Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek az apás...

Nokta-Major Andrea kérdése:

Mi a véleményetek az apás szülésről? Én nagyon szeretném, már arra hangoltam magam, és így az utolsó héten a férjem megijedt! Bíztassam, vagy fogadjam el a döntését?

Figyelt kérdés
2013. szept. 19. 16:03
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Kedves 8-as!

Nyilván apa nélkül is lehet szülni és nem fogom a lábam össze szorítani ha nem jön be. Pusztán csak a tapasztalatokra voltam kíváncsi.

Ja...régen internet sem volt,ahol ilyen okos dolgokat lehetett írni,de szerencsére változik a világ!!!

2013. szept. 19. 16:41
 12/21 anonim ***** válasza:

Szia az én párom is egész terhesség alatt bent akart lenni, be is jött, de mikor bekötötték a branült (azt hiszem így hívják amin az infúzió jön) akkor elfordult és sajnos olyan dolgot látott amitől rosszul lett olyan szinten, hogy ki kellett mennie (mögötte vitték el az egyik kismama méhlepényét és premier plánba látta). Sajnos azóta úgy áll hozzá, hogy a kistesónál nem jön be :-( Szerintem ha nem akarja ne eröltesd, ha ott lesztek mejd eldönti, hogy bemegy-e és ha igen akkor végig bent lesz-e. Ami fontos, hogy ne haragudj rá akkor se ha nem megy be vagy kijön a felénél :-)

Könnyű szülést :-)

2013. szept. 19. 17:17
 13/21 anonim ***** válasza:
Bízd a férjedre a döntést. Szerintem ha a vajúdásnál bent lesz, akkor ott is ragad. Mi anno megbeszéltük a férjemmel hogy végig fejnél lesz, ott is volt, csak egy gyors fotót csinált a babáról amikor már kint volt. A kapcsolatunkat csak erősítette, nehéz szülésem volt, nem bírtam volna a vajúdást végigcsinálni ha nincs mellettem. Ő azt mondta, hogy megőrült volna ha nincs bent, a végén kiabáltam, azt gondolta volna hogy nyúznak. Jobb volt hogy bent volt.
2013. szept. 19. 17:36
 14/21 anonim ***** válasza:
Én nem eröltetném....nem is eröltettem,és a haverok hatására mégis bejött(mondván hogy az apának ott a helye) de rosszul élte meg,többé nem tudott nőként tekinteni rám...azota nem is vagyunk együtt.ez a mi történetünk....
2013. szept. 19. 19:45
 15/21 anonim ***** válasza:
szerintem is legyen az ő döntése.Az én férjem nem bírja az ilyen dolgokat,de örültem volna,ha velem van,ezt tudta,ennek ellenére elfogadtam volna,ha nem jön.Még az utolsó héten is mondtam neki,hogy nyugodtan meggondolhatja magát.Szerencsére bejött,végig velem volt,jó érzés volt,hogy ott van,ő vágta el a köldökzsinórt és látott is 1-2 dolgot,mert figyelte,mikor jön a baba,de azt mondta,egyáltalán nem volt durva.A szexuális életünk semmit sem változott,nem okozott benne törést,ha lesz második,annál is bent szeretne lenni.
2013. szept. 19. 20:56
 16/21 anonim ***** válasza:
Az én párom már az elején kijelentette, hogy ő bizony nem akar bent lenni. Abban egyeztünk meg, hogy a vajúdás alatt azért velem lesz, a konkrét eseményeknél viszont nem. Aztán úgy alakult végül, hogy annyira gyorsan történtek az események, hogy bent ragadt...:) Így utólag azt mondja, hogy kár lett volna kihagyni, élete egyik legnagyobb élménye volt...:)
2013. szept. 19. 22:13
 17/21 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon nehéz és hosszú szülésem volt, én kvázi belehaltam volna, ha nincs velem. Elmondhatatlan segítség volt.

DE! Ő is be akart jönni, eleve így álltunk hozzá. Ha nem így lett volna, én biztos nem erőltetem, te se tedd szerintem. Viszont mindenképpen legyen bent veled valaki, akit ilyen közel engedsz magadhoz, anyukád pl. Ha teheted persze.

Egyébként én is úgy álltam hozzá, hogy csak a fejemnél lehet, eszébe ne jusson odalent kukucskálni. Amikor a doki kérdezte megnézi-e látszik már haja és buksija, na arra még volt erőm kiáltani, hogy "ne!!!". Hónapokkal később vallotta be, ő bizony megnézte (a dög!!), de jelentem a szexuális életünkön ez egy csöppet sem változtatott, most jön a kistesó is :)

Viszont a szülés maga, az iszonyatos fájdalom és szenvedés látványa teljesen lesokkolta, hetekig rémálmai voltak (és ez nem vicc), nálunk ő mondta, több gyerekünk nem lesz, nem engedi, hogy ezt még egyszer átéljem. De ahogy írtam, azért ebben megváltozott a véleménye azóta :)

2013. szept. 19. 22:20
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszi a sok segítséget! A férjemre bízom a döntést! Nem eröltetem. Attól nem félek, hogy majd megundorodik tőlem ha valami olyat lát,mert szerencsére nem olyan tipus. Szerencsére anyukámra és hugomra is számíthatok. :)
2013. szept. 20. 08:11
 19/21 A kérdező kommentje:

Kedves 14-es!

Sajnálom,hogy a párod rosszul reagálta le. Ne magad hibáztasd érte. Még inkább NŐ vagy attól, hogy szültél egy gyermeket. Kívánom, hogy legyen szép életed és találd meg a párod :)

2013. szept. 20. 08:15
 20/21 anonim ***** válasza:
Én is azt hittem h nem olyan típus...és azota se vallotta be hogy ez a helyzet(pedig a végén bent se lehetett)de szülés után mindig volt kifogás hogy miért nem akar együtt lenni velem,és hasonlok,bármit tetttem,nem érdekelte...
2013. szept. 20. 08:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!