Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kell anti-D akkor is, ha nem...

Kell anti-D akkor is, ha nem lesz több gyerekem?

Figyelt kérdés
A férjem B+, én B- vagyok, úgyhogy eddig a babáim vércsoportjától függően adtak anti-D-t. Most vagyok terhes a harmadik/utolsó babákkal. Az anti-D szuri csak azért kell, hogy ha újra terhes lennék, annak a babának ne ártson. Ha nem tervezünk többet, akkor nincs rá szükség, nem? Akkor miért nem kérdezik meg, hogy egyáltalán akar - e az ember anti-D-t? Vagy én tudok valamit rosszul?
tegnap 18:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Jó, ha kapsz akkor is, ha nem szeretnél több gyereket, mert véredben meg fog jelenni az ellenanyag, ha a baba pozitív.

Ez pedig akkor lehet majd érdekes a jövőben, ha mondjuk Neked kell majd valamiért vérkészítmény. Minél több ellenanyag van valakinek a vérében, annál nehezebb neki megfelelő vért találni. Nem csak annyiból áll a vércsoport, hogy pl. B-.

Nekem pl. ez volt a vérkeresésemen:

"0 RhD-, C-,K-,E-; a beteg csak 0 RhD negatív C,E,K antigénekre nézve is negatív vérkészítménnyel transzfundálható".

tegnap 18:51
 2/12 anonim ***** válasza:
86%
Mert nem választás kérdése,ez a protokoll. Kötelező jelleggel kapnod kell.
tegnap 19:00
 3/12 A kérdező kommentje:

Az első választ el tudom fogadni, köszönöm szépen, rákérdezek majd azért az orvosnál is, ha legközelebb arra járok.

#2 A protokollok engem nem igazán érdekelnek, sőt kifejezetten idegesítenek. Ha nincs értelme orvosilag, akkor visszautasítom. Ha nem az életem múlik rajta, akkor választás kérdése minden.

tegnap 19:13
 4/12 anonim ***** válasza:
31%
Melyik szót nem érted? Nem? Választás? Kérdése? Tök mindegy mit akarsz,megkapod. De felőlem mindegy,hepciáskodj nekik nyugodtan.
tegnap 22:27
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem sokat tudsz a betegjogokról, ugye? De. Választás. Kérdése. Attól, hogy tagolsz egy mondatot, még se több értelme, se nagyobb meggyőző ereje nem lesz. Ha elutasítom az oltást, akkor nem fog megkergetni az orvos, lefogni és belémszúrni, vagy ha igen, akkor abból jó kis per lenne. Nem vagyok köteles feláldozni a testem a kórházi protokolloknak és szokásjogoknak. Ha kizárólag azért kellene az anti-D, hogy a következő gyereknek ne legyen baja, akkor nem adatom be, mert én tudom, hogy nem lesz több gyerek. De valószínűleg igaza van #1-nek, és más szerepe is van az oltásnak, mint egy következő baba egészsége, úgyhogy nem kell tovább zsörtölődnöd #4.
ma 05:22
 6/12 anonim ***** válasza:

#5 Ez eleve nem oltás...

A protokollok pedig nem véletlenül léteznek, nemzetközi kutatások és sok évtizedes tapasztalatok alapján jönnek létre azért, hogy a betegek a legoptimálisabb ellátást kapják. Az orvosok nem véletlenül tanulnak 10+ évig, mielőtt olyan döntéseket hozhatnak, hogy esetleg ettől eltérnek, te pedig annyi ésszel szeretnéd őket felülírni, hogy azt se tudod, hogy nem minden oltás, amit fecskendőből tűvel adnak be...

És miért is? Azért, hogy elmondhasd, hogy te aztán nem állsz be a sorba. Inkább veszélyezteted a saját egészséged, de neked ne mondja meg senki... Gratulálok.

ma 08:56
 7/12 anonim ***** válasza:
72%
Én a második gyerek után kaptam, pedig nem tervezünk többet. Rákérdeztem, kb. annyi volt a válasz, hogy protokoll, nem tudhatom, hogy nem lesz több gyermekem (he?), amikor veszélyt jelentene a hiánya rám és a babára nézve is akár akkor is, ha még korai szakaszban megszakítjuk majd a várandósságot. Nem erősködtem, hogy márpedig nekem ne adjanak, annyi bajom legyen. De ez valami olyasmi, minthogy a műtéti elköttetést sem hajlandóak két gyerek után megcsinálni, mert nem tudhatod.... De tudhatom, b**meg.
ma 09:01
 8/12 anonim ***** válasza:
53%

#7 Ahhoz képest lombikos csoportban volt olyan, aki 3 gyerek után elkötette magát, majd 5 évvel később megtalálta élete új párját, akinek szeretett volna szülni még egyet, és várta, hogy majd a magyar adófizetők finnanszírozzák a lombikját... Szerintem ki is rakták a csoportból.

De elkötés nélkül is hányan vannak ezzel így, hogy azt gondolják 2 gyerek, kész ennyi aztán jön egy válás, jön egy új pár, akivel azért mégis szeretnének közö gimmset. És lefogadom, hogy a nagyrészük a második után azt mondta, hogy ő aztán tuti de biztos, hogy soha többet...

ma 10:00
 9/12 anonim ***** válasza:
Ha csak nem élsz úgy szülés után, hogy soha többet nem leszel együtt senkivel akkor nem tudhatod soha, hogy véletlenül terhes leszel e... semmi se nyújt 100%-os védelmet. Aztán meghalsz mert neked aztán nem kellett a szuri...
ma 10:16
 10/12 anonim ***** válasza:
69%

8# Én ezt tök értem, de 35 évesen van annyi önismeretem már szerintem, hogy jöhet válás, halál (vagy bármi), meg akármilyen szerelem az életembe, én nem szeretnék mégegyszer babázni, sem terhesnek lenni, sem éjszakázni, sem semmit, ami ezzel jár. Erre mondom azt, hogy az, hogy nem tudhatom, hát... szerintem elég gyenge agykapacitással kell rendelkezni (már bocsi), hogy valaki ne érezze, hogy benne van-e még az esély, vagy sem.

Én azért nem ágálltam végül, mert egyrészt semmi kockázata kb., másrészt azt valóban nem tudhatom, hogy VÉLETLEN nem esek-e teherbe annak ellenére, hogy mindent megteszünk, hogy ne legyen ilyen. Szóval ezt az érvet megértem, elfogadom.

ma 10:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!