Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek az otthon...

Mi a véleményetek az otthon szülésről?

Figyelt kérdés
Ki szült már így?

2014. febr. 16. 23:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos nem szülnék otthon. Egyrészt mi van ha kórházi beavatkozás kell, másrészt szülés utáni véres eredményt a fene takarítja szülés után otthon. Örülők, hogy ma már ott tart az orvostudomány ahol tart, és nem muszáj otthon szülni.
2014. febr. 16. 23:51
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Megêrtem, elfogadom akinek ez a variáció tünik szimpatikusnak. Ên nem mernêm bevállalni, mindhárom gyerekem kórházban született.
2014. febr. 17. 00:09
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Angliában élek, itt legális az otthon szülés. Van egy itt élő magyar barátnőm, Ő a második gyermekét otthon szülte. Itt úgy zajlik, hogy két szülésznő, pár héttel a kiírt nap előtt kiszállít minden szükséges eszközt a lakásra. Aztán, amikor beindul a szülés, hívni kell őket és jönnek. Mindent leterítenek takarófóliával, használt törölközőket kértek a barátnőmtől, amit nem sajnál a végén kidobni. A szülés után mindent összeszednek, ami véres lett és elviszik. Szóval takarítani nem kell utána. :)

A barátnőm nagyon elégedett volt mindennel, örült, hogy így szülhetett.

Én biztosan nem vállalnám be, de nekem a kisfiam születésénél nem volt minden rendben, így én óvatos vagyok. Nekem biztonságot ad a tudat, hogy egy kórházban azonnal tudnak lépni, ha szükséges.

2014. febr. 17. 00:55
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

3: Nekem tetszik ez a bábás szülés, amit leírtál, de én jobban szeretnék elmenni valahova szülni, mint a saját otthonomban maradni. Egy születésházba, ha lenne ilyen.

Nyilván kórház közelében üzemeltetnének ilyet, ahol állandó telefonos kapcsolat van a kórház ügyeletes szülészorvosával, és 2 percen belül hozzáférhető az orvosi ellátás.

2014. febr. 17. 03:51
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
4-es vagyok. Én amúgy Pest belvárosában lakom, és 2 lépésre vannak kórházak bármelyik irányba, úgyhogy ha otthon szülnék is 2 percen belül kórházba kerülhetnék, ha szükséges.
2014. febr. 17. 03:57
 6/14 anonim ***** válasza:
Ismerek egy hölgyet, aki így szült, itthon Magyarországon. Ő volt az első legális otthonszülő hazánkban. Neki nagyon pozitív élmény volt és csodálatos. Hála IStennek egészséges babát szült komplikációmentesen. Én elfogadom és tisztelem a döntését, aki ezt választja, én nem tenném az biztos. Első gyermekemet talán úgy tudtam volna megszülni hüvelyi úton, ha szanaszét repedek, a gyerek pedig oxigénhiány miatt károsodást szenved. Fájásgyengeség és rossz szívhang miatt kerültem műtőbe a fiammal. (Elég megdöbbentő volt, mert szülni akartam és arra is készültem.) Második gyerekem 19 hónappal később pedig farfekvés miatt lett császár. Szóval a harmadik is egész biztos, hogy császár lesz.
2014. febr. 17. 06:53
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó dolog lehet azoknak, akik biztonságban érzik magukat otthon szülés esetén. Én sem mertem volna bevállalni, jó érzés volt, hogy a kórházban bármi adódik nagy valószínűséggel megoldják. Szerintem a jó megoldás a kórházon belüli ténylegesen otthonos körülmények és a bábák, szülészorvosok természetességpárti hozzáállása, de nem minden áron.
2014. febr. 17. 08:01
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
én sem merném bevállalni, nem magam miatt, hanem a baba miatt. Ha vele valami történne, soha életemben nem tudnám megbocsátani magamnak, hogy nem biztsítottam minden lehetőséget ahhoz, hogy minél hamarabb beavatkozhassanak.
2014. febr. 17. 08:33
 9/14 piroska és a farkas ***** válasza:
Nem támogatom. Megoldásnak én is azt tartom - ahogy már előttem írták, ha a kórházi légkör minél otthonosabb, természetesebb.
2014. febr. 17. 13:49
 10/14 anonim ***** válasza:
A kórház szomszédságában lakom így lehet hogy bevállalnám, mert ha probléma lenne akkor már bent is lennék 1-2 percen belül.
2014. febr. 17. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!