Mi a véleményetek az apás szülésről? Ki hogy tervezi?
Szia! Mi apás szülést terveztünk, aztán mire arra került a sor, hogy itt az idő, szegény párom nagyon beparázott és ment a hasa az idegeskedéstől. Negyed órát tudott bent lenni csak, akkor is én nyugtatgattam őt. Aztán mondtam neki, hogy várakozzon kint.
Később már én sem bántam, hogy nem volt bent. Így is nagyon büszke ránk!
Nekem kétszer volt apás szülésem. Szerintem kifejezetten jó dolog, az anyának és az apának is.
Ma sem csinálnám másként. Mondjuk azt a mai napig felemlegetem neki, hogy amikor kitolás közben a fejemet kellett volna tartania, egyszer úgy kellett rászólnom, hogy "naaa, tartsd már", mert éppen jópofizott egy nővérrel. :D:D
Szia!
Mi apás szülést tervezünk a férjem nagyon ott akar lenni mikor a pici fia megszületik:DD! Már nagyon izgul olyan kis drága!
35 hetes kismama
Apás szülés, mikor az anyuka mellett ott van a gyermekük apukája is a szülésnél.
Velem bent volt a párom végig, nagyon sokat segített, erőt adott. Vizet adott, ha kiszáradt a szám, fogta a kezem, tartotta a fejem. Azt mondta utána, hogy élete legkülönlegesebb pillanata volt, mikor meglátta a babánkat. Milliószor elmondta, hogy milyen büszke rám és nagyon nagyot nőttem a szemében, én lettem az ő hőse! Persze van aki inkább egyedül szenved, de nekem nagyon jó volt, hogy ott volt és együtt csináltuk végig!
Mi is apás szülést tervezünk. Eleinte a férjem kicsit tartózkodott, de elmagyaráztam neki, hogy ő mellettem fog állni és nem a lábamnál, hogy totálba lásson mindent! :) Így már másképp áll hozzá. Nem erőltetem, ha aztán mégsem szeretne bejönni, az sem lesz katasztrófa. Bár én is úgy hallottam, hogy óriási segítség bent az apuka. Legalábbis a kismamának jó, ha fogják a kezét és támogatják, miközben jönnek a fájások.
34 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!