Mi a véleményetek az apás szülésről?
ha apa is akarja akkor rendben
ha nem akkor nem kényszeríteném rá
am milyen vonatkozásban kérdezed? és apa vagy anya vagy a kérdésben?
Akkor tulkép nem teljesen mindegy, hogy másnak mi a véleménye? :) Ha te így gondolod, ne engedd be. Nem kötelező.
Nekem amúgy bejön a férjem. Ő is, és én is szeretnénk, ha részt venne ebben. Szeretné ő is látni a lányunkat, ahogy megszületik, szeretné ő is átélni az első közös pillanatokat. Én meg nem érzem, hogy ez csak rám tartozna.
Mindenki csinálja, ahogy neki/nekik jól esik! :)
Én is úgy gondolom, hogy a másik féltől függ. Ha apa szeretne, akkor ugyan milyen jogon tiltanám ki? A gyerek nem csak az enyém, amikor csináltuk, akkor is ott olt, ha szeretne, természetes, hogy legyen ott akkor is, mikor a világra jön.
Nálunk apa szeretett volna bejönni, és én is szerettem volna, hogy bejöjjön. Elképzelhetetlenül nagy segítség volt, hogy ott volt, ő pedig csodakánt élte meg az egészet. A második babánál nem is merült fel kérdésként, hogy bejön-e, valószínűleg elvált volna tőlem, ha megpróbálom kitiltani :) Az ismeretségi körömben minden apuka bement, és mindegyik teljes áhítattal beszél róla azóta is.
Olyanról csak itt olvastam, hogy apuka a szülés végignézése után elhidegült apukától, és le merem fogadni, hogy ez csak duma. Ha a szülés eltávolítja egymástól őket, akkor az a kapcsolat már a szülés előtt is rossz volt.
Úgyhogy én abszolút az apás szülés mellett vagyok, ha az apuka is szeretné. Ha nem, akkor nem szabad erőltetni, de ha szeretné, akkor nem szabad kitiltani, mert akkor kimarad valamiből, ami neki fontos - és ez a későbbiekben simán visszaüthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!