Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kell anti-D akkor is, ha nem...

Kell anti-D akkor is, ha nem lesz több gyerekem?

Figyelt kérdés
A férjem B+, én B- vagyok, úgyhogy eddig a babáim vércsoportjától függően adtak anti-D-t. Most vagyok terhes a harmadik/utolsó babákkal. Az anti-D szuri csak azért kell, hogy ha újra terhes lennék, annak a babának ne ártson. Ha nem tervezünk többet, akkor nincs rá szükség, nem? Akkor miért nem kérdezik meg, hogy egyáltalán akar - e az ember anti-D-t? Vagy én tudok valamit rosszul?
tegnapelőtt 18:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező, arról nem hallottál még hogy védekezés mellett is teherbe lehet esni véletlenül? Vagy soha többé nem szexelsz?

Plusz most ezt mondod, de lehet hogy később meggondolod magad, viszont elfelejted hogy nem kaptál ellenanyagot....

tegnap 11:37
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
8: off, de mondjuk nem ertem miert kell minden uj kapcsolatba gyereket szulni/gyereket csinalni. Tonkremegy egy hazassag vagy kapcsolat gyerekkel, kovetkezoben szuletik meg egy vagy ketto, az meg rendben van. Na de aztan a harmadik kapcsolatban is feltetlenul szukseges szaporodni?
tegnap 13:43
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

#12 8-as vagyok. Én sem értem, de gondolom azért nem, mert én nem váltam el.

De környezetemben aki elvált az mind szült az új embernek is. Vagyis egy nem, de ő már 40 körül volt, amikor újra házasodott, ő is gondolkodott a dolgon, csak karrier szempontból jött neki egy olyan lehetőség ami miatt letett róla.

(Olyat is ismerek, ahol az első házasságából született gyereket az apai nagymama nevelte, mert az új családba egyik oldalon se fért bele a "régi" gyerek...)

Meg az embernek azért változik a véleménye. Első gyerek után én is (mint a legtöbben) azt mondtam, hogy még egyszer ezt tutira biztos, hogy a büdös és életbe soha többet, el is adtam a szülés utáni, kisbabás cuccokat, aztán még 2 éves sincs a gyerek és a másodikkal próbálkozunk. Meg azért aki 30 körül mondja, hogy többet nem az hogy lát előre 15 évet? Mi van ha egy balesetben esetleg meghal egyik vagy mindegyik gyereke? Akkor se vállalna újra? Egyszerűen nem tudhatjuk, hogy a jövő mit hoz és a jövőbeli énünk egy olyan szituációban, amit most el se tudunk képzelni milyen benne lenni mit szeretne majd...

tegnap 14:04
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem akarod azt a "szurit"? Mitől félsz bajod lesz tőle? Vagy mi az ok?

(Magyarországon szülsz?)

tegnap 14:12
 15/18 A kérdező kommentje:
Félreértettetek, nem minden áron akarom elkerülni, csak pont azt nem akarom, amit egyikőtök írt, hogy CSAK azért kapom, mert majd ők jobban tudják, hogy lesz - e több gyerekem vagy sem. Ha más orvosi oka van, akkor persze, adják, de lesz elég bajom szülés után, hogy még ott engem fenékbe szurkáljanak. Múltkor valami nagyon rossz pontot sikerült megszúrni, és túlzás nélkül fél évig fájt ott a fenekem, mintha megütöttem volna. Amibe nyilván nem halok bele, de csak azért nem akarom, mert ők se tudják miért, de valamiért így szokták. Egy 10 éves, boldog házasságba születik a harmadik gyerekünk, utána elköttetem magam, a férjem meg vaszektómiára megy. Ha ezek mellett besikerül a baba, akkor nem fogjuk megtartani, mert nincs kapacitásunk több gyerekre fizikailag és mentálisan sem. Nyilván akkor lesz 100%, hogy nem lesz több gyerekem, ha meghalok, de ha én azt mondom, hogy nem akarok több gyereket, akkor kezeljenek már úgy orvosilag is. Felnőtt ember vagyok. Magyarországon szülök amúgy, SOTE1.
tegnap 18:37
 16/18 anonim ***** válasza:
75%
Utolso mondataid egyikehez, kerdezo. Sajnos Magyarorszagon csak 40 ev felett es 3 gyerek utan lehet elkottetnunk magunkat. Egy gyerekem van, es tudom, hogy tobbet nem fogok szulni, de mivel 28,5 eves vagyok, nem fogjak ezt komolyan venni, mondvan, meg meggondolhatom magam. A ferjemnek a kozos gyerekunk a masodik gyereke, a harmadikat nem akarja megcsinalni a harmadik nonek. Meg “szerencse” hogy hamarosan betolti a 40-et, igy aktualis lesz a vazektomia.
tegnap 19:18
 17/18 anonim ***** válasza:
75%
#16 írta,hogy ez a harmadik gyereke,és bár nincs alapja de úgy érzem közeleg a negyvenhez is.
tegnap 19:38
 18/18 A kérdező kommentje:
#16 40 év felett VAGY 3 gyerek után. Én most vagyok terhes a harmadikkal, úgyhogy nekünk szerencsére lesz lehetőségünk elköttetésre, de én sem értek egyet azzal, hogy az állam ilyen szinten beleszóljon, hogy egy nő hogy védekezik. Azt nagyon a szívükön viselik, hogy nehogy még szülni akarjak később, de csak lombikkal legyen lehetséges, ha viszont tervezetlenül teherbeesek rendeltetésszerű védekezés mellett, azt oldjam meg én. Ráadásul egyre jobban bonyolítják az elköttetést is. Először meg kell igényelni, fél év múlva megerősíteni, és még fél év múlva csinálják meg ténylegesen.
tegnap 19:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!