Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Itt mindenki a szülésről ír,...

Itt mindenki a szülésről ír, de én a baba megszületése/császár utáni pár óra vagyok kíváncsi hogyan telik, mi történik?

Figyelt kérdés
Szóval onnantól, hogy megszületett a baba, esetleg összevarrnak utána mi történik? A babát elviszik? Engem megfürdetnek valahogy? Van aki segítsen, vagy lehet velem valaki rokon? Ismerősöméknél apás szülésnek indult, de mikor kiderült hogy császározzák kiküldték az apukát. Tényleg kiküldhetik? Én megőrülnék ha párom nem lenne végig ott...:( Szülés utáni órákban nagy fájdalmai vannak az anyukáknak? Tudatánál van az ember ilyenkor, vagy teljes kimerültség és homály? Egyből bealszik az anyuka, vagy ugyanúgy éber mint előtte? Ép ésszel, tiszta tudattal végig lehet vinni a szülést?
2014. jan. 24. 22:37
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
100%
akkor szép sorban: igen a babát elviszik 2 órára megfigyelésre... nem fürdetnek meg, hanem megfigyelőbe tesznek téged is 2 órára... nem tudom, szerintem kórház válogatja, hogy bent lehet-e akkor veled valaki... (nálam nem lehetett) császárnál szerintem nem engednek be apát... (én ilyenről még nem hallottam) szülés után semmi fájdalom nincs :) igen tudatában vagy végig mindennek, és utána is... :) lepereg előtted az egész szülés élménye... éberebb az ember mint előtte bármikor:D
2014. jan. 24. 22:46
 2/34 anonim ***** válasza:
100%
Császárnál deréktól érzéstelenítenek, gerincbe kapod. Utána nem érzel semmit deréktól lefelé, de teljesen tudatodnál leszel. Amikor a baba megszületett, odatartják egy köszönésre, puszira, és elviszik fürdetni, vizsgálni, felöltöztetni. Apuka egy ablak előtt nézheti végig a császárt, tehát szemkontaktus lehet csak. Ő veheti kézbe először a babát, végig kísérheti a fürdetést, öltöztetést, vizsgálatot. Azután mikor összevarrtak, 6 órára megfigyelőbe leszel, oda apuka és a baba is veled lehet. Tudod szoptatni egyből. (De ezt tisztázd le a nővérkékkel, orvosoddal előtte). Ez a csodás pár óra eltelik nagyon hamar. Kezded érezni a lábad, lassan elmúlik az érzéstelenítő hatása, nővérke segít letusolni, apa hazamehet, baba a többi baba közzé, te pedig kórterembe mész pihenni. Elég elég fájdalmas lesz, de próbálj minél többet mozogni, akkor hamarabb gyógyulsz. Minél jobban erőlteted a felállást, annál hamarabb fog enyhülni a fájdalom. Én már aznap oda vissza járkáltam a babaszobából az én szobámba. Ezt akkor nem fogod így érezni, de hidd el. Első éjszakát a baba nélkül töltöd, a többit vele, amíg haza nem mentek. 3 nap lesz a kórház. Remélem segíthettem. Boldog babavárást!
2014. jan. 24. 22:51
 3/34 A kérdező kommentje:
Uhh na ez így nem tűnik olyan vészesnek csak ez hogy nem fürdetnek egyből meg ez kicsit...:) Mindenkit infúzióra kötnek? (nekem sajna streptococcust bacikat találtak úgyhogy gondolom kapni fogok), de ezen kívül adnak valamit? Valami injekció, vagy kellemetlen dolog van ha egyébként nincs komplikáció? A megkérdezésem nélkül adhatnak be valamit? Ha császárra kerül a sor akkor ott érzéstelenítenek teljesen? Lehet ott is, hogy nem kérek semmit? Bocsi ha sok a kérdés csak ezek jutnak eszembe:)
2014. jan. 24. 22:53
 4/34 anonim ***** válasza:
100%
császárt ne akard érzéstelenítő nélkül végigcsinálni!! nincs is ilyen... felvágják a hasad... :) rendes szülésnél csak akkor adnak fájdalomcsillapítót szerintem ha kér az ember... én nem kértem... nekem oxitocin( ha jól emlékszem a nevére) -t adtak.. ez erősíti a fájásokat, mert nekem nem volt elég erős a táguláshoz a végén... vizes ruhával megtörölgetnek azért szülés után :) de fürdeni n nem is tudtam volna elmenni... kellett az a 2 óra a megfigyelőbe, hogy az erő visszatérjen belém, mert ilyen téren teljesen kimerültem... még a szülő ágyról se tudtam egyedül átmászni a másik ágyra... semmi erő nem volt bennem... megfigyelőbe teát kaptam 2 l-t amit meg kellett innom és akkor mehettem ki onnét, ha tudtam pisilni :) addigra már lábra bír állni az ember :) reggel szültem.. délután már kisétáltam a látogatókhoz :)) varrás miatt volt kellemetlen az ülés, de elviselhető az is... :) "1"
2014. jan. 24. 23:06
 5/34 anonim ***** válasza:
Természetes szülésnél komolyan órákig trutyisan kell feküdni az ágyon??? :O Már bocsánat az offért, nekem ez az első terhességem, és érdekelt a téma, de ezen kicsit fennakadtam.
2014. jan. 24. 23:08
 6/34 anonim ***** válasza:
100%
nem :) bár talán elolvastad már az előző hozzászólásomat... vizes ruhával lemosnak.. de ereje sincs az embernek ilyenkor lábra állni... nemhogy elmenni zuhanyozni... átfektetnek egy tiszta ágyra de ott is bugyi nélkül vagy és vérzel... megfigyelő után mehetsz zuhanyozni természetesen akkor segítenek... nehogy valami baj legyen.. megszédülj pl, de hidd el nekem a legkevésbé se fog érdekelni akkor ott téged, hogy mi van veled ott lent :)
2014. jan. 24. 23:15
 7/34 anonim ***** válasza:
100%
Igen, közben olvastam :) Így azért egy fokkal jobban hangzik, bár őszintén szólva elég undinak hangzik így is, de valószínűleg tényleg ez lesz a legkisebb bajom akkor.
2014. jan. 24. 23:20
 8/34 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, valami megnyugtat van amin meg döbbenek:) mindenképpen van vérzés szülés közben? Bár gondolom igen..., de azt hogy kell elképzelni, hogy ömlik belőlem, vagy csak mintha menses lenne? Tiszta alsónemű, vagy valami betét se használható? Katétert ugye nem tesznek fel? Eddig ezekkel nem foglalkoztam, de most olyan kiszolgáltatott, megalázó és fura egyben nem kellemes érzésem van az egésszel kapcsolatban...tudom nem szép, de kicsit hibáztatom is a babát, hogy ez a sok rossz miatta van. Eddig ezt nem éreztem, csak most hogy olvasgatom ezeket a dolgokat.:(
2014. jan. 24. 23:25
 9/34 A kérdező kommentje:
Azt szerettem volna még kérdezni esetleg, ha tudtok válaszolni rá, hogy mi a jobb a gátvédelem vagy a gátmetszés? Illetve ezt én választom akkor és ott meg, megkérdezik egyáltalán hogy szeretném vagy ezzel nem foglalkoznak. A lényeg hogy egészségesen megszülessen, de az anyukával nem foglalkoznak?
2014. jan. 24. 23:29
 10/34 anonim ***** válasza:
68%

