Allva/fekve/labdan vajudtatok?Hany ora alatt lett belole baba?
Pont ebben a sorrendben
Nekem 12 óra volt..
Fekve, kádban
Az első enyhe keményedéstől számítva 8 óra. De abból csak az utolsó 3 volt nehéz, amikor már a kórházban voltam. + a 1,5 órás kitolás
Az elsővel végig fekve (indított szülés fantasztikus szabályai... 🙄), 23 óra 2 perces műfájás után császár lett.
A második itthon indult, sétálgattam, táncoltam, mozogtam, a kontrakciókba igyekeztem beleguggolni. 26 óra után mentünk be a kórházba, onnantól feküdnöm kellett, 34 óra után született meg, természetesen.
Elsővel fekve, mert elfolyt a magzatvíz, de fájásgyenheség miatt méjszájérlelő zselét kaptam így végig feküdnöm kellett. 13 óra alatt lett meg a baba, de a víz elfolyása után csak 8 órával kezdődtek a fájások, addig semmi sem történt, még aludtam is egyet.
A másodikkal otthon kezdődtek a fájások, többnyire feküdtem,vagy ültem, mikor már a kórházban voltunk (5 percesekkel mentünk be), jobban esett állni, háttal falnak támaszkodva, ill. járkálni. Mondták is, hogy járkáljak, mert az elősegíti a tágulást. Majd egyszer csak kizúdult a víz, utána mar csak fekve,bár onnan egy órán belül meg is szültem, többnyire a szülőszobán voltam már.
Nagyon szerettem volna kádban vajúdni, de épp foglalt volt a medence, mikor bementünk.
Elsővel főként feküdnöm kellett, a legelején ácsoroghattam az ágy mellett és ülhettem kicsit labdán - 4 óra volt.
A 2. indított volt, 4,5 óra volt, kb 6,5 órán keresztül feküdnöm kellett... Annyi mozgásteret engedtek, hogy félig a bal oldalamra fordulhattam...
Első baba magzat víz elfojastol számolva 3 óra 19p alatt lett meg.
Ágyra támaszkodva terdelve(teljesen le volt engedve az ágy) , szülőszéken majd felültem az utolsó 3 fájásra az ágyra, de nem feküdtem.
A gravitációt tudom ajánlani, legközelebb is szülőszék/ ülés kombinációt választom hacsak nem lesz idő vízben szülni (itt legális, nem csak a vízben vajúdás)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!