Átéltem, támogatom.
Bővebben itt : http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..
Semmivel nem felelőtlenebb, mint indokolatlanul edát kérni, vagy kért programozott császárral szülni. Az ezekből adódó komplikációk aránya magasabb, mint az otthonszülésé.
Én felelőtlen dolognak tartom.Még akkor is ha közelben kórház van és kinn vár a mentő.
Ha csak a saját példámat nézem mind a ketten ottmaradtunk volna.Ha nincs a közelben a műtő és nemtudják kivenni 10perc leforgása alatt a lányom.Kérdem én ez megéri???
21-esnek:
"Semmivel nem felelőtlenebb, mint indokolatlanul edát kérni, vagy kért programozott császárral szülni. Az ezekből adódó komplikációk aránya magasabb, mint az otthonszülésé."
Visszafelé haladok:
az arány azért alacsonyabb, mert csak egészséges terhesek szülhetnek otthon, viszont az ott felmerülő problémák azonnal kórházba kerülnek, így annak a statisztikáját rontja. A koraszülöttek, a beteg babák is kórházi számokat "rontanak". Butaságnak tartom az ezzel érvelést, mert az emberi életnek nem szabadna egy átgondolatlan magyarázaton múlnia.
Programozott császárt Magyarországon csak akkor csinálnak, amikor a mama vagy a baba élete veszélybe kerülhet normál szülésnél. Itt és most kijelentem, hogy aki mindennemű orvosi tudás nélkül (nem elég a pár szakkönyv, illetve másoktól hallott információ) úgy nyilatkozik bármelyik esetről, hogy ott felesleges a császár, akkor én gyilkosnak fogom titulálni, mert a biztonsági óvintézkedés sosem felesleges. Az élet számít, nem más.
Eda: van, aki nehezen tűri a fájdalmat. Van, akinek annyira elhúzódik a szülés, hogy ha nem kapna EDA-t, akkor nem tudná kitolni a babát. Kérdem én, mint az otthonszülés képviselőjétől: tényleg felhatalmazva érzed magad arra, hogy más tűréshatárát kritizáld? Én nem kértem még soha és valószínűleg most sem fogok, de ettől még nem nézem le azokat, akik élnek a lehetőséggel és nem fogom az otthonszülést preferálni emiatt.
Írtam már, az orvostudomány fejlett, miért kell visszautasítani? Panaszkodnak nők orvosra, védőnőre. Ha nem felel meg, akkor miért nem mondanak nemet? Nem hiszem, hogy bármelyikük késsel kergetné a kismamát csak azért, mert szerintük valami helyes. Senki sincs gátolva az önálló és szabad döntésben, csak a szájat kéne kinyitni.
Én már szóltam az én orvosomnak, hogy az oxytocint úgy ahogy van, el lehet felejteni. Bízzon bennem nyugodtan, tudok szülni. Gátmetszés sem lesz, max repedek ha ez a baba is nagy lesz, ahogy a harmadikom.
De meg sem fordul a fejemben, hogy a 9 hónapon keresztül várt kisfamat a saját kényelmem miatt itthon szüljem meg. Ha baj van, akkor ott a műtő. De az én szülésemet képes vagyok még a kórházban is én irányítani, nekem nem kell egy felesleges rizikófaktor azért, hogy a saját döntésem érvényesüljön.
23-asnak. Én csak tömören válaszoltam a kérdezőnek, nem tudom miért kellett ilyen alaposan kivesézni... Csak egy megállapítás: nekem senki nem mondhatja, hogy nélkülözhetetlen az eda. 3 napon át vajúdtam (a első szakasz hosszúra nyúlt), 3 éjszakán át gyakorlatilag nem aludtam, majd másfél óra alatt egészséges és hatalmas (4300 gramm) kisfiút szültem. Úgy gondolom, hogy ebben nincs semmi kibírhatatlan, bármelyik nap újra végigcsinálnám, olyan szép élmény volt.
És sajnos igenis kérhető császár, több anyukától olvastam itt, hogy kérték, pedig nem volt rá egészségügyi ok. Valaki még azt is megírta, hogy csak kenőpénz kérdése az egész! Csak nem gondolod, hogy a saját fejemből pattantak ezek ki? :)
Nem hiszem, hogy a saját fejedből pattantak ki. És átgondolva valóban lehet valóságalapja, csak nem abban a világban, amiben én élek. Manapság egyre divatosabbak a magánkórházak, ott azért el tudom képzelni, hisz aki olyanban szül, annak van mit a tejbe aprítania, tehát megteheti.
Mondjuk én nem adnám oda a szülés élményét császárra.
De (személyes tragédia miatt is és az elveim miatt is) elvetem az otthonszülés létjogosultságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!