Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit gondoltok az olyan kismamá...

Mit gondoltok az olyan kismamákról, akik?

Figyelt kérdés
Akik már a 36.-37.-38. héten szülésindító praktikákkal próbálkoznak, mert nem szeretnének nagy súlyú babát szülni?
2013. dec. 9. 13:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
28%
7-es: sajnálom előre a kicsidet, még meg se született, de már most fontosabb az első gyerek,mint a kisebb,szórakozol az egészségével. Arra nem gondoltál hogy mi van ha baja lesz amiatt hogy túl hamar jön és hónapokat kell vele kórházba töltened? Akkor nem lesz rossz a nagyoknak? Vagy majd ráhagyod úgyis a nővérekre az újszülöttedet és bemész pár hetente ránézni?
2013. dec. 9. 14:21
 12/22 anonim ***** válasza:

Ahogy a 4-es válaszoló írta elmérhetik a súlyt. Nekem is szülés elött pár nappal nézték uh-n és azt mondták 3,5 kg és lett 4520 gramm. Szóval....

Én is "próbálkoztam" sokat sétáltam, mozogtam de ennyi. Nem is használt mert 9 nappal túlhordtam.

Az a véleményem, hogy nem igen jó aki ilyeneket csinál mert nemhiába jön akkor a baba amikor jön. És itt nem mindig a kismamát kell nézni hogy ő fáradt, nem tud mozogni stb. Én is fáradt voltam nem aludtam már de mégsem próbálkoztam dolgokkal csak a sok mozgással. De elötte is és egész terhességem során sokat mozogtam.

És hogy nagy súlyú lett a babám örülök neki legalább jól meg lehet "dögönyözni" :)

2 hós kislány anyukája

2013. dec. 9. 14:25
 13/22 anonim ***** válasza:

Én meg erre azt mondom,hogy azért nem mindenkinek csak annyi a baja,hogy "fáradt"!

Barátnőm pl. iszonyú fejfájással küzdött. Nem, nem ilyen kis rinyálós fejfájásról van szó, hanem olyanról,hogy én lettem rosszul, amikor ránéztem. Ez már az utolsó jó pár hetét megkeserítette. Aztán vizesedett is.

A doki csak annyi mondott,hogy pihenje.

EGyik nap vérnyomás fel, kisebb stroke, sürgősségi császár. Az arcát fél évig kellett kezelni,mert lebénult az egyik oldal!

Ezt csak azért írom le, mert neki nem annyi volt a baja,hogy fáj a háta, hanem konkrétan 10-es erősségű migrénes fejfájás két hétig minden nap.

És igen, ő is felgyalogolt direkt a negyedikre mindennap, hátha.

Persze, nem ivott bábakoktélt, meg semmi ilyet, de tökéletesen megértem,hogy nem bánta volna, ha kicsit hamarabb jön a gyerek!

2013. dec. 9. 14:37
 14/22 anonim ***** válasza:
62%

Pfff te mit képzelsz magadról :D? Ennyire ostoba vagy :D? Szövegértési problémáiddal fordulj az általános iskola alsó tagozatos tanáraihoz :D, ne engem oktatgass!

Azt mondtam, hogy szeretnék velük lenni, nem azt, hogy fontosabb ez vagy az a gyerekem. És azt is mondtam, hogy akkor szülessen előbb ha megérett a szervezete rá, és egészséges. De hát úgy néz ki, már az is bűn, ha valaki arra vágyik, hogy együtt legyen a családjával:D.

1-2 hetet általában tévednek az orvosok, ráadásul nálam módosították is a szülés napját. És bocsánat, de nekünk nem tiltották meg az együttlétet, így azt már csak szabad ugye:D?! És ha azt nézzük ez is szülés indító praktikának számít. Hozzáteszem, akkor indul be egy szülés szex után, ha minden adott hozzá. Kész a szervezet is, és a baba is.

De majd most jól elszégyenlem magam miattad, és cölibrátust fogadok szülésig:).

Azt meg rohadtul ki kérem magamnak, hogy én bárkire rábízom a gyerekeim. Nekem soha nem voltak útban, nem voltak a terhemre, nem nyavajogtam, hogy bulizni, fodrászozni akarok menni, nem voltam "depis" miattuk, és egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor hagytam a nagyszülőkre önös ( bevásárlás miatti) érdekek miatt. És az egész éjszakai vajúdás, majd szülés utána, én nem engedtem, hogy elvigyék a gyerekeim, mondván, hogy pihenjek, hanem odakértem magamhoz. A szobában én voltam az első, aki a reggeli 6 órás vizitre megfürödve, felöltözve várta a nővéreket, szóval te ne mondd meg, hogy én milyen anya vagyok, és hogy majd nem foglalkozom a gyerekemmel.

2013. dec. 9. 14:43
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
Jah, a "7-es" voltam....
2013. dec. 9. 14:45
 16/22 A kérdező kommentje:

Én tényleg csak a baba súlya miatt gondoltam. Jó pár helyen hallottam, hogy a nő előbb akar szülni, hogy könnyebben kiférjen a baba, bár szerintem ez nem csak ezen múlik.

Egyik munkatársam kifejezetten boldog volt, hogy a fia a 32. hétre született, mert könnyű szülés volt gátmetszés nélkül, és szerinte amúgy is cukibbak a kis súlyú babák. :(

2013. dec. 9. 14:56
 17/22 anonim ***** válasza:
Nekem van két, a 41. héten született gyerekem. Kicsi hosszú volt, de inkább hordjam túl őket, mint korábban (pláne a 32. héten) születtek volna. Az utolsó 4 hét a tüdő- és agyfejlődés ideje, és igen, minden bent töltött nap számít. Az más kérdés, hogy a szülés beindul magától valamiért, de biztosan nem siettetném máskor sem.
2013. dec. 9. 15:01
 18/22 anonim ***** válasza:
37-38tsen egeszseges, teljesen fejlett, 3kg feletti babak szuletnek. Semmit nem gondolok roluk. Szerinted mit kellene?
2013. dec. 9. 19:10
 19/22 anonim ***** válasza:

38. héten már miért ne?

Azelőtt szerintem még necces... de pl barátnőm 2850grammos kislányt szült a 35.héten! Nem praktikázott, beindult magától, de ha végig hordja, 4kg lett volna a lánya- amit biztos nehezebben szült volna meg.

Nekem is praktika nélkül jött 38hetesen a babám- 2600grammal. Nagyon pici volt- szerintem! 45perc alatt kintvolt- mindenestül. Tény, hogy könnyű szülés volt, de én szívesen vártam volna még 2hetet és hogy hízzon egy kicsit még odabent.... És vajúdtam volna szívesen még pár órácskát is...

Én tesóm dec 24re van kiírva- és ő meg janárig ki akarja tolni a szülést- mert ő is együtt szeretne karácsonyozni a családjával és a nagyobb gyereknek is kétünnep közt van a szülinapja... De hát majd a baba tudja, mikor akar jönni! :))

2013. dec. 9. 22:33
 20/22 anonim ***** válasza:
Azért az látszik, hogy csak a kismamák tudnak szavazni, a babák nem. Ez a válaszok minősítéséből rögtön kitűnik. ;)
2013. dec. 9. 23:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!