Itt mindenki a szülésről ír, de én a baba megszületése/császár utáni pár óra vagyok kíváncsi hogyan telik, mi történik?
Nekem úgy volt, hogy mikor megszületett a lányom, és elvitték felöltöztetni lemérni, stb, addig engem összevarrtak (inkább szültem volna ott helyben még egyet, mint az a fél óra stoppolás :( )
Aztán a szülésznőm lemosott vizesruhával, (zuhany lehetőségét nem ajánlotta fel, pedig volt zuhanyzó a szülőszobámban, de megmondom őszintén úgy remegtek a lábaim a fáradtságtól, hogy én ennek kifejezetten örültem, mert barátnőm azt mesélte, hogy őt lezuhanyoztatták, és alig bírta végigállni, amit totál megértek)
Aztán nekem segített a szülésznőm felöltözni, tiszta hálóingbe, segített feladni a bugyit, stb.
Aztán visszahozták a kislányunkat és cicire raktuk, szopizott a drágám, majd elvitték, mert este szültem, elvitték a csecsemősök, első éjszaka benn aludt.
Aztán kiülhettem az ágy szélére, ehettem-ihattam, megkérdezte, nem szédülök-e, stb. A férjem benn volt velem ezalatt. Aztán mikor letelt a 2 óra, elfoglaltam a szobám a gyermekágyason.
Fájdalom a szülés után teljesen megszűnik, mintha elvágták volna. Egyedül ugye a gátmetszés helye lehet gáz, már akinek van, az sajog rendesen, és húzódik, engem szúrt is a varrat. A 4. napon mikor kiveszik, igazi megváltás, nem húzódik onnantól, persze érzékeny, de onnantól nem olyan veszélyes az sem...
Tiszta tudat szerintem nem létezik szülés alatt, mert olyan anyagok szabadulnak fel a testben, amik "bódítanak" kicsit, ezért nekem már fél-1 évvel is nehezemre is esett felidézni mi hogy is volt, mint ahogy akkor már a szülési fájdalmakat is csak az eszével tudja az ember...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!