Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Itt mindenki a szülésről ír,...

Itt mindenki a szülésről ír, de én a baba megszületése/császár utáni pár óra vagyok kíváncsi hogyan telik, mi történik?

Figyelt kérdés
Szóval onnantól, hogy megszületett a baba, esetleg összevarrnak utána mi történik? A babát elviszik? Engem megfürdetnek valahogy? Van aki segítsen, vagy lehet velem valaki rokon? Ismerősöméknél apás szülésnek indult, de mikor kiderült hogy császározzák kiküldték az apukát. Tényleg kiküldhetik? Én megőrülnék ha párom nem lenne végig ott...:( Szülés utáni órákban nagy fájdalmai vannak az anyukáknak? Tudatánál van az ember ilyenkor, vagy teljes kimerültség és homály? Egyből bealszik az anyuka, vagy ugyanúgy éber mint előtte? Ép ésszel, tiszta tudattal végig lehet vinni a szülést?
2014. jan. 24. 22:37
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
73%

Nekünk van egy 16 hónapos kislányunk és semmi pénzért nem vállalnám azt, hogy este lefekszem és reggel ott van már mellettem... :D Hiszen annál csodálatosabb, gyönyörűbb, leírhatatlan érzést még az életemben nem éltem át, amikor megszületett a kislányunk és rám rakták. Még mindig érzem a kis meleg testét, a megnyugvást mindkettőnk részéről, apa boldogságát és azt, hogy szülőkké váltunk.

Miután elvették tőlem, hogy lemérjék, felöltöztessék és "rendbe rakjanak", addig meg csodáltam az újszülött kislányomat a férjem karjában, aki abban a pillanatban elhallgatott, amint az apukája kezébe került. Hidd el, ennél szebb kép nincs a világon!!! :) :) :)

A terhesség alatt nem féltem a szüléstől, inkább az idegentől való izgatottság volt bennem. És hogy most már tudom, milyen világra hozni egy babát, bármikor belevágnék, hogy újra átélhessem ezt a különleges, földöntúli érzést. Mindent megér.

A kórházban (és otthon is) eltöltött napokban pedig csak csodálod a gyermeked és azt kérdezgeted magadtól:"hogy lehetek ilyen szerencsés, hogy Te az enyém vagy?"

Aztán a következő 16 hónapban (és az utána lévő 100 évnek minden egyes percében) is felmerül a kérdés benned cirka napi 1000x.

2014. jan. 25. 07:06
 22/34 anonim ***** válasza:
Hűha, hány éves vagy? terveztétek ti ezt a babavállalást vagy csak úgy jött?
2014. jan. 25. 07:09
 23/34 anonim ***** válasza:
Úgy tűnik, ez is mindenhol másképp van. Nálunk szülés után rádteszik a babát úgy, mázosan véresen, utána elviszik mérni, öltöztetni stb. Addig téged összevarrnak. Nekem ez nem fájt. Nálunk nem mosnak, hanem leöntenek hideg jóddal, ami jól esik. Ha összevarrtak ott maradsz az ágyon, abban a ruhában amiben voltál (enyém tiszta volt) és 2 óra megfigyelésen vagy. Kapsz teát, azt kell inni, aztán ha elég erőt érzel és kell, kimész pisilni. Utána lekísérnek a gyerekágyas osztályra, ott le tudsz fürdeni, átöltözni és ha végeztél mehetsz a babáért szoptatni. Onnantól veled van. Nekem semmi bajom nem volt a gátmetszéssel, mindent tudtam csinálni, jól éreztem magam. Első szülésnél általában az van, de ha van szülésznőd és felkészültök megpróbálható a védelem is. Sima szülésnél a párod, vagy valaki bent lehet, császárnál senki sem. Éber vagy utána nagyon is, csak fáradt és kimerült.
2014. jan. 25. 07:31
 24/34 anonim ***** válasza:
Kedden szültem természetes módon. Ahogy kibújt a baba, rögtön a mellkasomra fektették. Fél perc utan a elvitték, előtte persze a zsinórt elvágták, és ugye lassan jött a fájás, amivel a lepény születik. Mikor megvolt a lepény, a szülésznők alaposan mezvizsgálták. Ezután a dokinő szépen megvizsgált, öszrvarrt, és végül egy pálcával kitakarította a méhem. Ezután két órás fekvés jött. Majd az ágyról felsegítve, tolószékben vittek a mosdóba, ahol egyedül letusolhattam. Majd vittek a kórterembe és megkaptam a babám.
2014. jan. 25. 09:24
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
A kérdezőő réém buta egy nő!
2014. jan. 25. 09:36
 26/34 anonim ***** válasza:
Én három babát szültem hüvelyi úton. Amikor megszülettek, rögtön a hasamra tették. Aztán elvitték lemérni meg felöltöztetni, addig belőlem kiszedegették a méhlepény darabokat meg összevarrtak, ez a rész elég rossz, végig az járt a fejemben, hogy már megvolt a szülés, hagyjanak már békén! Egyébként egyet gátmetszéssel szültem, kettőt gátvédelemmel. Nem én döntöttem, hanem az orvos és a szülésznő. Aztán kicserélték alattam a lepedőt meg átöltözhettem, talán pisilni és zuhanyozni is kimehettem,de lehet hogy azt csak egy órával később. Közben visszajött apa a babával, akit azonnal megszoptathattam, és a két órás megfigyelés alatt ott lehetett velünk. Nekem szülés után nem voltak fájdalmaim és teljesen tudatomnál is voltam. Persze, az ember hulla fáradt, de én az átélt élménytől nem tudtam aludni. Aztán a babát elvitték a megfigyelőbe, engem meg a kórterembe. Én teljesen jól voltam, úgyhogy első dolgom az volt, hogy kértem, hogy minél előbb szeretném magam mellé a babámat. Egyébként magát a szülést szerintem nem lehet tiszta tudattal végigvinni, nem hagyja a természet meg a hormonok.
2014. jan. 25. 09:44
 27/34 anonim ***** válasza:
53%
Kérdező sztem egy kicsit el túlzod a dolgokat, nem kell ám ennyire tragikusan felfogni a szülést. Az egy ajándék, hogy babád lesz az egész terhesség csupán kilenc hónap, a szülés meg max: 1 nap az életedből. Én mindig úgy álltam hozzá, hogy ha másnak sikerült és kibírta akkor én is kibírom. Én 8 órát vajúdtam aztán megcsászároztak. Nekem a burokrepesztés talán rosszabb volt mint a fájások, de vki meg sem érzi, ha burkot repesztenek, szóval mindenkinél más. Aki császáros az kap katétert ami addig bent van amíg nem kellhet fel az ember az én esetemben ez 12 óra volt, de nagyon gyorsan eltelt mondjuk elég fáradt is voltam úgyhogy nagy részét végig aludtam. 12 óra után kb: az érzéstelenítő is kimegy a lábadból szóval utána tudsz csak lefürödni a nővérke kísér ki ilyenkor. Sztem próbálj meg pozitív lenni, mert ha sokat agyalsz ezeken a dolgokon már most akkor mi lesz később, ja és esetleg bevonzod azt amit nem akarsz. Én azt szerettem volna, ha nem éjszaka folyik el a magzatvizem, hát persze hogy úgy volt. Szóval sztem mindig azt mondogasd magadba,amit szeretnél hogy legyen ne azt amit nem akarsz. Én egyébként úgy éltem meg h mindjárt vége és utána jó lesz hiszen ott lesz egy gyermek, aki nagyon-nagyon sok boldog órát fog majd okozni. Annyira édesek. Nyilván az elején csak alszik és eszik, de aztán kinyílik a világ és olyan kis édesek, mikor rád mosolyog megölel vagy sír utánad a világ legcsodálatosabb érzése. SZÓVAL AMIT MONDANI AKAROK AZ AZ HOGY ARRA GONDOLJ AMI A SZÜLÉS UTÁN LESZ!!! CSODÁS LESZ!!!
2014. jan. 25. 12:14
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, Kérdező, de nagyon éretlenül gondolkodsz!!!

