Itt mindenki a szülésről ír, de én a baba
megszületése/császár utáni pár óra vagyok kíváncsi
hogyan telik, mi történik?
ejnye... ez a "sok rossz" dolog nem a baba miatt van... a babát TE vállaltad :P :) nekem nem volt katéterem... szerintem azt csak akkor adnak, ha valaki nem tud pisilni... megmondom őszintén nekem eszembe sem jutott, hogy betétet vigyek oda be magammal... fogalmam sincs, hogy ha viszek használhatom-e, vagy nézik a lepedőn milyen erős a vérzésed szülés után... nincs-e komoly vérzés (erre nem emlékszem... de mikor előtte elvetéltem egyszer, nem tehettem be betétet, hogy lássák mennyire vérzek...) lányom 14 éves lesz már ,így ilyen részletek már nem maradtak meg bennem :) nem.. nem ömlik a vér belőled... szülés közben épphogy csak van vér... igazából szerintem a vágás miatt van több... utána meg amikor már megszüli az ember a méhlepényt is, akkor jön olyan mint a menstruációs vérzés... persze erősebb mint a megszokott, és tovább is tart (akár 10-14 napig is) és ahogy húzódik össze a méhe az embernek az is olyan mint a menstruációs görcs de nem olyan erősek.. nem kell félni tőle
2014. jan. 24. 23:35
Nekem császárom volt és bennt volt a férjem a műtőben. Konkrétan ott ült a fejem mellett. A babát megmutatták, majd elvitték, de a férjem mehetett vele, nézhette, ahogy vizsgálják, megtörlik. Engem összevarrtak, majd felvittek az őrzőbe. Oda bejöhetett pár percre a férjem. Kicsit később a babát is behozták és a karomon volt egy ideig. Pár óráig még nem éreztem semmit úgy kb. melltől lefelé. Miután kiment az érzéstelenítő azért eléggé fájt. Kb. 20 óra múlva állítottak lábra, utána átmentem egy sima szobába és onnantól kezdve végig velem volt a baba.
2014. jan. 24. 23:35
10. vagyok
Én végig véreztem vajúság alatt, csak egy hálóing volt rajtam, bugyi, hasonlók teljesen fölöslegesek, fél óránként vizsgálhattak, nem is lett volna hangulatom még a fájások között öltözgetni...
A szülésznő dolga, hogy mindent relatíve tisztán tartson körülötted, alattam sokszor cserélt lepedőt, ha kiültem labdára, akkor is alám terített egy lepedőt. Nem ömlik a vér ilyenkor azért, kb mensi szerűen...
Vannak ahol készülnek a gátvédelemre, nálunk ez nem volt téma, viszont nem vágtak rutin szerűen, hanem összedugta a fejét a dokim és a szülésznő már kitolás alatt, hogy kicsit szűk lesz, ugye, és már vágtak is... de ez aztán tényleg nem fájt...a varrás annál inkább :(
2014. jan. 24. 23:38
na nektek akkor jo volt. engem csaszaroztak. amikor megszuletett a picim elvittek lemerni stb es szo szerint 10masodpercre odahoztak meg vartak egy puszira es elvittek. parom be se johetett mert fizetni kelett volna erte h bejohessen a babucit is csak megmutattak meg csinalhatott egy kepet rola es mar vittek is furdetni. majd 5ora mulva vittek le a szuloszobabol a korterembe a babahoz mar majd bele pusztultam h megfoghassam. majd levittek es kuhiztak a lanyomat es azt mondtak idehoztuk ismerkedni. majd elvittek es csak masnap reggel hoztak ki ugy hogy estere is velem volt. furdesrol nem is beszelek. 24h vajudas utan majd csaszar utan ugye kateter es nem kelhettem fel borzalmas volt a sajat izzadsagomba aludni. masnap annyit mondtak reggel hogy lehet menni furdeni. sok vert is vesztettem es nem voltam valami jol. anyukamat kertem meg hogy segitsen mert itt semmivel sem foglalkoztak. elso baba volt ez az eset de a pici lanyom karpotol:)) mar azota 9honapos megerte ez a sok szenvedes.:))) csak a mi korhazunk ilyen??ja es par db varrat darabot en vettem ki itthon. ennyire figyelmesek voltak.
