Mennyit vajúdtatok otthon, mielőtt bementetek volna a kórházba?
Semennyit, mert éjfélkor elfolyt az összes magzatvizem. Felhívtuk a kórházat, hogy mi legyen. Azt mondták, feküdjek le, küldenek egy mentőt.
Megszülni nem tudtam, mert egyáltalán nem tágultam semmit. 11 órát vajúdtam, utána császár lett.
Délelőtt 11 körül vettem észre, hogy apró fájásaim vannak. De ezt úgy képzeld el, hogy kb legenyhébb menstruációs görcs, annyi volt a gyanús, hogy pontosan 30 percenként jöttek. Itt még arra gondoltam jóslók, de azért ott motoszkált bennem, hogy beindulhatott, mert addig csak a keményedések közben görcsöltem. Aztán 3 óra környékére lettek 20 percesek, este 6-ra már 15. Ekkor hívtam a szülésznőt, aki persze leszerelt, hogy ez csak josló lesz (ekkor voltam 37 hetes). Mondta pihenjek, meleg fürdő, aztán jelentkezzek, ha 5 percesek induljunk. 8-10 percesek lettek olyan 9 órára, majd lepihentem, amikor is elfolyt a magzatvíz. Ekkor beindultak rögtön a durvább 5 perces fájások. Ez volt 10:15kor. Mire korházba értünk 11-re, már 2-3 percesek voltak. 01:50-kor született meg a kislányom.
Szóval kérdésedre válaszolva kb 11 órát vajúdtam otthon, kórházban pedig csak 2 óra 50 percet töltöttem (a baba megszületéséig).
2. válaszoló vagyok. Érdekes, nekem egy fájásom se volt előtte, csak jóslók.
De aznap nem volt semmi. Csak úgy elpukkant :). Elázott az egész hálószoba, mint a filmeken.
Reggel 6-kor elfolyt a magzatvíz, nem volt fajasom. Letusoltam, már tud közben 5 percesekkel kezdődött, mire kórházba értünk (60 km-re) 2 percesek lettek.
Császár lett, mert faros volt.
Kivártam az 5 perces fájásokat, első szülésemnél ez egy délután és este volt. Tágulásos vérzésem volt illetve zuhanyra erősödő rendszertelen 10-15 perces fájások dél körül és még 9 körül is csak 7-10 percesek voltak, valamikor 2 körül indultunk a kórházba. Egyébként elvoltam még ott is 9.50-ig, pontosan ekkor született meg a fiam így jobb is, hogy nem siettem jobban.
Második szülésemmel 4 órát, rendszeres 10 perces fájásokkal indult, ennyi idő alatt lett rendszeres 5 perces. Viszont ekkor elfolyt a magzatvíz is nem töltöttem sok időt a szülőszobán.
Egyébként az sem mindegy milyen messze laksz, mi negyed órán belül beértünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!