Állítólag most már a háznál várakozik egy mentőautó mentőautó szükség esetére, az egyszerű tiltás helyett végre rendesen szabályozhatnák mondjuk több szülésznő/orvos jelenlétével, bár nem tudom most hogy áll a rendszer.
Amennyiben gyakorlattá tud válni mint nyugaton akkor nem ellenzem. Bár igazából a spéci szülőotthonok jelentenék a megoldást, nem olyan rizikós mint az otthoni szülés, és nem is embertelenség és anyagi lehúzás menne mint a kórházakban.(ingyenes egészségügyi ellátás? haha, jó vicc)
2012. ápr. 23. 12:48
2/26 anonim válasza:
Felelőtlenségnek tartom. A legproblémamentesebb terhességnél is felléphetnek olyan komplikációk, amiket csak a gyors orvosi beavatkozás tud megoldani. Nem lehet előre kiszámítani. A kórházi körülményeket kéne otthonosabbá tenni (alternatív szülőszoba, kismamaközpontúbb ellátás stb.), nem pedig visszatérni a régebbi idők szokásaihoz, ami veszélyesebb.
2012. ápr. 23. 12:56
3/26 anonim válasza:
Bátor dolog. Szülés előtt úgy gondoltam, mennyivel jobb lehet ,mint rideg kórházban. Komplikáció mentes szülésem volt, mégis jó, hogy kórházban történt.
2012. ápr. 23. 12:58
4/26 anonim válasza:
Ha otthon szültem volna, most nem írnék. Ennyi.
2012. ápr. 23. 12:58
5/26 anonim válasza:
Én jó dolognak tartom, szívesebben szülnék otthon, ha meg lehetne oldani rendesen a szakértő ellátást. Jobban érezném magam, nyugodtabbnak, mint egy kórházban, mégis csak otthoni környezet. De így, hogy jelenleg ezt gyakorlatilag nem lehet biztosnságosan megoldani, nem tartom annyira jó ötletnek
2012. ápr. 23. 13:03
6/26 anonim válasza:
Én is nagyon bátor dolognak tartom. Most már egyre több helyen próbálnak "otthonosabb" légkört kialakítani a kórházakban, én ahol szültem a szülőszobában volt kád, egy nagy franciaágy, szekrény...stb,de ha nem lett volna lehetőségem ilyen szülőszobában szülni, akkor sem vállaltam volna be az otthonszülést, mert nem éreztem volna biztonságban sem a fiamat, sem pedig magamat. Több kórházban kellene barátságosabbá tenni a szülőszobákat.
2012. ápr. 23. 13:10
7/26 anonim válasza:
"...Állítólag most már a háznál várakozik egy mentőautó ..." Mentősként mondhatom, hogy ez nem megoldható. Annyira sok a munka, hogy nincs az a csoda, ami ezt Magyarországon eléri jelen helyzetben. Max. egy betegszállító autó, vagy egy sima kis mentőgépkocsi, de hogy szakképzett, magas szintű személyzet eszközökkel nem ül rajta, az is fix. A sima meg annyi, mint egy taxi, csak nagyobb benne a hely. Ez vicc. Ma Magyarországon otthon szülni felelőtlenség. Nekem ez a véleményem.
8/26 anonim válasza:
Lehet, hogy lepontozást kapok, de az a véleménye, hogy ez nagyon kényelmes az anyukának, de abszolút nem biztonságos. A szülést és azt a pár nap kórházi tartózkodást ki lehet bírni az otthon kényelme nélkül.
9/26 anonim válasza:
Nem megoldás a mentőautó sem, mert sokszor pont az a lényeg, hogy sos császározni kell - azt meg sem otthon, sem a mentőben nem tudnak.
Aki otthon akar szülni, az mérje fel, hogy ha neadjisten tartósan fogyatékos lesz a gyerek, mert nem tudták megcsászározni, akkor ezzel a tudattal együtt tud-e majd élni?
2012. ápr. 23. 13:15
10/26 anonim válasza:
Én még mindig a kórház híve vagyok. A kórházat kell otthonosabbá tenni. Az otthonszülést nem tartom biztonságosnak. Ha nem kórházban szültem volna, akkor négy gyermekemből kettő halott lenne. Az elsőnél, másodperceken múlt. Normális szülésnek indult, szépen haladt minden a maga útján. Ha nem lett volna Ctg akkor senki sem vette volna észre, hogy a szívhang leesik. Bizony nagyon gyorsan kellett jönni még egy orvosnak vakummal ki kellett húzni a picit. Kiderült, hogy a köldökzsinór a nyakán volt ezért nem haladt előre. Ahogyan forgott kifelé jövet az meg csak még jobban megszorult. Szóval ez egy előre nem látható komplikáció. Viszont a baba élete múlik rajta. Még így sem sírt föl, kiszaladtak vele, gondolom kapott oxigént. Kintről hallottam először sírni. Hát én ezért inkább elviselem a hasamon a ctg pántját. Ez a legkevesebb amit megtehetek a gyermekemért. A másik, hogy sok helyen riogatnak azzal, hogy kengyelbe kötik a kismamát. Ez egy nagy baromság. Mindegyik szülésemnél fölkelhettem. Mondták, hogy úgy forduljak ahogyan kényelmes, ha jól esik négykézláb is. Valahogy mégis hanyatt volt jó. Ám ez csak rajtam múlt. A kórházak sokat fejlődtek az elmúlt években. Ma már a mi megyei kórházunkban szülés után egyből megkapjuk a babát és akár kádban is vajúdhatunk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!