Itt mindenki a szülésről ír, de én a baba megszületése/császár utáni pár óra vagyok kíváncsi hogyan telik, mi történik?
Nekünk van egy 16 hónapos kislányunk és semmi pénzért nem vállalnám azt, hogy este lefekszem és reggel ott van már mellettem... :D Hiszen annál csodálatosabb, gyönyörűbb, leírhatatlan érzést még az életemben nem éltem át, amikor megszületett a kislányunk és rám rakták. Még mindig érzem a kis meleg testét, a megnyugvást mindkettőnk részéről, apa boldogságát és azt, hogy szülőkké váltunk.
Miután elvették tőlem, hogy lemérjék, felöltöztessék és "rendbe rakjanak", addig meg csodáltam az újszülött kislányomat a férjem karjában, aki abban a pillanatban elhallgatott, amint az apukája kezébe került. Hidd el, ennél szebb kép nincs a világon!!! :) :) :)
A terhesség alatt nem féltem a szüléstől, inkább az idegentől való izgatottság volt bennem. És hogy most már tudom, milyen világra hozni egy babát, bármikor belevágnék, hogy újra átélhessem ezt a különleges, földöntúli érzést. Mindent megér.
A kórházban (és otthon is) eltöltött napokban pedig csak csodálod a gyermeked és azt kérdezgeted magadtól:"hogy lehetek ilyen szerencsés, hogy Te az enyém vagy?"
Aztán a következő 16 hónapban (és az utána lévő 100 évnek minden egyes percében) is felmerül a kérdés benned cirka napi 1000x.
Ne haragudj, Kérdező, de nagyon éretlenül gondolkodsz!!!
Milyen dolog ez, hogy a baba a hibás azokért, amiket majd szüléskor el kell viselni, meg hogy vérzik-e az ember szülésnél.....
Írd be a youtube-ba, hogy szülés, aztán megnézheted a videón. Persze, hogy vérzel, persze, hogy fáj, de ez velejárója.
Amúgy meg vannak szülési felkészítők, elmehettél volna egyre, ott elejétől a végéig elmagyarázzák, hogy hogyan zajlik a szülés, mit kell bevinni magaddal, mire készülj, az adott kórházban hogyan mennek a dolgok. De ezeket az orvostól vagy a szülésznőtől is meg lehet kérdezni, meg is mutatják sok helyen a szülőszobát is.
Vannak könyvek, pl. a Terhesség ABC-je, ami hosszú oldalakon keresztül, képekkel leírja a szülést, szülés változatait, érzéstelenítést, mit kell vinni a kórházba, stb.
Más, akinek hosszú évek óta nem lehet gyereke, és mindent megtenne érte, elámul azon, hogy Te a babát hibáztatod, hogy fájni fog a szülés.....
Ne szedjétek le szegény kérdező fejét, csak fél a szüléstől, mert nem tudja, milyen. Engem is nagyon érdekel, hogyan zajlik ez, igyekszem mindenhonnan infókat szerezni. Az első babámmal vagyok terhes, igaz, még csak 6 hetes. Mondjuk nekem a szülés csak azért ijesztő egy picit, mert ismeretlen, bár szerintem semmilyen beszámoló vagy ismertetés alapján nem lehet ezt úgysem elképzelni, csak akkor, ha átéli az ember.
Az viszont tényleg durva, hogy a kérdező a babát hibáztatja a kellemetlenségekért, nekem ilyen eszembe se jutna. Nem ő kérte, hogy megfoganhasson és megszülethessen.
nálam kibújás után rám rakták pár percre
majd gyorsan lepucolták kitisztították a légcsövét addig engem elkezdtek összevarrni
a baba hamarabb lett kész, amíg velem bíbelődtek ott volt mellettem a barátnőm kezében (engem ő kisért szülni)
miután kész lettem, letöröltek, kicseréltek mindent a szülőágyon, átállították fekvőbe, mellém fektették a kicsit és két órát kettesben hagytak minket félhomályban
amikor letelt a két óra, éjfél körül volt, őt felvitték a többi baba közé, engem meg a szobába hogy pihenjek 6ig és akkor visszakapom...persze egy percet nem pihentem csak lestem az órát, hogy mikor kapom vissza:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!