Nem kell végignéznie semmi, ha nem akarja. Ha nem bírja, menjen ki és kész. Vagy, ha tudja magáról, hogy nem képes végigcsinálni, eleve ne is menjen be.
Nálunk maximálisan pozitív élmény volt. Rengetegszer emlegeti az apuka.
Az én férjem eleinte nem akart bejönni. Elmentünk szülőszoba látogatásra, akkor már hajlott rá, mert azt mondta, hogy ő a filmekből indult ki és nem is olyan. :)
Végül végig bent maradt. Nekem nagyon nagy segítség volt, ő meg nagyon büszke magára, hogy végig csinálta és sokat segített nekem.
Szerintem ez helyzet függő. Nem is mondanám, hogy férfi függő, mert akkor a férjem nem bírta volna. :D
Remélem neked is szerencséd lesz bárhogy is döntötök.
Ez mindenkinek más.
Én az első után és a második előtt megkérdeztem a férjem, hogy megint be akar-e jönni, azt mondta hogy ki nem hagyná, az orvosra is ő szólt rá, nehogy elvágja már a köldökzsinórt mert az az ő feladata.
A férfi kollégáimat hallottam beszélgetni, az egyiknek épp megszületett a gyereke, a másik kettőnek már volt, a szülésről beszélgettek, hogy milyen fantasztikus élmény..
Szóval szerintem a férfire kell bízni, ha be akar menni, akkor menjen, nekem pl. nagyon sokat segített hogy törölgette a homlokomat, meg amúgy a jelenléte, mást meg lehet hogy zavarja hogy így látja, meg a férfi sem bírja.
Az a lényeg ebben szerintem hogy mi az ő AKARATA. Annak nincs értelme hogy minden idegszálával tiltakozik ellene de anyuka ráveszi rákényszeríti stb.
Nálunk nagyon jó volt, én borzasztó rosszul éreztem volna magam ott egyedül. Az a véleményem hogy ez olyan fontos pillanata mindkettőnk életének amiről semmiképp sem érdemes lemaradni.
Mindhárom gyerekünknél bent volt, és a fejemnél állt, nem alul nézegetett pedig az elsőnél voltak komplikációk(nem állt el a vérzésem)de ő a fejemnél illetve a babával volt végig. Úgyhogy semmi olyat nem kellett látnia.
Az életünkre pozitív hatással volt, máig szívesen emlegeti a gyerekeknek is hogy ő vette először kézbe őket stb:)
Az első kettőnél benn volt a férjem, van amiben jó volt, de a szülésben segíteni nem tudott, azt egyedül kellett megtennem:)
persze a születés pillanatában jó volt, hogy osztozni tudtam vele.
A 3. szülésnél nem jött be, megegyeztünk, de kint várt a folyosón, és bejött a kitolás végére, fényképezett, megfogta a kicsit stb. így is jó volt.
én nem érzem magam félembernek, ha nincs velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!