Angliában élek, itt legális az otthon szülés. Van egy itt élő magyar barátnőm, Ő a második gyermekét otthon szülte. Itt úgy zajlik, hogy két szülésznő, pár héttel a kiírt nap előtt kiszállít minden szükséges eszközt a lakásra. Aztán, amikor beindul a szülés, hívni kell őket és jönnek. Mindent leterítenek takarófóliával, használt törölközőket kértek a barátnőmtől, amit nem sajnál a végén kidobni. A szülés után mindent összeszednek, ami véres lett és elviszik. Szóval takarítani nem kell utána. :)
A barátnőm nagyon elégedett volt mindennel, örült, hogy így szülhetett.
Én biztosan nem vállalnám be, de nekem a kisfiam születésénél nem volt minden rendben, így én óvatos vagyok. Nekem biztonságot ad a tudat, hogy egy kórházban azonnal tudnak lépni, ha szükséges.
3: Nekem tetszik ez a bábás szülés, amit leírtál, de én jobban szeretnék elmenni valahova szülni, mint a saját otthonomban maradni. Egy születésházba, ha lenne ilyen.
Nyilván kórház közelében üzemeltetnének ilyet, ahol állandó telefonos kapcsolat van a kórház ügyeletes szülészorvosával, és 2 percen belül hozzáférhető az orvosi ellátás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!