Felelőtlenség ,, és ha közbe jön valami probléma amihez orvosi műszerek kellenek???? rábíznád a véletlenre a babád életét??
2012. ápr. 23. 13:46
12/26 anonim válasza:
Én nagy felelőtlenségnek tartom. A gyermek egészsége nekem fontosabb, mint a saját kényelmem, én nem bíznék benne, akkor sem, ha jók a tapasztalatok. Maradok a kórháznál.
2012. ápr. 23. 13:53
13/26 anonim válasza:
Felelőtlenség. Én nem engedném. Ki lehet bírni azt a pár napot a kórházban. Aki otthon szül saját maga kockáztatja a gyereke életét/egészségét és persze a sajátját. Ha nincs annyi esze, hogy ezt maga felérje, akkor a törvény kényszerítse kórházba!
2012. ápr. 23. 13:58
14/26 anonim válasza:
Én is felelőtlenségnek nevezném inkább, mint bátorságnak.
Élünk jobb esetben 60-70 akárhány évig, nem hiszem, hogy az a 4-5 nap a kórházban olyan sokat elvenne az életünkből.
A gyermekem egészsége pedig főleg minden kényelmetlenséget megér.
A mostani szabályozás alapján én nem is szülhettem volna itthon, de meg sem fordult a fejemben.
2012. ápr. 23. 14:21
15/26 anonim válasza:
Számomra a szüléskor a GYERMEKEM és az Ő egészsége a főszereplő és nem én.Nem tudok segíteni rajta,ha bajba kerül a szülőcsatornában,bármennyire is szeretem Őt.Soha nem szülnék itthon,mert a babám érdeke nem ez.A saját kényelmem pedig mellékes.
2012. ápr. 23. 15:29
16/26 anonim válasza:
Nagyon szép elméletben az otthonszülés, de bele se merek gondolni, h ki segített volna rajtunk, mikor a babám nyakára 2szer is rátekeredett a zsinór és alig bírtam kinyomni, vákummal kellett gyorsan kiszedni, mert lecsökkent a szívhangja is. Perceken múlott..Szóval míg a mentőautóhoz odacipelik az anyát, vagy a felszerelést viszik oda, vagy egyből indulnak a kórházba is akár, MÁR késő lehet. Vki nagyon jól írja, emberbarát szülőotthonakokat kellene megint csinálni.Amúgy csak mellékesen megjegyezném, h anno nagyszüleink meg még az előtti időkben otthon szültek igen a nők, de nagyon sok baba (és anya is) épp ezért halt meg. No meg ne beszéljünk a bábák "díjáról",- egy öreg néni mesélte nekem , hogy még a 3. gyereküknél is az első baba szülésnek a díját "nyögték". Nem, nem a bába nem pénzt kért, de egy kis liba, kacsa, fél disznó.....:S Szóval akkor is "fizetni" kellett keményen.
2012. ápr. 23. 15:39
17/26 anonim válasza:
Valaki végig lepontozta azokat (végül is mindenkit), akik az otthonszülés ellen írtak.
No. Ennek vagy ezeknek kívánok egy olyan szülést OTTHON, hogy baj legyen. Bizony. lyen dög vagyok. Mert az ilyen ostobák csak a saját maguk kényelmére tudnak gondolni, arra nem, hogy a szülés veszélyes út és nem biztos, hogy túléli a baba.
Az orvostudomány fejlett. Csak azért visszautasítani, mert szerinte a kórházban a légkör számára nem megfelelő, az inkább ne szüljön, inkább álljon a tükör elé és imádja magát.
Számomra ez az a cikk, ami mindent elmond logikusan az otthonszülésről, de a fanatikusak úgysem értik!
egy szakdogához kellenek a vélemények, ezért tettem fel a kérdést és köszönöm a válaszokat nagyon hasznosak :)am én mindenkinek zöld kezet adtam aki írt ;)
2012. ápr. 23. 20:34
20/26 anonim válasza:
Négyes vagyok, és engem is lepontoztak, pedig csak azt írtam le, hogy én belehaltam volna, ha otthon szültem volna... azt hiszem, ez elég megalapozott vélemény...
Na mindegy, nem szoktam idegeskedni, ha lepontoznak, de ez most azért kicsit szíven ütött... most legyek az otthonszülés lelkes híve, mikor majdnem feldobtam a pacskert a gyerekemmel együtt?! Hmm?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!