Mi a véleményetek az apás szülésről?
én csak pozitívan tudok nyilatkozni róla. :)
nekem rengeteg erőt adott a férjem, s ő is boldog volt, hogy ott lehetett egy ilyen fontos eseménynél. :)
tudom, hogy vannak ellenpéldák, de nekünk nagyon fontos volt, hogy ezt is együtt éljük át. :)
Mi az elején megbeszéltük a férjemmel, hogy szeretném, ha benn lenne velem, megoszthatnánk ezt az élményt is. Nem erőltettem, magától döntött úgy, hogy szeretne bejönni.
Nagyon várja, ő is készül rá. :)
Van egy nagyon jó, várandósságról szóló könyvem, együtt olvastuk el a szülés részt, ha nem ért valamit, megkérdezi, nincsenek illúziói, hogy egy rózsaszín, lemosdatott csöppség fog kibújni, mint a filmekben. :)
Szerintem jó dolog, ha ott van az apa is, bár ezt mind a két félnek 100%-osan akarni kell, ha már vonakodik az apa, nem szabad kényszeríteni, saját döntés kell, hogy legyen.
Óriás élmény volt a férjemnek, iszonyú boldog volt, hogy ott lehetett és átélhette a kislánya születését. Ettől aztán én is nagyon boldog voltam.
(Egyébként a durva részleteket nem is látja, úgy állítják melléd.)
Én nem szerettem volna, hogy bent legyen a párom a szülésnél, és szerencsére ő sem akart bejönni, úgy gondolom a szülés nem szép látvány, lehetnek komplikációk, amitől meg csak megijedne, segíteni pedig úgy sem tudott volna. Ezért szerintem jobb, hogy az maradt meg benne, hogy milyen érzés volt mikor megfoghatta a babánkat, akivel minden rendben volt, és mikor bejött hozzám látta, hogy én is jól vagyok.
Ezért szerintem erőltetni a dolgot nem szabad egyik oldalról sem, hanem csak akkor szabad ezt választani, ha mindkét fél úgy érzi őszintén, hogy ezt szeretné.
A szülés nem szép látvány? Lehet, viszont csodálatos élmény.
A disznóölés sem. Mégis ha azt veszem, melyik volt számunkra csodálatos nyilván nem a hurkatöltés.
Szerintem ezt nem lehet innen megközelíteni.
Azzal egyetértek, ha valaki nem akar bemenni, azt nem szabad erőltetni, de lebeszélni sem szabad a férfiakat, hiszen azt a gyereket együtt hoztátok létre, együtt vártátok, együtt figyeltétek, ahogy rugdos, és integet az uh-n, ezek után a legfontosabb pillanatban száműzni az apát a folyosóra..
Egy erős, nem külsőségekre épülő kapcsolatot a szülésélmény sokkal erősebbé tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!