapján még 100 ilyet végigcsinálnék, mások helyett is, mindenkinek hasonlókat kívánok, és ezt akkor is így éreztem meg azóta is tartom, hogy ennek ilyennek kell lennie :D Remélem ezúttal neked is könnyebb és kellemesebb élmény lesz, mint az első volt.

tegnap 19:30
 9/10 A kérdező kommentje:

2es

Miért szeretnél császárt?

Köszönöm a válaszokat. Még csak 38 hetes 2 napos vagyok de már nagyon várom, hogy kibújjon. Tudom ne siettessem, majd jön, ha készen áll, de nagyon terhes már a terhesség gyerek mellett és bennem van az is, hogy szeretném megtudni milyen mikor magától indul. Nem szeretnék indítást, főleg, hogy császár előzmény miatt 40. Hétig várnak.

Keményedések vannak, néha mensi görcsök is. Kb 2 hete napi 2-3 lazább széklet. Sajnos a front eddig nem segített. Úgyhogy örülnék ha lassan kibújna.

tegnap 22:23
 10/10 anonim ***** válasza:
Kérdező, 16 órát vajúdtam, nem vették észre csak az utolsó doki, hogy úgy be van szorulva a medencénél hogy fizikai képtelenség, hogy kijusson, a próbálkozások közben szakadt szakadt a méhnyak, végül észrevették a bajt és műtöttek. Olyan gyorsan gyógyultam hogy egy nappal később már kb semmi bajom nem volt, én segítettem a frissen szült szobatársamnak is, mert jobban voltam mint ő. Alul is, a hasam is varrni kellett, ha lehetne választani köszönöm szépen de még egy lenti sérülést és 16 plusz óra vajúdásokat kihagynék és mennék egyből a műtőbe. Plusz a családunkban több majdnem tragikus kimenetelű szülés van, az egyik gyerek maradandó problémákkal mert túl későn császározták már meg az anyukát. Nekem ezek így egyben elegek…De!!! Sokaknak nagyon sima szülése van és sokaknak borzalmas császár élménye. Tudom hogy ez egy nagy hasi műtét tudom hogy sokszor a nehezebb út…stb.. Ez csak egy személyes a saját traumáim miatti vélemény. Teljesen megértem és elfogadom a mások meglátásait, véletlenül sem szeretnék itt császár/természetes vitát :)
ma 06:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!