2014. jan. 24. 23:38
bocsi a hibakert telorol vagyok
2014. jan. 24. 23:40
16/34 A kérdező kommentje:
De a fájások és a szülés közben érzitek azt hogy jó, oké ez fáj most, kellemetlen de nemsokára vége az egésznek, vagy inkább azt érzitek hogy meghaltok és soha nem lesz ennek vége? Oké, hogy utólag már nem gondolja az ember olyan nagy dolognak, de akkor ott ez szörnyen elviselhetetlen vagy azért akkor ott a fájásoknál és a szülésnél is azért ez kibírható?
Katéter csak akkor van, ha szülés után nem tudsz pisilni.
Engem pl vajúdás közben egyszer megcsapoltak, mert kértem eda-t és így nem tudtam pisilni, annak ellenére, hogy tele volt a hólyag, nem működött az izmom. De nem hagyták bennem...
Szülés után nem volt gond a pisivel, úgyhogy nem is kaptam.
Császárnál mondjuk szerintem van katéter...
2014. jan. 24. 23:42
Én "mindjárt belepusztulok" szerűen éltem meg a fájdalmat, könyörögni tudtam volna érte, hogy szedjék ki belőle most azonnal, bárhogy!!!!
DE mint írtam ez egy más tudat állapot, és ha vége, baromi hamar elmúlik...szerencsére :)
2014. jan. 24. 23:45
na igen minden szülés más... más a fájdalomküszöbünk meg amúgy is... nincs 2 egyforma :) én szerencsésnek mondhatom magam, hogy hiába mentem be már este 11-kor 4-5 perces fájásokkal, lassan tágultam, de még aludni is tudtam a fájástól éjjel... közbe-közbe odajöttek hozzám megvizsgálni... (én nem véreztem semmit vajúdás alatt) reggel 7-kor meg mondta a doki, hogy na most már szüljünk meg, irány és megrepeszti a burkot... mivel még ezután se voltak olyan erős fájásaim, ezért kaptam az oxitocin-t.. na utána jöttek rendesen :)) ahogy a tévében látod, úgy lihegtem meg kapaszkodtam az ágy keretben :)) viszont tudtam hogy mindjárt vége, mert a tolófájásokat várták nálam már... ami 10 percen belül meg is jött... tehát oké a durva volt... hazudnék ha azt mondanám hogy nem szenvedtem mint az állat, de nem sikoltoztam.. annyira nem fájt, hogy üvöltsek miatta :)) némán lihegve szültem meg... :) tolófájás meg olyan mintha erős szorulása lenne az embernek... ugyanaz az érzés mint mikor kakilni kell... és erősen nyomni kell :))
2014. jan. 24. 23:54
20/34 A kérdező kommentje:
Igen pont erre gondoltam az előbb, hogy minél előbb azt akarnám, hogy "szedjék" ki belőlem. Erre írtam hogy olyan kiszolgáltatottnak érzem ilyen szempontból az egészet, hogy ott vagy fáj, de mint az őrült és senki nem akar/nem tud segíteni rajtad. Nincs az hogy fáj egy kicsit kapsz egy fájdalomcsillapítót, vagy befektetnek elaltatnak és mire felkelsz ott is a babád:) tudom hogy felesleges ilyeneken előre agyalni, de félek nagyon:( és igazságtalannak érzem, hogy a férfiak ebből semmit nem kapnak párom mindig felkapja a vizet és utál ilyenkor hogy nem igaz hogy nem tudok pozitívan állni a vajúdáshoz, szüléshez de ebbe én semmi kellemeset nem látok. A terhességemmel nincs semmi baj, 18 hetes vagyok de még eddig semmi tünetem nem volt, se egy hányinger se émelygés semmi csak növöget kicsit a pocakom, de ennyi. Ha az uh-n nem látnám, el sem hinném, hogy ott van:)de olyan jó lenne ha ott is maradna sokáig aztán mikor már nagyon nagy a pocakom akkor este lefeküdnék, reggel mikor felkelek már ott lenne mellettem:)
Kapcsolódó kérdések: