Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek az otthon...

Mi a véleményetek az otthon szülésről?

Figyelt kérdés
Ki szült már így?

2014. febr. 16. 23:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Azért ezzel az 1-2 perccel vitatkoznék, még ha a kórház melletti házban is laksz. Szülni gondolom nem állig felöltözve szül az ember otthon. Ott vannak még a fájások, amik igencsak lassítják az embert. Mire felveszel valamit, hogy ne csupasz altesttel menj ki az utcára (mi van,ha épp tél van?), aztán mire leérsz az emeletről, aztán mi be a kórházba, mindezt úgy, hogy közben jönnek-mennek a fájások. És aztán ott van az, hogy ha megérkezel a kórházba, még részletesen be is kell számolni, hogy mi a gond. Szóval ez nem 1-2 perc. És bizony sok esetben 1-2 percen nagyon sok múlik. Ha nem is a baba élete, de mondjuk egy oxigénhiányos állapot miatt szervi, vagy szellemi sérülés a "móka" vége.

3-as voltam.

2014. febr. 17. 14:06
 12/14 anonim ***** válasza:
Van róla véleményem, én nem szülnék otthon. Egyik szülésem sem lett problémamentes, bár annak indultak. Én nagyobb biztonságban érzem a gyerekem életét a kórházban. Ne merüljünk el most abban, hogy ott is történhet baj...igen, történhet, de pár méterrel arrébb van a műtő, a PIC, és rengeteg szakember. Nekem ez az biztonságot. De ez én vagyok.
2014. febr. 17. 14:43
 13/14 anonim ***** válasza:
Első kettőt kórházban szültem, de köszönöm, nem kérek többet belőle. Úgyhogy most a harmadikkal úgy készülök, hogy itthon születik. Aztán ki tudja, hogyan alakul.
2014. febr. 17. 22:32
 14/14 anonim ***** válasza:
Elsőt otthon akartam szülni. Nem volt komplikáció, csupán azon a hajnalon indult el, amikor betöltöttük a 41. hetet. A törvény szerint 41. héttől mindenképpen kórházba kell menni. Na, de ha kórházba is mész, a bábáknak ugyanúgy kell fizetni + a kórházi személyzetnek is + a külön szobáért, ha nem akarod, hogy elvegyék a babát, mert a hiperalter kórházban csak az lehet a gyerekével, aki ezért keményen perkál, sima kismamáknak kuss van és 3ránként szoptatás. Abból amit erre költöttünk (rettenetesen sokat!) most a következő szülésemnél, ebben a vidéki kórházban, szerintem még a hátsó felem is ki fogják nyalni. Nem akarok többet otthon szülni, mert nem tudom, hogy megint túlhordok-e vagy találnak valami más indokot, és mehetek a kórházba, duplán fizetni. Igaz, hogy nagy szerencsém van, hogy egy icipici szülészet a körzeti kórházunk, ahol ráadásul nagyon alter is a szemlélet, és még apa is velünk lehet a szülés után! Mármint bent is alhat, lehetőség van közös szobát bérelni! Szóval én most "csak" egy dúlát fogadok + doki+ szülésznő + külön szoba, nem fog annyiba kerülni, mint a 8 napos kízásunk abban a tetves kórházban, ahová végül kerültem, ahol egyébként "szuperalternatívok", mégis az ügyeletes orvos azért állt bosszút rajtam, mert a tolófájások előtt káromkodni merészeltem, a gyermekorvos meg azért, mert szoptatni akartam... na, ennyi. Vegyes tapasztalatok... Magyarországon szerintem csakis a G.Á. féle szemlélettel lehetne normálisan és biztonságosan otthon szülni, de ugye, mint tudjuk, ő börtönben van. A három közül egy szolgáltatót próbáltam, nagyon gáz. Hátha a többieknek jobb élményük volt.
2014. febr. 18. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!