Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Itt mindenki a szülésről ír,...

Itt mindenki a szülésről ír, de én a baba megszületése/császár utáni pár óra vagyok kíváncsi hogyan telik, mi történik?

Figyelt kérdés
Szóval onnantól, hogy megszületett a baba, esetleg összevarrnak utána mi történik? A babát elviszik? Engem megfürdetnek valahogy? Van aki segítsen, vagy lehet velem valaki rokon? Ismerősöméknél apás szülésnek indult, de mikor kiderült hogy császározzák kiküldték az apukát. Tényleg kiküldhetik? Én megőrülnék ha párom nem lenne végig ott...:( Szülés utáni órákban nagy fájdalmai vannak az anyukáknak? Tudatánál van az ember ilyenkor, vagy teljes kimerültség és homály? Egyből bealszik az anyuka, vagy ugyanúgy éber mint előtte? Ép ésszel, tiszta tudattal végig lehet vinni a szülést?
2014. jan. 24. 22:37
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
Kérdező,légyszives említsd meg a félelmeid a védönönek ő boztos tud segítséget nyujtano. Ha nem beszéled meg valakivel ezeket akkor szülés után mégjobban kijoönnek ezek a negativ dolgok és depresszios leszel. Elfordulsz a babátol. És nem mellesleg nagyon rosz lesz a szülésed ha igy indulsz neki. Én se szültem még meg,de nekem a védőnöm mondta ha ilyen érzéseim félelmeim lennének nyugodtan szoljak meg kell beszélni mert ez is természetes,mindenkire máshogy hatnak a hormonok. Én pl nem tudom mi vár rám de rettentően várom. Nem érdekel ha bekakálok közbe vagy vérzek hogy iszonyuan fájni fog(jo ettöl persze cidrizek de nem érdekel más is kibirta) akkorisvárom azt a pillanatot hogy a hasamra mellkasomra rakják, megláthassam végre ki rugdosott ott bent. És hogy itthon legyünk hármasban. Hidd el a félelmeid normálisak,csak nem szabad elmélyülni bennük. Probáld a pozitiv oldalát nézni. Én a gátmetszéstől és a korházban léttöl félek,meg a császártol. persze lehet könyörögni fogok érte de most inkább koszenvedwm mint hogy a hátamba vágjanak egy tűt. Sajnos tűfobiám van... A vérvétel egy kinszenvedés,remegek utánna meg sírok.. Sajnos szégyellem de nem tudok mit tenni nem tudom miért félek de lekűzdöm a pici lányunkért.
2014. jan. 26. 14:02
 32/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes vàlaszokat bocsi csak nagyon félek. Eddig nem is gondoltam a szülésre. Nagyon szerettünk volna babát mindenre gondoltam utànaolvastam csak magát a szülést nem. Ùgy voltam vele az csak pár òra. Kicsit ugyan biztosan fáj de gyorsan túl van az ember rajta. Ismerõseim akik szültek se mondtak semmit szinte a szülésrõl magáról. Nemrég néztem egy videót és akkor szörnyülködtem el pedig egy teljesen hétköznapi szülés volt. A császárosról már nem is merek nézni se meg olvasni se...gondoltam hogy fáj de azt nem hogy ennyire. Az a nö úgy szenvedett meg vonaglott az agyon mint aki a halálos ágyán szenved..bocsi a hibákért csak telorol írok. Szóval eddig jókra gondoltam de most másra se tudok csak a szülésre. Fogwdott orvosom sincs és félek attól is mi van ha valami hentest fogok ki..na meg amitõl rettegek hogy valamiért kiküldik a párom és egyedül kell vajúdjak. Más is van egyébként kismama bent vagy külön raknak? Jobban rettegnék és idegesítene ha más is ott szenved mellettem.
2014. jan. 26. 16:34
 33/34 anonim ***** válasza:

Nem mindenki vonaglik annyira, ne aggodj, van aki kicsit nyögdécsel,de van aki kiabál ki hogy viseli. Van aki egy napot vajjudik aztán hipp hopp 3nyomásra kint a baba, van aki csak pár órát. Ezt azért befolyásolja a hozzáállás is. Ezért mondom hogy ha igy gondolsz rá rossz lesz a szülés. És a legfontosabb ne nézz olyan videót,inkább a szépeket,bátorság!

Ilyeneket nézz inkább:

m.life.hu/anyaskodj/20130528-a-legszebb-es-legmeghatobb-otthonszulos-video-amit-valaha-lattal.html#comments

Nem lesz semmi baj, annyian túl vannak rajta mi is igy jöttünk e világra, a végeredmény lebegjen a szemed előtt!

2014. jan. 26. 17:03
 34/34 anonim ***** válasza:

Én este szültem, alig 3 óra kellett az egészhez. Fajasok nélkül mentem be a kórházba, burokrepesztesig nem volt fájásom, utána szépen rendeződtek, 40 perc volt nagyon durva. Ahogy melett a baba, rám tették úgy maszatosan, emlékszem milyen jó meleg és nedves volt. És meggyötört. Úgy sajnáltam szegényemet. Aztán elvitték, apukája is elkísérte míg mosdatták, oltoztették, mérték. Közben kijött lepény is, csak annyit éreztem hogy valami kicsiusszant. El is felejtettem hogy az is van. Aztán osszevarrtak. Az kellemetlen volt. Meg hogy utána majdnem hideg vízzel oblitették le az alfelemet. Kaptam magam alá tiszta lepedőt, vajúdás alatt is többször cserélték, aztán otthagytak harmunkat ismerkedni. Nekem nem volt betapintás meg méhtisztítas és egyéb ilyen nyalánkságok. 2 óra volt a megfigyelés ezt ugyanazon az agyon töltöttem ahol a baba is megszületett, ugyanúgy a szuloszoban. A megfigyelés haromnegyedenel jött oda a szulesznő hogy majd kellene pisill mielőtt attolnak a gyermekagyra. Akkor nagy lendülettel elkezdtem inni, de így sem sikerült produkálni agytalba semmit. amúgy is annyira gáz a helyzet, szerintem az is visszatartott benne. Szóval katetert kaptam, azzal csapoltak le. Utána atultettek egy kerekes székbe, a lábam közé kaptam egy lepedőt, a kezembe a babát egy úgy mentünk át a szobába. Vicces volt ahogy toltak. Apuka meg maradhatott picit, hozott nekem kaját, a babát pedig ott hagyták. 1 óra múlva jött egy szulesznö ismét, hogy megnézzen, akkor őt megkértem hogy vegye ki a tűt a karomból. Mondta hogy majd 2 óra múlva megint pisilni kellene, mondtam neki hogy inkább menjünk most és túl leszek rajta legalább. Lepedővel a lábam között elcsoszogtunk a szerencsére a szobával szemben lévő wc-hez és tusolokhoz. Itt vettem csak fel bugyit és betétet. Hatra volt meg a baba, csak másnap dél előtt mentem tusolni. Akkor vettem fel a saját haloingemet. Mondjuk én szerencsére nem izzadtam agyon magam. Nem tudom hogy, de tök normális abrazatom maradt szülés után. Meg a hajam sem kocolódott össze :-D

Verzesem nem volt sok, mire haza indultunk már nagy volt az éjszakai betét.

2014. jan. 29. 17:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!