Nekem úgy volt, hogy mikor megszületett a lányom, és elvitték felöltöztetni lemérni, stb, addig engem összevarrtak (inkább szültem volna ott helyben még egyet, mint az a fél óra stoppolás :( )

Aztán a szülésznőm lemosott vizesruhával, (zuhany lehetőségét nem ajánlotta fel, pedig volt zuhanyzó a szülőszobámban, de megmondom őszintén úgy remegtek a lábaim a fáradtságtól, hogy én ennek kifejezetten örültem, mert barátnőm azt mesélte, hogy őt lezuhanyoztatták, és alig bírta végigállni, amit totál megértek)

Aztán nekem segített a szülésznőm felöltözni, tiszta hálóingbe, segített feladni a bugyit, stb.

Aztán visszahozták a kislányunkat és cicire raktuk, szopizott a drágám, majd elvitték, mert este szültem, elvitték a csecsemősök, első éjszaka benn aludt.

Aztán kiülhettem az ágy szélére, ehettem-ihattam, megkérdezte, nem szédülök-e, stb. A férjem benn volt velem ezalatt. Aztán mikor letelt a 2 óra, elfoglaltam a szobám a gyermekágyason.

Fájdalom a szülés után teljesen megszűnik, mintha elvágták volna. Egyedül ugye a gátmetszés helye lehet gáz, már akinek van, az sajog rendesen, és húzódik, engem szúrt is a varrat. A 4. napon mikor kiveszik, igazi megváltás, nem húzódik onnantól, persze érzékeny, de onnantól nem olyan veszélyes az sem...

Tiszta tudat szerintem nem létezik szülés alatt, mert olyan anyagok szabadulnak fel a testben, amik "bódítanak" kicsit, ezért nekem már fél-1 évvel is nehezemre is esett felidézni mi hogy is volt, mint ahogy akkor már a szülési fájdalmakat is csak az eszével tudja az ember...

2014. jan. 24. 23:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!