Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek az apás...

Mi a véleményetek az apás szülésről?

Figyelt kérdés
2013. júl. 27. 07:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

ha apa is akarja akkor rendben

ha nem akkor nem kényszeríteném rá

am milyen vonatkozásban kérdezed? és apa vagy anya vagy a kérdésben?

2013. júl. 27. 07:58
 2/15 A kérdező kommentje:
Szerintem az, hogy mi történik szülés közben az csak egy nőre tartozik. Ezért nem is engedném, hogy a párom ott legyen.
2013. júl. 27. 08:02
 3/15 anonim ***** válasza:
Mi apás szülést tervezünk, én nem erőltetem apának, az ő döntése szeretne e bejönni vagy sem, valamint ha közben úgy érzi jobb neki kint akkor ki is mehet. A köldökzsinort én magam sem merném elvágni, szóval majd meglátjuk apában mennyi erő marad, de erre főleg nem kényszeríteném.
2013. júl. 27. 08:02
 4/15 anonim ***** válasza:
66%
Nekem a ferjem akart jonni,es halas vagyok erte hogy vegig velem volt!Nelkule nem birtam volna ki.
2013. júl. 27. 08:12
 5/15 petera6 ***** válasza:
82%

Akkor tulkép nem teljesen mindegy, hogy másnak mi a véleménye? :) Ha te így gondolod, ne engedd be. Nem kötelező.

Nekem amúgy bejön a férjem. Ő is, és én is szeretnénk, ha részt venne ebben. Szeretné ő is látni a lányunkat, ahogy megszületik, szeretné ő is átélni az első közös pillanatokat. Én meg nem érzem, hogy ez csak rám tartozna.

Mindenki csinálja, ahogy neki/nekik jól esik! :)

2013. júl. 27. 08:13
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi akartuk de vegul nem ott jott ram a szules ahol kellett volna. Reggel 7 kor mar uvoltottem igy anyukam beengedtek..a parom nem mert egy kukkot nem beszel magyarul. Vegulis orultem hogy nem volt ott mert teljesen elvesztettem az onkontrollt. Jobb hogy nem latotott igy.
2013. júl. 27. 08:17
 7/15 anonim ***** válasza:
79%

Én is úgy gondolom, hogy a másik féltől függ. Ha apa szeretne, akkor ugyan milyen jogon tiltanám ki? A gyerek nem csak az enyém, amikor csináltuk, akkor is ott olt, ha szeretne, természetes, hogy legyen ott akkor is, mikor a világra jön.

Nálunk apa szeretett volna bejönni, és én is szerettem volna, hogy bejöjjön. Elképzelhetetlenül nagy segítség volt, hogy ott volt, ő pedig csodakánt élte meg az egészet. A második babánál nem is merült fel kérdésként, hogy bejön-e, valószínűleg elvált volna tőlem, ha megpróbálom kitiltani :) Az ismeretségi körömben minden apuka bement, és mindegyik teljes áhítattal beszél róla azóta is.

Olyanról csak itt olvastam, hogy apuka a szülés végignézése után elhidegült apukától, és le merem fogadni, hogy ez csak duma. Ha a szülés eltávolítja egymástól őket, akkor az a kapcsolat már a szülés előtt is rossz volt.

Úgyhogy én abszolút az apás szülés mellett vagyok, ha az apuka is szeretné. Ha nem, akkor nem szabad erőltetni, de ha szeretné, akkor nem szabad kitiltani, mert akkor kimarad valamiből, ami neki fontos - és ez a későbbiekben simán visszaüthet.

2013. júl. 27. 08:24
 8/15 anonim ***** válasza:
Most még úgy gondolom, hogy nem szeretném, ha a párom bent lenne velem majd, pedig láttuk már egymást mindenféle helyzetben, de ezt valahogy nem szeretném. Aztán persze meglátjuk mi lesz, ha élesben megy a dolog.
2013. júl. 27. 09:00
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a férjem meg is bolondulna, ha nem jöhetne be. Valószínű mi betegesen társfüggők vagyunk vagy nem tudom, de mióta tudja, hogy terhes vagyok, ha teheti kísér minden vizsgálatra, vérvételre, uh-ra, dokihoz, védőnőhöz. Egyszer nem jött a nőgyógyászhoz, a doki meg is jegyezte, hogy mi történt. Nálunk ő maga mondta, hogy szeretne ott lenni a szülésnél, és megkérte a dokit, hogy had vághassa el a köldökzsinórt. Nagyon be van zsongva, már azt is leszögezte, hogy nem szeretne szigorúan a fejemnél állni, szívesen megnézné, ahogy kibújik a baba, őt nem zavarja a vér, széklet stb, a gyomra bírja a munkájából fakadóan ugyanis látott pár érdekes dolgot. Én nem állok útjába, ha ő így szeretné megélni, akkor hajrá. Szerintem ha császárra kerül a sor, oda is bekönyörgi magát. :-) Engem nem feszélyez, ha ott van, sőt. Sajnos látott már nálam is pár érdekes dolgot, mert voltak problémáim fiatalkorom ellenére a vizelet- és székletmegtartással, de akkor sem húzta az orrát, amikor szex közben történt ilyen irányú "baleset". Én örülök, hogy ilyen, szerintem ez is közrejátszott benne, hogy őt választottam életem útjára társamnak, de abban sem látok semmi rosszat, ha egy apuka nem szeretne bent lenni a szülésnél. Mindenki más, azzal sem árt, ha bemegy, meg azzal sem, ha kint marad. Édesapám például szeretné lebeszélni a férjemet a tervéről, mindig mondja, hogy a férfinak a folyosón a helye, de hát nem vagyunk egyformák.
2013. júl. 27. 09:16
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjem eleinte vacillált. A terhesség vége felé volt egy-két probléma, amikor a folyosón kellett várnia a vizsgálat eredményére, és rájött, hogy ez sokkal rosszabb, mint ha bent van. Szóval én nem kényszerítettem, de bejött. Nekem hihetetlenül sokat segített már a jelenléte is, nem tudom, mi lett volna, ha nincs ott. Ő pedig azóta is mondja, hogy milyen szépen szültem, meg hogy tudta, hogy erős vagyok, de azt nem gondolta, hogy ennyire. Szerintem a mi kapcsolatunkat erősítette, hogy bent volt, így az én véleményem az, hogy ha nincsenek ellenérzések egyik félben sem, akkor az apukának bent van a helye. Ha vannak ellenérzések, akkor szerintem nem szabad erőltetni. Sokkal fontosabb a komfortérzet.
2013. júl. 27. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!