Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyit vajúdtatok otthon,...

Mennyit vajúdtatok otthon, mielőtt bementetek volna a kórházba?

Figyelt kérdés
Hogy indultak meg egyáltalán a fájások nálatok, milyen gyakorisággal? Kivártátok az 5 perceseket?

2021. ápr. 14. 22:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
69%
3 napot vajùdtam, a 4. nap kèrtem indìtàst. Nagyszombat reggel ment el a magzatvìz, vasàrnap hìvtam ki a szülèsznőt ellenőrzèsre, hètfőn mentem a kòrhàzba ctg-re, ès kedden indìtàsra. Nem lettek rendszeres fàjàsaim, szerintem lelki alapon visszatartottam. Az oxytocin kiprèselte belőlem a gyereket meg a lelket is, nem volt jò èlmèny. Szerencsère ìgy is gatvèdelemmel tudtam megszülni.
2021. ápr. 14. 22:16
 2/17 anonim ***** válasza:
64%

Semennyit, mert éjfélkor elfolyt az összes magzatvizem. Felhívtuk a kórházat, hogy mi legyen. Azt mondták, feküdjek le, küldenek egy mentőt.

Megszülni nem tudtam, mert egyáltalán nem tágultam semmit. 11 órát vajúdtam, utána császár lett.

2021. ápr. 14. 22:17
 3/17 anonim ***** válasza:
61%
Elment a nyákdugó és mensi szerűen görcsölt a hasam, hajnaltól kb délig. Ott éreztem az első komolyabb fájást, ami fokozatosan erősebb lett. Onnan 1 egész napot szenvedtem rendszertelen fájásokkal. 10-1-5-7-1-10 perc össze-vissza. Már nagyon ki voltam merülve, ezért bementünk a kórházba. Ott még hazaküldtek, sétáljak, zuhanyozzak stb aztán majd rendszeres lesz... Aha, nem lett, még kb 10 órát szenvedtem otthon, aztán bementünk megint. Megint el akartak küldeni, de nem voltam hajlandó. 1 órára rá elfolyt a magzatvíz és még 16 órát szenvedtem, nem rendeződtek a fájások egy kicsit sem. Aztán császár lett (más okok miatt is).
2021. ápr. 14. 22:18
 4/17 anonim ***** válasza:
86%

Délelőtt 11 körül vettem észre, hogy apró fájásaim vannak. De ezt úgy képzeld el, hogy kb legenyhébb menstruációs görcs, annyi volt a gyanús, hogy pontosan 30 percenként jöttek. Itt még arra gondoltam jóslók, de azért ott motoszkált bennem, hogy beindulhatott, mert addig csak a keményedések közben görcsöltem. Aztán 3 óra környékére lettek 20 percesek, este 6-ra már 15. Ekkor hívtam a szülésznőt, aki persze leszerelt, hogy ez csak josló lesz (ekkor voltam 37 hetes). Mondta pihenjek, meleg fürdő, aztán jelentkezzek, ha 5 percesek induljunk. 8-10 percesek lettek olyan 9 órára, majd lepihentem, amikor is elfolyt a magzatvíz. Ekkor beindultak rögtön a durvább 5 perces fájások. Ez volt 10:15kor. Mire korházba értünk 11-re, már 2-3 percesek voltak. 01:50-kor született meg a kislányom.

Szóval kérdésedre válaszolva kb 11 órát vajúdtam otthon, kórházban pedig csak 2 óra 50 percet töltöttem (a baba megszületéséig).

2021. ápr. 14. 22:18
 5/17 anonim ***** válasza:
64%

2. válaszoló vagyok. Érdekes, nekem egy fájásom se volt előtte, csak jóslók.

De aznap nem volt semmi. Csak úgy elpukkant :). Elázott az egész hálószoba, mint a filmeken.

2021. ápr. 14. 22:22
 6/17 anonim ***** válasza:
64%
Fél 12-kor elkezdtem érezni valami kis menstruációs fájdalomhoz hasonló érzést. 12 órakor már marhára fájt és 3 percenként jöttek a fájások. Ekkor mentünk be a kórházba a férjemmel, a gyermekünk 12:38 perckor már meg is született.
2021. ápr. 14. 22:36
 7/17 anonim ***** válasza:
76%

Reggel 6-kor elfolyt a magzatvíz, nem volt fajasom. Letusoltam, már tud közben 5 percesekkel kezdődött, mire kórházba értünk (60 km-re) 2 percesek lettek.

Császár lett, mert faros volt.

2021. ápr. 14. 22:38
 8/17 anonim ***** válasza:

Kivártam az 5 perces fájásokat, első szülésemnél ez egy délután és este volt. Tágulásos vérzésem volt illetve zuhanyra erősödő rendszertelen 10-15 perces fájások dél körül és még 9 körül is csak 7-10 percesek voltak, valamikor 2 körül indultunk a kórházba. Egyébként elvoltam még ott is 9.50-ig, pontosan ekkor született meg a fiam így jobb is, hogy nem siettem jobban.

Második szülésemmel 4 órát, rendszeres 10 perces fájásokkal indult, ennyi idő alatt lett rendszeres 5 perces. Viszont ekkor elfolyt a magzatvíz is nem töltöttem sok időt a szülőszobán.

Egyébként az sem mindegy milyen messze laksz, mi negyed órán belül beértünk.

2021. ápr. 14. 22:38
 9/17 anonim ***** válasza:
5 órája szivárgott a magzatvíz mikor mondtam, hogy jól van, lehet el kéne indulni... Az úton kezdődtek a fájások - 5 percesek, de még kb 3 órán át alig volt észrevehető, hogy történik valami, aztán picivel több, mint 2 óra múlva megszületett
2021. ápr. 14. 22:46
 10/17 anonim ***** válasza:
Délután 4 fele kezdődött gyenge fájásokkal. Éjjel már erős fájásaim voltak, de rendszertelenek, magzatvíz se folyt el. Másnap reggel fél 7re értünk be a kórházba. 2 ujjnyira nyitva voltam, burkot repesztettek, kaptam oxit és fél 1 után nemsokkal meg is született a lányom.
2021. ápr. 14. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!