Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan vegyek rá valakit a...

Hogyan vegyek rá valakit a kórházi szülésre, aki otthon akar szülni?

Figyelt kérdés
A menyem hajthatatlanul otthon akar szülni, azt mondja hogy a kórházban fél a fertőzésektől, hogy elrontanak valamit, hogy nem veszik figyelembe a kéréseit, és stresszes a sterilszagtól, a sok fehértől, az idegen helytől és a sok embertől. Úgy érzi képtelen lenne kórházban szülni, inkább meghalna, csak ne kelljen bemennie. Persze hiába magyarázom neki én, és a fiam, nem hallgat ránk. Az állatokat hozza fel példaként, hogy ők is megoldják egyedül. Persze mit is várjunk egy vidéki parasztlánytól, valószínűleg még az előző évezredben ragadt, amikor tényleg rosszak voltak a kórházi körülmények. Még az én szüléseim sem voltak tökéletesek, de azóta még többet fejlődött az orvostudomány. Meg egyébként is, ki vezetne le egy otthonszülést, az egyetlen ilyen most börtönben van. Tényleg nagyon aggódom érte, hogy árt magának és az unokámnak, ezzel pedig a fiamnak is. Észérvekre nem hallgat, ezeket mint elmondtam neki többször is. Egy időben úgy tűnt észhez tért, de aztán a fiam szólt hogy ezt csak nekem mondta, azóta úgy akarja intézni, hogy későn vegye észre, hogy ne legyen már idő beérni a kórházba. Ekkora őrültséget sem hallottam még. Mit csináljak?
2020. szept. 17. 21:12
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
74%
Semmi közöd hozzá. Vegyél vissza, mert a végén ott kötsz ki, hogy 3 havonta 1x látod a gyereket és néha kapsz egy képeslapot!
2020. szept. 17. 21:13
 2/32 anonim ***** válasza:
86%

Hivatalosan is engedélyezett Magyarországon az otthonszülés. Aki börtönben (nincs) az nem tartotta be a szabályokat. Összemosod az engedélyezett otthonszülést és az engedély nélküli orvosi praktizálást!

Tájékozódj, mielőtt lehülyézed a menyed, aki ezek szerint vidéki parasztlányként is többet tud a szülésről és a jogszabályokról, mint te a sok eszeddel:

[link]

2020. szept. 17. 21:15
 3/32 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem kamu, de ha igaz, vegyél vissza. Ugye te se szültél volna máshol, mint ahol a magad eszétől jónak láttad? Na ugye. Hagyd ra. Ez az ő szülése.
2020. szept. 17. 21:33
 4/32 anonim ***** válasza:
80%
Hú, de korlátolt vagy... olvass utána az otthonszülésnek. Biztonságosabb, mint a kórházi, agyonsiettetett, medikalizált borzalom.
2020. szept. 17. 21:40
 5/32 anonim ***** válasza:
88%
Szegény nő! És most képzeljük el, hogy a "drága mama" ott lesz a szoptatásnál, ellátásnál, etetéseknél, ovinál, fejlődésnél, és mindent olyan faxán fog tudni, mint azt, hogy hogyan kell szülni. Őszintén megsajnáltam ezt a nőt! Remélem, a fiad észhez tér és leállít, mielőtt elveszíti miattad a feleségét és a gyerekét, mert elválik tőle.
2020. szept. 17. 21:42
 6/32 anonim ***** válasza:
89%
Itt is és sok más helyen rengeteg nőt ér trauma ,amit jó sok ideig cipel a hátán a kórház nemtörődömsége miatt. Engem is ,de én úgy döntöttem ,hogy másik helyen szülöm meg a másik fiam.De hagyjuk már meg minden anyának azt a jogát,hogy ezt saját maga döntse el ,még akkor is ,ha ez neked nehéz.Segítsd őt ,inkább keressetek fel egy dúlát,aki tudja őt kísérni ,beszéljetek a legkorábbi kórházzal stb .Inkább ez a verzió,mint hogy otthon "véletlen "későn menjen be és ténylegesen baj legyen.
2020. szept. 17. 21:45
 7/32 anonim ***** válasza:
90%

Az otthonszülésnek rengeteg feltétele van.

Én bábapraxisnál szültem. Két gyerekem született otthon, és teljesen probléma mentes volt. Sőt a másodikkal megúsztam egy császár metszést.

A bábák szülésznők. Értenek a dolgukhoz. Rengeteg cuccot hoznak a szüléshez (még oxigén palackot is). Nagyon felkészültek. Rengetegen szültek már ennél a praxisnál és minden anya és baba egészséges. Ha tartotok tőle, akkor inkább először tájékozódjatok.

A férjem is tartott tőle, majd elmentünk egy tájékoztatóra, és úgy jöttünk ki, hogy akkor mi ezt otthon szeretnénk.

Ha otthon szeretne szülni, akkor inkább keressetek neki bábákat (ketten kell kötelezően ott lenniük).

2020. szept. 17. 21:45
 8/32 anonim ***** válasza:
73%

Nyilván otthon is lehet szülni, de ha valami komplikáció lép fel, akkor arra otthon már nem lesz válasz. Persze akkor még mindig lehet úgy dönteni hogy bemegyünk a kórházba, feltéve, hogy van rá idő.

Ugyanakkor abban egyetértek a többi válaszolóval hogy ezt az erőszakos tanácsadást szerintem is hagyd abba, szemmel láthatóan elmondtál már nekik mindent amit el lehet, ha ennek ellenére úgy döntenek hogy otthon szülnek akkor az ő dolguk. Támogasd őket amiben tudod, vagy hagyd őket békén. Annak amit most csinálsz, pozitív hozadéka nem lesz.

2020. szept. 17. 21:49
 9/32 anonim ***** válasza:
91%
En nem szulnek otthon, de ha o ezt akarja, akkor neked ahhoz nem sok kozod van. Menykent mondom, most fejezd be, h cseszegeted, mert kozod nem lesz igy az unokadhoz. Az otthonszules legalis, a parasztlany jobban tudja. Nekem van ismerosom, tobb is, aki otthon szult es minden rendben. En nem tennem, de ha o igy dont, akkor vagy tamogatod es lesz egy normalis viszonyod vele es az unokaddal, vagy cseszegeted es a mindent jobban tudo anyos szerepet veszed fel, na akkor megnezheted, mikor viszi el hozzad a gyereket. O az anyja, o donti el hol szul, mit ad neki enni, mibe oltozteti, stb.
2020. szept. 17. 21:54
 10/32 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező, olyanról van határozott véleményed, amiről fogalmad sincs. Ha tényleg szeretnéd meggyőzni a menyedet, előbb tájékozódj alaposan. Nézz utána az otthonszülés feltételeinek, milyen szakemberek vannak jelen egy ilyen eseményen, milyen felszereléssel, milyen tudással. Jobb helyeken pedig nem levezetni szokás a szülést, hanem kísérni.
2020. szept. 17. 22:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!