Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi szükséges egy ambuláns...

Mi szükséges egy ambuláns szüléshez?

Figyelt kérdés
Nyilván azon kívül, hogy én és a baba egészségesek legyünk. A gyerekorvostól egy nyilatkozat, hogy felelősséget vállal az első 3 nap, visszajárkálni oltásokra és vizsgálatokra. Ezen kívül kell még valami?
tegnap 21:28
 1/10 anonim ***** válasza:
56%

Idegrendszer, mert zsarolni fognak, ha elmesz, akkor halalosan veszelyezteted majd a babad es miattad fog meghalni.

En ezt igy szo szerint vegighallagattam, amikor a szobatarsam akart hazamenni… na azert ez mar nonszensz.

Amugy a nagy otthonszulos csoportban facebookon tobbszor is irnak rola reszletesen, nezd meg ott. 🙂

tegnap 22:00
 2/10 anonim ***** válasza:
66%

Saját felelősségre hazamehetsz a babáddal szülés után, amennyiben mindketten jól vagytok.

A saját felelősség azt jelenti, hogy a te feladatod és felelősséged észrevenni:

- ha az újszülött gyermeked besárgul

- nehézlégzése van

- megfázott

- tüdőgyulladása van

- nem lát

- nem hall

- magasvérnyomás és pulzus

- cukorbetegség

- bármilyen egyéb rendellenesség fennáll, amit a kórházban tartózkodás alatt nem észleltek (pl.: táplálkozási nehézségek, letapadt nyelvfék, bélelzáródás stb.)

- egyéb az élettel összeegyeztethetetlen súlyos betegségek

Ha nem jut a gyermeked időben orvoshoz és egészségkàrosodása lesz, legrosszabb esetben meghal, akkor Téged vonnak felelősségre. Azaz börtönbe kerülsz!!!

Megéri???

Nem lenne egyszerűbb 2 éjszakát bent tölteni, orvosi felügyelet alatt?

tegnap 22:10
 3/10 anonim ***** válasza:
26%

2-es, minden amit felsoroltal kiderulhet barmikor. Ez nem indok.

Mas orszagokban szules utan 3 oraval kidobnak. Akkor ezt senki nem eli tul vagy mi van?

Az en gyerekem konkretan szules utan 5 nappal sargult be ugy (otthon!), hogy vissza is kellett menni a korhazba.

Most akkor ott kellett volna lennem hetekig, hogy biztosra menjek?

Szerintem mindenki el tudja donteni maga, hogy mit csinal. Ilyenkor amugy neonatolugus vizsgalja a gyereket, hallasvizsgalatra, bcg oltasra pedig majd vissza kell vinni a korhazba. Lehet, hogy 1-2 vervetelre is, nem tudom, de semmi olyan nem tortenik, amit ne lehetne bepotolni par nap mulva .

Ennyi.

tegnap 22:42
 4/10 anonim ***** válasza:
86%

Nekem egy félreértés miatt került szóba anno a választott gyerekorvossal, magánban szültem és kaptam egy halom papírt. Volt közte gyermekorvosi nyilatkozat is, de őszintén nem is értettem azt a lapot, csak odaadtam, hogy ezt a kórház adta. Így utólag már tudom, hogy akkor kellett volna aláíratni a dokival, ha ambuláns szülést szeretnék, de eszem ágában sem volt.

No de a lényeg, velem kerek perec közölte a doktornő, hogy ő ilyet nem vállal, ha akarom keressek magán háziorvost hozzá aki kijön, mert amúgy is ha hétvégén vagy ünnepnap születik a gyerek akkor ő ugyan fel nem kerekedik. (Ez amúgy be is jött duplán mert pünkösd vasárnap született a gyerek)

Így vélhetően kell hozzá egy olyan háziorvos is aki ezt bevállalna, mert nem törvényszerű, hogy a saját választott az pont be fogja.

tegnap 23:02
 5/10 anonim ***** válasza:
27%

Katalin hercegnő mindhárom gyerekének a megszületése után 4-6 óra múlva a kórház ajtajában állt és fényképezték őket az újszülött babával (pedig neki még a terhességei sem voltak egyszerűek). De a pórnép is hazamegy a szülés után pár órával.

Egész EU-ban, ha nem volt komplikáció, max 24 óra múlva elengednek. Akkor tartanak bent tovább, ha császároztak, vagy komplikált szülés volt, vagy a baba nem teljesen egészséges (oxigénhiányosan született vagy hasonló).

