Debrecenben a Klinikán aug.15-18 körül "tervezi" más sorstársam is, hogy megszüli első gyermekét?! Hogy álltok testileg-lelkileg a feladathoz?!
Köszönöm szépen, egyre "terhesebben"... :)
Én Deli Doktornál fogok szülni, és mivel szabin van, ki kell tartanunk legalább aug. 1-ig. Néha nem vagyok biztos benne, hogy sikerül...
Elég nagy baba, már két hete 3300 g körül volt 35 hetesen...
Már mindenhol érzem, hogy nyom, alig van helye...
Gondolkodom az EDA-n, mert az orvos nagyon javasolja mindkettőnk miatt. Nem tudom, majd ott eldől, hogy mit bírok még... :)
Egyébként hivatalosan 18-án kellene születnie, ha nem tojnák le a bébik magasról, hogy mit "írtak elő" nekik... :D
És Te? Milyen tapasztalatokkal jöttél el annak idején? Mit csinálnál másképp? Milyen tanácsot tudsz adni nekem, aki először futok majd neki a feladatnak?! Mire figyeljek?! :)
Szia! Nekem is aug.1-én jön vissza Juhász szabiról addig nekem is ki kéne húznom, de tegnap óta nagyon sok keményedésem van, ma már a derekam is leszakad, éjszaka felébredtem hogy görcsölgetek is. Örülök is neki, meg nem is. Nagyon jó lenne megvárni Juhászt! A közérzetem is elég rossz. Hááát nem tudom mi lesz.
Én anno Sápynál szültem, de nem igazán voltam vele megelégedve, nagggggyon nehezen tágultam már csak akkor segített rá mikor a gyerekemnek alig volt szívhangja, és kijelentette hogy : Anyuka, ezt a gyereket nagyon gyorsan meg kell szülni mert baj lesz! Köszi! Azt hittem megörülök . 16 órás kemény menet volt.
A lényeg makk egészséges a Drágám, és nagyon várja a kistesót:-)
Én anno kaptam EDA-t ha úgy alakul megint kérek, tényleg nagyon jó dolog, akkor ki sem bírtam volna nélküle, amíg az bent volt tudtam egy kis erőt gyűjteni.
És neked vannak fájásaid? Amúgy kérdezz ha konkrétan kíváncsi vagy valamire, ha tudok szívesen válaszolok. Kislányt v. kisfiút vártok?
Vigyázz magadra és pihenj amíg megteheted :-)
Nekem is sokat keményedik a hasam, ma voltam terhesgondozáson és nst-n, mondták is, hogy enyhén kontraktilis a méhem... enyhén... hát, én néha nem úgy érzem, hogy enyhe lenne, de görcsökből egyelőre még csak apróbbak vannak.
Én is meg akarom várni az orvosomat!!!
Nekem most viszonylag sok az energiám, de ez is egy-két nap alatt változik.... Várakozunk... ki tudja...
Hááát nem tudom mi lesz.
Nagyon sokat számít, hogy ki az orvos, és mennyire érdekli a beteg, és mennyire a pénz...
Egyébként az EDA-ról jut eszembe:
az orvosod is beadhatja? Mert az enyém azt mondta, hogy ő ott lesz, és beadja, ha kérem!
Amúgy fájdalmas maga a "bekötés"?
Utána mozoghatsz???? Mert én mindenképpen addig szeretnék állni, sétálni, guggolni, stb... ameddig csak lehet. 10-ből 10 kismama ezt mondja, aki már szült: Ameddig csak lehet, kerüld el a fekvést, mert onnan, ha egyszer lefekszel, nem lesz erőd újra feltápászkodni...
Az EDA tulajdonképpen mennyit vesz el a fájdalom érzetből? Egy 10-es fájást hányasra tompít el. (Amennyiben lehet erre a kérdésre értelmes választ adni! :)
Nekünk kislányunk lesz, és ha lehet hinni az UH-nak, nem is olyan kicsi lány lesz, 35 hetesen 3279 g-nak becsülték.. :O
Köszönöm, hogy válaszolsz, jó érzés valakibe "kapaszkodni"! :)
Vigyázz Magatokra Te is!
Remélem még egyben vagy és el tudod olvasni a válaszom :-)
Nekem az eda-t egy nő adta be, akkor csak ő volt olyan aki beadhatja, nekem azt mondták. Annyi volt hogy fel kellett ülnöm az ágy szélére, a lábam alá tettek egy széket, a fejemet le kellett hajtani előre, kezemet a lábam között lelógatni és TILOS volt megmozdulni nehogy rossz helyre menjen a tű.