Milyen dolog ez, hogy a baba a hibás azokért, amiket majd szüléskor el kell viselni, meg hogy vérzik-e az ember szülésnél.....

Írd be a youtube-ba, hogy szülés, aztán megnézheted a videón. Persze, hogy vérzel, persze, hogy fáj, de ez velejárója.

Amúgy meg vannak szülési felkészítők, elmehettél volna egyre, ott elejétől a végéig elmagyarázzák, hogy hogyan zajlik a szülés, mit kell bevinni magaddal, mire készülj, az adott kórházban hogyan mennek a dolgok. De ezeket az orvostól vagy a szülésznőtől is meg lehet kérdezni, meg is mutatják sok helyen a szülőszobát is.

Vannak könyvek, pl. a Terhesség ABC-je, ami hosszú oldalakon keresztül, képekkel leírja a szülést, szülés változatait, érzéstelenítést, mit kell vinni a kórházba, stb.

[link]

Más, akinek hosszú évek óta nem lehet gyereke, és mindent megtenne érte, elámul azon, hogy Te a babát hibáztatod, hogy fájni fog a szülés.....

2014. jan. 25. 13:48
 29/34 anonim ***** válasza:
62%

Ne szedjétek le szegény kérdező fejét, csak fél a szüléstől, mert nem tudja, milyen. Engem is nagyon érdekel, hogyan zajlik ez, igyekszem mindenhonnan infókat szerezni. Az első babámmal vagyok terhes, igaz, még csak 6 hetes. Mondjuk nekem a szülés csak azért ijesztő egy picit, mert ismeretlen, bár szerintem semmilyen beszámoló vagy ismertetés alapján nem lehet ezt úgysem elképzelni, csak akkor, ha átéli az ember.

Az viszont tényleg durva, hogy a kérdező a babát hibáztatja a kellemetlenségekért, nekem ilyen eszembe se jutna. Nem ő kérte, hogy megfoganhasson és megszülethessen.

2014. jan. 25. 14:11
 30/34 anonim ***** válasza:

nálam kibújás után rám rakták pár percre

majd gyorsan lepucolták kitisztították a légcsövét addig engem elkezdtek összevarrni

a baba hamarabb lett kész, amíg velem bíbelődtek ott volt mellettem a barátnőm kezében (engem ő kisért szülni)

miután kész lettem, letöröltek, kicseréltek mindent a szülőágyon, átállították fekvőbe, mellém fektették a kicsit és két órát kettesben hagytak minket félhomályban

amikor letelt a két óra, éjfél körül volt, őt felvitték a többi baba közé, engem meg a szobába hogy pihenjek 6ig és akkor visszakapom...persze egy percet nem pihentem csak lestem az órát, hogy mikor kapom vissza:)

2014. jan. 25. 15:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!