Magyarországon a kórházak több pénzt kapnak utánad, ha kitalálnak okokat, hogy miért tartanak bent akár 5 napig is, mikor hazamehettél volna 1 nap után is.

ma 00:16
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Idegrendszert viszek, fel vagyok már készülve a halálos fenyegetésekre, és hogy melyik ponton kell mondani, hogy megyünk haza, hogy ne fogjanak bent ok nélkül. Azt tudom, hogy nem feltétlen vállal el a saját gyerekorvos, ha ő nem vállal, akkor keresünk másikat messzebb. Oltásokra, szűrésre, vérvételre visszajárunk a kórházba, a közelben van nagyon jó LLL szoptatási tanácsadó és dévényes, ők tudnak segíteni, ha le van tapadva a nyelve vagy valami enyhe izomlazaság/feszesség van, ha nagyon sárga és képtelenség felébreszteni, akkor nyilván visszamegyünk a kórházba, de addig a pontig a sárgaságot pont úgy kell kezelni a kórházban is, mint otthon. Egy 48 óránál fiatalabb újszülöttnek kevesebb esélye van otthon megfázni, tüdőgyulladást, bármi fertőzést elkapni, mint kórházban, de ha bármikor ilyen probléma lesz, azt nekem kell amúgy is észrevenni és kezelni. Egy élettel összeegyeztethetetlen betegség sem fogja észrevétlenül megölni (pláne, hogy egy híresen jó magzati szonográfus követi a fejlődését, aki többet lát a magzatból, mint a kórházban fognak az újszülöttből), vagy ha igen, a kórházban sem szuszog ott felette folyton 2 orvos, hogy jól van - e anya pici pöttye. Sőt, nekem csak olyan tapasztalatom van, hogy ha probléma van, és szólsz is csak leráznak, ha dobog a szíve és lélegzik a gyerek. De reménykedjünk, hogy egy neonatológus által egészségesnek nyilvánított csecsemő nem fog váratlanul, minden jel nélkül meghalni az első 48 órában.

Nem magam miatt akarok amúgy sietni haza, nekem luxus lenne 2 napot szoptatgatva egy kórházi ágyon hotelezni, de ha egészséges a babám, akkor nekem jönnöm kell haza. Az első kórházi 48 óra a tapasztalatlan anyukáknak lehet segítség, az ezer vizsgálatra utazgatást könnyíti meg, a kórházak kapnak érte egy magasabb támogatást. De életben lehet tartani egy csecsemőt 48 órán keresztül otthon is. :)

ma 05:11
 7/10 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező, az én gyerekemnek hazamenetel előtt(3. nap) omlott össze hirtelen a keringése, mint kiderült veleszületett szívbetegsége volt, ami legtöbbször a 2. nap környékén ad hirtelen tünetet. Ha nem vagyunk kórházban, akkor meghal mire kiér a mentő. Nem viccelek, kb 2 perc leforgása alatt történt minden, már öltöztettem hogy indulunk.

Persze ez viszonylag ritka, de nem annyira mint sokan gondolják. Ez mellett mégis azt mondom, csináld ahogy neked jó, csak felhívtam a figyelmed, hogy azért az nincs borítékolva hogy minden rendben lesz.

ma 06:18
 8/10 A kérdező kommentje:
Nálunk kifejezetten kardiológiára szakosodott szonográfus nézegette a szívbillentyűktől kezdve sokkal többet, amit államilag vizsgálnak. Gyakorlatilag mindent, amit látni lehet a pici szívén. Én is félek a kardiológiai problémáktól, nem csak az első 48 órában, hanem úgy általában, pont azért vizsgáltattuk ki külön. Nyilván ez sem lát mindent, de azért elég sokmindent. Viszont erre tényleg extra kicsi az esély, az viszont biztos, hogy az 1 évesem traumatizálódik, ha itthon hagyom éjszakára. Amikor próbálkozni kezdtünk, azt reméltem, hogy csak most ilyen anyás, 9 hónap múlva egy éjszakára itt tudom hagyni, de mostmár látszik, hogy csak úgy tudom itthon hagyni, ha cserébe egész éjjel ordít, és csak 5 percekre beleájul a fáradtságba alvás helyett (csak mellettem alszik el). Úgyhogy ezt mérlegelve, ha tényleg minden abszolút oké, akkor hazajönnék hozzá. Épp elég lesz neki így is, ha éjszaka születik a tesója. Ha nagyon nagy gáz van, végeztem baba elsősegély tanfolyamot, és hívjuk a mentőket, az is csökkent némi kockázatot.
ma 08:12
 9/10 anonim ***** válasza:

Felesleges masokat riogatni. En kevesebb, mint 48 orat voltam csak korhazban szules utan, annyian szultek akkor, hogy mindenkit kirugdostak, akit tudtak, mert konkretan nem volt agy.

A baj barmikor megtortenhet.

ma 08:19
 10/10 anonim ***** válasza:
77%

Tehát inkább veszélyezteted a 2. gyereked életét azért, hogy az egy évesnek ne kelljen anya nélkül aludnia 2 napot...

Mi lesz ha a kicsi kórházba kerül valami miatt? Azért az nem olyan ritka, mint a kardiológiai probléma. Akkor őt otthagyod a kórházban egyedül, hogy ne sírjon a nagyobb?

Kezdjétek el hozzászoktatni ahhoz, hogy nem mindig anya van, létezik apa is. Teljesen mindennapi szituációkban se tudsz majd mindig te ott lenni 2 gyerek mellett egyszerre. Eleve hagyni se szabadott volna, hogy ez a szituáció kialakuljon főleg úgy, hogy tudatában vagytok, hogy ennyire kis korkülönbséggel vállaltok kistestvért.

ma 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!