Fertőtlenített, sztem érzéstelenített is, és szólnom kellett mikor volt fájás mert két fájás között szúrnak. De én úgy jártam, annyi ideig pamacsolta a hátam hogy fájás közben szúrt alig bírtam megállni hogy ne mozduljak be.
Maga a szúrás egyáltalán nem fájt, vagy csak már nekem volt mind1. :-)
Kb. 20-25 percenként adagolták folyamatosan, és szóltak mikor már nem adnak többet hogy számítsak rá hogy visszatérnek a fájások normálisan.
10-es skálán kb.7-8 ra tompította. A lényeg elviselhetővé tette. A deréktól lefelé nem nagyon éreztem semmit, alig éreztem ha megmozdítottam a lábam, katétereztek is egyszer mert mondta a doki hogy pisiljek mert érzi hogy kell de nem tudtam, még az ingert sem éreztem.
Szerintem jó dolog, én nem bántam meg hogy anno kértem.
Hogy bírod ezt a frontos időt? Állítólag ma sok szülés beindult a szar idő miatt, meg asszem ma van telihold is.
Írj azért ha meg lesz a kicsi!
Kíváncsi vagyok a részletekre.
Vigyázz magadra!
Igen-igen, még egyben vagyunk, 2in1! :D
Jaj, Istenem, csak tudnám, hogy akkor mi a fenéért SÉTÁLÓ az a k. EDA...?!
Pont az lenne a lényeg, hogy kevésbé fájjon, de mellette lehessen minimálisan mozogni, mondjuk térdelni és úgy támaszkodni az ágyon... stb... pff.... na, majd erre még rákérdezek.
A dokim is azt mondta, h lehet vele mozogni, de akkor az anyukák miért arról számolnak be, hogy feküdni kell, meg katéter, meg társai... Na, mindegy, meglátjuk ott...
A másik: szólt a dokid, hogy pisilj? Hová? A wc-be? Vagy az ágytálba? Ezek egyelőre homályos dolgok még nekem...
Nálam már nem a fronttal van gond, hanem a kislányunk méreteivel... Mindenhol nyom, alig bírom cipelni, nem bírok átfordulni egyik oldalamról a másikra, ég a gyomrom éjjel, arra ébredek, hogy "rohannom" kell Renniért vagy szódabikarbóna-koktélért, mert kiég a gyomrom..., de amúgy minden OK... :D
Egyik éjszaka szuper (relatíve), a másik vergődéses... így játsszuk ezt az utolsó pár napot-hetet.
Mindenképpen írok én is, ha célegyenesbe érünk, addig is
vigyázz magadra Te is!
Ha valami eszedbe jut még arról, amiket most utóbb írtam, örömmel veszem a válaszod! :)
Köszi!
Ezt nem hiszem el! Megírom az egész választ erre kitörlődik, kezdhetem megint.
Na mindegy!
Hogy vagy? Hogy érzed magad?
Mi jól vagyunk, itt fáj, ott fáj, elég sok jósló...stb. Ja képzeld tegnap este úgy megindult az előtejem, kb. egy 20 ft-os nagyságba tiszta tej volt a melltartó. Készülődik a szervezetem :-)
Tegnap óta sűrűn is járok wc-re, mind a kettő dolog miatt.
Anno nekem elfolyt a vizem, és utána volt hasmenésem de csak egyszer. De most nem hasmenésem van, csak annyira nyom lent, vagy nem is tudom ingert kelt a drágám.
Visszatérve az EDA-ra, ágytálba kellett volna pisilnem, de úgy elég gáz volt hogy a doki is, meg a szülésznő is azt nézték jön-e már valami. :-P
Szülés után is mikor a megfigyelőbe voltam, jött egy szülésznő hogy menjünk zuhanyozzunk le, meg pisiljek mert ha nem sikerül akkor megint katéter.
Most gondol el a szitut: Ülsz a wc-én tök pucéran, két szülésznő mereszti rád a szemét várva mikor ájulsz el és azt hajtogatják: Anyuka nagyon sápadt, nincs rosszul??? Így pisiljél! Én mondtam így nem tudok, kiküldtem őket, megnyitottam a csapot, úgy már sikerült. :-)
Amúgy bocsi hogy így részletezek, lehet nem is érdekel :-)
A lényeg nem bánnám ha túl lennék már az egészen, viszont egy kicsit rossz is mert itthon kell hagynom az én drága kisfiamat. Tudom hogy jó helye lesz, vigyáznak rá..stb de akkor is.
