Mit gondoltok az apás szülésről?
A terhességem elején még én sem akartam, hogy bennt legyen, nem akartam, hogy ilyen helyzetben lásson. Azomban amint telt az idő egyre inkább akartam, hogy velem legyen és ő is szívesen bejön. Biztos vagyok benne, hogy nagy támasz lesz számomra. Szerintem menjen be veled és ha mégsem tesz jót számodra, hogy ott van akkor még mindig kiküldheted, de szerintem nagy segítség lesz, főleg ha a szülésznő nincs is ott minden pillanatban, azért akkor jó, hogy nem vagy egyedül.
40 hkm
Nekem benn volt a férjem, és nagyon sokat segitet, hogy mellettem állt, nem hagyott magamra. Ha megint szülés elött állnék, akkor újra igy akarnám.
Biztos jönnek nemsokára olyan válaszok, hogy az apás szülés után az apa nem tekinti többé nönek az anyát - de ez csak egy újabb hülyeség, ilyen csak akkor van, ha az apa valamivel meg akarja magyarázni, hogy nem kivánja a nöt.
A férjem a szülés után ugyanúgy nönek tekint mind a mai napig, pedig a gyerek már 20 éves.
54/N
Sok férfi valóban nem kívánja utána a feleségét! Ez nem ürügy. Nagyon gusztustalan látvány egy szülő nő. Régen sem voltak bent az apukák,és nem is hiányoztak az anyukáknak. Csak most hiszik,hogy az apa segíthet valamit. Én nem akartam és nem is engedtem volna meg,hogy bent legyen a párom.
De ezt mindenkinek sajátmagának kell eldöntenie.
Hát, lehet, hogy te gusztustalan voltál, kedves 64%, de én pl. egyáltalán nem.
Amiről te írsz, az előfordulhat, ha az apuka nem akar bemenni, de erőlteti az anyuka. Ha az apuka be szeretne menni, akkor nem áll úgy hozzá, ahogy te (és abszolút érthetetlen, és éretlen a hozzáállásod, meg ne haragudj).
Nálunk a párom is szeretett volna bejönni, és a mai napig emlegeti, hogy mennyire hálás ezért a csodálatos élményért, és a másodiknál ki nem hagyná, hogy bejöjjön. Ja, és köszi, a szex jobb, mint szülés előtt.
Az a kapcsolat, ahol egy ennyire bensőséges, páratlan élmény gondot okoz, az korábban sem volt jó, erős kapcsolat, ez ennyire egyszerű. Egy erős, nem külsőségekre épülő IGAZI kapcsolatot a szülésélmény erősebbé tesz, nem lerombol. Ha egy kapcsolatban bármelyik fél azt mondja, vagy feltételezi, hogy a gyermeke születése elfordítja az apát az anyától, akkor az a kapcsolat nem ér sz@rt se.
Nálunk sem a külsőségek a fontosak, hanem az a tény, hogy család született. Szerintem a szülő nőnél gusztustalanabb látvány egy hányásrohamban fetrengő kismama, és érdekes a párom akkor sem hagyott magamra, fogta a hajamat, és simogatta a hátamat.
Ez a minimum, ami egy jó kapcsolatban megvan.
Tényleg sajnálom azokat a nőket, akik azért zárják ki a párjukat a szülőszobából, mert félnek, hogy a kapcsolat rovására megy, mert ezeknek a nőknek halvány lila segédfogalmuk sincs arról, milyen az igazán jó kapcsolat.
Kérdező, engedd be, neked hatalmas segítség lesz, neki meg csodálatos élmény.
Kedves utolsó, aki gusztustalannak tartja a szülő nőt! Sajnálom, hogy így vélekedsz a szülő nőkről - még, hogy gusztustalanok! Igaz, hogy nem tipp-topp a legtöbb nő, aki szül, de ez szerintem természetes. Egyébként az apukák nem azon a végén állnak a nőnek, ahol a baba jön, hanem általában a fejénél. Persze, aki akar kiváncsiskodhat.
Nekem bent volt a férjem, és nagyon nagyon sokat segített lelkileg is és egyébként is. A kitolásnál biztatott. Azóta a kapcsolatunk csak még erősebb és egyáltalán nem undorodott meg tőlem. Egyébként úgy gondolom, ha egy férfi erre hivatkozik, akkor ott már eleve bibi volt a kapcsolatban. Ha mindkét fél együttesen szeretné a babát a szülés nem tántoríthat el egy férfit. Ahogy a nőnek, úgy a férfinak is ez élete egyik legszebb pillanata!
Nőként hogy a fenébe írhatod, hogy gusztustalan látvány egy szülő nő????????????????
Egyébként a kérdésre válaszolva, nekem 3 szülésből kettőnél volt benn a férjem. A harmadiknál csak azért nem jött be, mert influenzajárvány miatt nem engedték be (még a kislányunkat se mutatták meg neki). Pedig szeretett volna bejönni. Mondta, hogy nagyon rossz volt kinn várakoznia, azt se tudta, hogy mi történik.
Mind a kétszer jó volt, hogy ott volt mellettem, főleg lelkileg. Ott állt mellettem, szóval a "gusztustalan" dolgokat abszolút nem látta. Nem is vártam volna el tőle. Így, hogy benn volt, együtt éltük át a szülővé válás elmondhatatlan érzését. Most a harmadik szülésemkor, hogy nem engedték be, fura volt neki, hogy született egy kislánya, akit csak 6 nap múlva láthatott. Addig csak képeken.
Mondjuk én a szerencsésebbek közé tartozom, mert mindegyik szülésem gyors volt. Szülésenként kb. 2 óra. Szóval a férjemnek nem kellett félnapokat vagy többet nézni a szenvedésemet tehetetlenül.
Szerintem add meg neki a lehetőséget, hogy ott legyen melletted, és ha közben úgy gondolja, hogy ez mégsem neki való, kijöhet.
húú nagyon szépen köszönöm a hoszzú és biztató válaszokat. Én is attól félek hogy megundorodik, stb, de meggyőztetek :)
És a párom is mondta hogy miért undorodna meg. Igazatok van :) Nálunk első baba és kicsit fiatalok vagyunk én 24 férjem 25, de ha ugy gondolja hogy neki ki kell mennie, persze kimehet :)
Nálunk is benn volt apa, nagyon nagy segítség és lelki támasz volt. Ha kértem, itatott, segített forogni, fogta az oxigén maszkot, fogta a kezem, amennyire lehetett, segített. Nem zavarta, hogy a doki vizsgál, a szülésznő vizsgál, nagyon higgadt és nyugodt volt. Sajnos, császár lett a vége, de azt is végig nézte az ablakon keresztül.
Soha olyan boldog embert nem láttam még, amikor elmesélte, hogy ő foghatta meg először a pici fiát.
A kapcsolatunk pedig erősebb, alig várja, hogy leteljen a még hátra lévő négy hét és újra egymáséi lehessünk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!