Mi a véleményetek/tapasztalatotok az apás szülésről?
Szia!
Nekem azt mondta a férjem, hogy a készítésénél is jelen volt, akkor a világrajövetelnél is ott szeretne lenni.
Ebben megerősítette az egyik barátunk, aki egyébként egy csepp vértől elájul, de hős volt és bement. Ő azt mondta, hogy élete legnagyobb baklövése lett volna, ha kihagyja.
A férjem nem csak a fejemnél állt, amikor megszületett a baba, ment vele, de ahhoz el kellett mennie a lábamnál, óhatatlanul is odanézett, őt nem zavarta a "gusztustalan" része, illetve számára nem volt gusztustalan, hanem a világ legtermészetesebb dolga.
A legrosszabb - állítása szerint - az volt, hogy amikor végül EDA-t kaptam, arra a 10 percre ki kellett mennie. Hallotta, hogy nyögök, jajgatok a fájdalomtól (fájás alatt szúrták be a tűt) és nem tudja fogni a kezem. Neki ez volt a legrosszabb.
Én egyébként úgy gondolom, hogy a férfit nem szabad egyikre sem rákényszeríteni: ha ő úgy dönt, hogy bent akar lenni, ebben nem szabad megakadályozni, de ha nem szeretne bent lenni, akkor is tiszteletben kell tartani a döntését.
Szia én egyedül szültem,párom nem igazán tudta amúgy eldönten hogy mi lenne a jó,azt tudom,ahhoz,hogy bent legyen előtte szülésfelkészítő tanfolyamon kell részt vennie.Azt mondta a következőnél benn akar lenni mindenképpen.
9hós baba anyukája
Nekem is azt mondta a terhességem elején,hogy nem akar bejönni,mert fél hogy rosszul lesz(irtózik a dokiktól,kórháztól,mindentől ami ezzel kapcsolatos:) .Aztán beszélt olyan apákkal akik bent voltak és mindenki mondta neki,hogy ki ne hagyja!Aztán eljött a nagy nap és bejött...nekem hatalmas nagy segítség volt,végig fogta a kezem,kitolásnál támasztotta a hátam,sőt akkor már annyira mindegy volt neki hogy mit lát,még a babám fejét is megfogta,megsimogatta kitolásnál.Nagyon jó dokim volt,mindenbe kérte a férjem segítségét,bevonta a szülésbe,és még a doki is mondta hogy le a kalappal elötte:)!És nem utolsó sorban hatalmas élmény volt átélni együtt azt amikor kibújt a picikénk,amikor felsírt...Most már azt mondja,hogy semmi pénzért nem hagyná ki ha még egyszer szülnék,mindenképp bent akar lenni velem.És szerinte az hülyeség,hogy egyes apák ezért megundorodnak a feleségükre...pedig mondta,hogy lehet aztán 'cifra' dolgokat látni szülés alatt:)))...NE hagyjátok ki,csodás élmény!
3hós kispasi anyuja:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!