Na majd lesz valahogy!
Szerdán megyünk nst-re, meg uh is lesz. Most megkérdezem mekkorára jósolják a drágámat, nekem még eddig nem nagyon mondták.
Vigyázz magadra!
Pihenj amíg tudsz!
szió
Tudom, milyen rohadtul bosszantó... :(((
Én ma pl. kifejezetten jól vagyok. Tegnap felbosszantott két idióta ember (ma csak egy), de nagyon ám, ennek ellenére is ugyanúgy vagyok, 40 perc múlva már 125/77 volt a vérnyomásom 91-es pulzussal, holott alap esetben is 110 körül jár a pulzusom...
Kicsit ingerlékenyebb is vagyok. Ma pl. a belső sávban haladtam, és index nélkül bevágott elém egy vénember, mert a külsőben valaki bekanyarodott és ő nem akart megállni(!)... még szerencse, h van ABS-em... csak úgy dübögött... a pirosnál egy tizedmásodpercre voltam attól, hogy kiszálljak és megverjem! :O
Éjszaka negyed 5-től van két órán át elszórtan én is éreztem valamit, de még definiálni sem tudom... :D
Ezek az éjszakák... már amúgy is régen nem az alvásról szólnak...
Az előtej is komoly dolog! :) Nekem 8 hetesen volt egy ilyen sűrű, sárgás valami, a doki azt mondta, marha ritka, de nem millióból egy! Érdekes dolgokat produkál az anyai szervezet... :)
Én pl. a hétvégén olyan farkasétvággyal rendelkeztem, hogy szó szerint óránként és MINDENT ettem. Pl. egyszerre 5 cső főtt kukorica! Hoppá! :D
Ez már alább hagyott, de visszatért az evőkém azért rendesen. Gyomorégés minimalizálódik, de a hasamon még senki nem látja, hogy lejjebb ment volna... én sem, megjegyzem...
Ez az EDA...
Szóval én tényleg értem, hogy jó meg minden, de akkor miért nem TÉNYLEG SÉTÁLÓ, ahogy ígérik. Az ágytálba pisilés igencsak baromi messze esik az "úgy mozoghat anyuka, miután megkapta, mint előtte" szövegtől...!!!
Most úgy gondolom, csak akkor kérem, ha már úgy érzem, több kettőnél... Addig kitartunk!
Nekem lesz szülésznőm, és a barátnőm is bent lesz, úgyhogy remélem elkerülöm a kénytelen-kelletlen éppen ügyeletes munkatársakat...!!!
Ha látják, hogy ott van melletted, aki majd a pénzt kapja, eszükbe sem fog jutni sürgölődni... Amúgy is egy-két olyan arc van ott, hogy a kutyámat sem szívesen hagynám ott fialtatni... már bocsánat...
Egyébként abszolút érdekelnek a részletek, ha bármi eszedbe jut, írd csak le nyugodtan!
Vigyázz magatokra! :)
Augusztus 3-án megszületett a kislányunk, tegnap volt 7 hetes!
A szülés életem legjobb élménye volt.
Délelőtt 10.35-kor ment el a magzatvíz (rengeteg!), és délben indultunk el a kórházba.
14.30-ra készen voltunk az előkészítéssel, és addig is voltak kisebb fájásaim. Onnantól kezdve viszont sűrűsödtek, nagyon hamar kétpercesek lettek! :O
17.30-kor bekötötték az EDA-t, kimentem vele pisilni (igaz segítséggel, mert féltek, hogy nem tart meg a lábam, ezzel szemben még az infúziós állványt is megemeltem, amikor beleakadt valamibe! :)
este 7-kor kellett volna a következő adag fájdalomcsillapító, de már nem kaphattam, mert eltűnt a méhszáj, jöttek a tolófájások ezerrel, de tűrhető volt. Kipróbáltam, a szülőszéket is, de nem volt jó, mert nem mertem rajta nyomni. Tudom, h hihetetlen, de olyan érzésem volt, hogy ha erősen nyomok, mindjárt kint lesz és koppan a feje... :D Nem fogtam föl, hogy azért nem megy az olyan gyorsan... Hiába, az ösztönszerű viselkedés szülés közben... :)
19.40-kor áttoltak sietve, mert már nagyon jött Linocska, és a második fájásra már meg is volt a Drágám!
Semmi rossz élmény, semmi stressz, csak a feladat: teljesítve!
Most a hálóban alszik! Még most is hihetetlen, nagyon boldog vagyok!
(Ígértem, hogy megírom ezt Neked! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!