Hogyan vegyek rá valakit a kórházi szülésre, aki otthon akar szülni?
Hivatalosan is engedélyezett Magyarországon az otthonszülés. Aki börtönben (nincs) az nem tartotta be a szabályokat. Összemosod az engedélyezett otthonszülést és az engedély nélküli orvosi praktizálást!
Tájékozódj, mielőtt lehülyézed a menyed, aki ezek szerint vidéki parasztlányként is többet tud a szülésről és a jogszabályokról, mint te a sok eszeddel:
Az otthonszülésnek rengeteg feltétele van.
Én bábapraxisnál szültem. Két gyerekem született otthon, és teljesen probléma mentes volt. Sőt a másodikkal megúsztam egy császár metszést.
A bábák szülésznők. Értenek a dolgukhoz. Rengeteg cuccot hoznak a szüléshez (még oxigén palackot is). Nagyon felkészültek. Rengetegen szültek már ennél a praxisnál és minden anya és baba egészséges. Ha tartotok tőle, akkor inkább először tájékozódjatok.
A férjem is tartott tőle, majd elmentünk egy tájékoztatóra, és úgy jöttünk ki, hogy akkor mi ezt otthon szeretnénk.
Ha otthon szeretne szülni, akkor inkább keressetek neki bábákat (ketten kell kötelezően ott lenniük).
Nyilván otthon is lehet szülni, de ha valami komplikáció lép fel, akkor arra otthon már nem lesz válasz. Persze akkor még mindig lehet úgy dönteni hogy bemegyünk a kórházba, feltéve, hogy van rá idő.
Ugyanakkor abban egyetértek a többi válaszolóval hogy ezt az erőszakos tanácsadást szerintem is hagyd abba, szemmel láthatóan elmondtál már nekik mindent amit el lehet, ha ennek ellenére úgy döntenek hogy otthon szülnek akkor az ő dolguk. Támogasd őket amiben tudod, vagy hagyd őket békén. Annak amit most csinálsz, pozitív hozadéka nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!