Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek/tapasztalato...

Mi a véleményetek/tapasztalatotok az apás szülésről?

Figyelt kérdés
32 hetes kismama vagyok.Eddig a párom mindig azt mondta,nem szeretne bejönni,mert fél,hogy beszól az orvosnak.Kb 1 hete ez megváltozott,mindenféleképpen beakar jönni.Ha a fejemnél áll,látni fog valamit?Nem szeretném,ha rosszul lenne...:)
2009. jún. 29. 14:27
 1/9 anonim ***** válasza:
fejednél kell úgyis állnia, legalábbis legtöbb esetben odaállítják, hogy ne "lábatlankodjon" a lábadnál. nagyon jól teszi, ha bemegy, mert akkor talán nem engednek meg veled szemben egyetlen rossz szót sem, mivel a férjed megvéd.
2009. jún. 29. 14:31
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem azt mondta a férjem, hogy a készítésénél is jelen volt, akkor a világrajövetelnél is ott szeretne lenni.

Ebben megerősítette az egyik barátunk, aki egyébként egy csepp vértől elájul, de hős volt és bement. Ő azt mondta, hogy élete legnagyobb baklövése lett volna, ha kihagyja.

A férjem nem csak a fejemnél állt, amikor megszületett a baba, ment vele, de ahhoz el kellett mennie a lábamnál, óhatatlanul is odanézett, őt nem zavarta a "gusztustalan" része, illetve számára nem volt gusztustalan, hanem a világ legtermészetesebb dolga.

A legrosszabb - állítása szerint - az volt, hogy amikor végül EDA-t kaptam, arra a 10 percre ki kellett mennie. Hallotta, hogy nyögök, jajgatok a fájdalomtól (fájás alatt szúrták be a tűt) és nem tudja fogni a kezem. Neki ez volt a legrosszabb.

Én egyébként úgy gondolom, hogy a férfit nem szabad egyikre sem rákényszeríteni: ha ő úgy dönt, hogy bent akar lenni, ebben nem szabad megakadályozni, de ha nem szeretne bent lenni, akkor is tiszteletben kell tartani a döntését.

2009. jún. 29. 14:36
 3/9 anonim ***** válasza:
Az én párom sem tudta eldönteni igazán, hogy mi legyen, jöjjön, vagy sem. A végén úgy beszéltük meg, hogy bejön és ha nem bírja, vagy valami nem tetszik neki, kimegy. Én nem akartam erőltetni. Aztán az események követték egymást, végig bent maradt és nem bánta meg, sőt! Élete legkülönlegesebb élménye volt, amit szavakkal nem lehet leírni. A fejemnél állt, nem látott semmit, de azt mondja mikor megszületett a kisfiunk és hirtelen a semmiből eggyel több lett a létszám... valami földöntúli boldogság! Másrészt nagyot nőttem a szemében, hihetetlenül büszke rám és egy hős lettem! :D Persze van akinek nem ilyen szép az élmény, ezt minden párnak magának kell eldönteni, a lényeg, hogy ne erőltesse senki a másikra az akaratát. Ismerősöméknél bent volt apuka és a végén őt kellett lefektetni, mert elfehéredett. :D De ő sem bánja.
2009. jún. 29. 14:39
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Igen,én sem szeretném erőltetni,ez az Ő döntése.Talán tényleg sokkal rosszabb az,ha kint van a váróban,és nem tudja mi történik odabent.Egyébként nekünk is kisfiunk lesz és már nagyon várjuk:)
2009. jún. 29. 14:44
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia én egyedül szültem,párom nem igazán tudta amúgy eldönten hogy mi lenne a jó,azt tudom,ahhoz,hogy bent legyen előtte szülésfelkészítő tanfolyamon kell részt vennie.Azt mondta a következőnél benn akar lenni mindenképpen.

9hós baba anyukája

2009. jún. 29. 14:45
 6/9 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy volt hogy 9 hónapig ellenkezett. Persze én szerettem volna, de ha ő nem bírja akkor ne jöjjön, az ő döntése. Aztán amikor már ott voltunk a vajúdóba ott volt végig velem, azt mondta látta mennyire szenvedek és nem bírt otthagyni. A szülőszobára is bejött a fejemnél állt egyébként. Aztán amikor olyat látott amit nem akart elfordította a fejét, de a végén császároztak oda már nem jöhetett be. Azt mondta nem voltam szép látvány, de miután ő kapta meg a babát először minden rosszat elfelejtett.
2009. jún. 29. 14:58
 7/9 anonim ***** válasza:
A férjemnek természetes volt, hogy bent lesz. Ha nem lett volna ott, olyan lenne, mitha kihagytuk volna vmiből:)
2009. jún. 29. 15:01
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem is azt mondta a terhességem elején,hogy nem akar bejönni,mert fél hogy rosszul lesz(irtózik a dokiktól,kórháztól,mindentől ami ezzel kapcsolatos:) .Aztán beszélt olyan apákkal akik bent voltak és mindenki mondta neki,hogy ki ne hagyja!Aztán eljött a nagy nap és bejött...nekem hatalmas nagy segítség volt,végig fogta a kezem,kitolásnál támasztotta a hátam,sőt akkor már annyira mindegy volt neki hogy mit lát,még a babám fejét is megfogta,megsimogatta kitolásnál.Nagyon jó dokim volt,mindenbe kérte a férjem segítségét,bevonta a szülésbe,és még a doki is mondta hogy le a kalappal elötte:)!És nem utolsó sorban hatalmas élmény volt átélni együtt azt amikor kibújt a picikénk,amikor felsírt...Most már azt mondja,hogy semmi pénzért nem hagyná ki ha még egyszer szülnék,mindenképp bent akar lenni velem.És szerinte az hülyeség,hogy egyes apák ezért megundorodnak a feleségükre...pedig mondta,hogy lehet aztán 'cifra' dolgokat látni szülés alatt:)))...NE hagyjátok ki,csodás élmény!

3hós kispasi anyuja:)

2009. jún. 29. 15:58
 9/9 anonim ***** válasza:
én 2hete szültem!nagy élmény volt mindkettőnk számára.Nélküle nem tudtam volna végig csinálni.:)
2009. jún. 29. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!