Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek az apás...

Mi a véleményetek az apás szülésről?

Figyelt kérdés
2011. febr. 20. 12:03
1 2 3 4
 31/40 anonim válasza:
Mi megbeszéltük a párommal, hogy bent lesz. Be is jött, nővéremmel együtt. Párom kamerázott, nővérem fogta a kezemet. Van, aki azt mondja, nem férfinak való,de szerintem ez nem mindennapi élmény, semmi olyan nincs benne, amit egy férfi nem láthat, és nem baj, ha látja, mennyit küzdesz a babátokért. Nem csak utólag elmondani neki, hogy "hát, nehéz volt". Na hát és azt látni, ahogy kibújik és sír, szerintem mindent megér. Az meg pláne, hogy utólag én is megnézhettem, hogy is történt. Ráadásul büszkén mesélte mindenkinek, hogy milyen ügyes voltam.
2011. febr. 26. 07:53
 32/40 anonim ***** válasza:
Nekem már másfél éves a fiam. A párom bent volt velem a szülés alatt. Nagy erőt adott a jelenléte. Szerintem az természetes, hogy a nehézségeket közösen próbáljuk átvészelni. Megerősítette a kapcsolatunkat minden vonatkozásban. A szülés egy természetes folyamat, szerintem semmi csúnya nincs benne, persze szerencsére sem az anyuka sem az apuka nem lát semmit, már csak azért sem mert a baba érkezését inkább az orvosnak kell látnia:)))
2011. febr. 26. 09:54
 33/40 anonim ***** válasza:

Nem tudok a témához hozzászólni, nem szültem még sajnos. Nagyon szeretném már ha sikerülne és majd velem lenne a párom is a szülésnél.

De nem tudom szó nélkül hagyni a 07:18-as apuka beszámolóját.

Mióta olvastam, potyogó könnyekkel ülök a gép előtt... Nagyon megható az írásod.

Gratulálok, hogy vagytok egymásnak a feleségeddel és gratulálok a kicsi fiatokhoz is!!!

2011. febr. 26. 10:22
 34/40 anonim válasza:
szerintem fantasztikus dolog, koszonet dr. Geréb Ágnesnek, hogy bevezette Magyarorszagon!
2011. febr. 26. 10:47
 35/40 anonim válasza:

Szerintem az apás szülés csodás dolog:-))) Nyilván kell hozzá, hogy mind az anya, mind az apa nyitott legyen a dologra, magyarul egyikükben se keltsen rossz érzést a helyzet. A mi lányunk lassan 9 hónapos lesz, és csodálatos volt, hogy az apukája is ott volt a születésnél. Egyrészt nekem hatalmas segítség volt a vajúdás alatt, hogy ott volt a férjem, tudtam, hogy egy pillanatra sem maradok egyedül, pl. akkor sem, ha kimegy a szülésznő stb... A vége felé már teljesen csak befelé tudtam koncentrálni, nem tudtam hozzá szólni, vagy megszorítani a karját a fájásokkor, de akkor is nagyon erősítő érzés volt a tudat, hogy ott van mellettem. Másrészt azt is megtapasztaltam, hogy az apa és a gyerek között így a legelső pillanatokban elkezdődik a kötődés, és nem csak később.

Persze nem tudom, nálatok hogyan van, a párod hogyan áll hozzá az apás szüléshez. A szülésfelkészítő tanfolyamokhoz csatlakozó szülőszoba látogatások talán jó helyzetet teremthetnek arra, hogy MIND A KETTEN végiggondoljátok, szeretnétek-e apás szülést.

2011. febr. 27. 02:43
 36/40 anonim válasza:
Mindenképpen ott kell lennie az apának, hiszen a baba első pár perce a világban, nagyon fontos élmény, és nem mindegy, hogy ott van, mellette van e az apja akkor, vagy nincs.
2011. febr. 27. 04:27
 37/40 anonim válasza:

Az első gyermekünk születésénél férjem nem akart bejönni a szülőszobába - mondván, hogy a szülés szerinte egy horror lehet, vér stb. A folyosón várt és sírt. Úgy alakult, hogy a második gyermekünk annyira gyorsan meg akart születni, hogy 5 perces fájásoknál - amikor már készülődtünk a kórházba - hirtelen tolófájásokat éreztem. Hihetetlenül gyorsan a kórházba értünk. A párom a karjában cipelt be a szülőszobába. Ott egyszerűen a kezébe nyomtak egy nedves kendőt és a fejemhez állították, hogy törölgesse az arcomat, hogy tartsa a fejemet. Nem volt kecmec...És a párom csodálatosan viselkedett, nem vesztette el a fejét, ő kiabálta, hogy "kislány...!!!" Utána pedig bevallotta, hogy egyáltalán nem volt olyan rémes látvány a szülés, mint amire számított. A harmadik gyerekünk születésénél pedig nem is volt kérdéses, hogy jön. Indított szülés volt, nehéz vajúdással, végig asszisztálta az egészet, a hangulatváltásaimmal (ne nyúlj hozzám, fázom, melegem van...) együtt. Jó érzés volt rá nézni, érezni, hogy ebben a kiszolgáltatott helyzetben nem vagyok egyedül, ott az életem párja. A párom egyébként is "tyúkapó" stílusú, de azt mondja, megkapó, megható érzés ott lenni a csemeténk világra jötténél.

Ajánlani tudom én is az apás szülést.

2011. febr. 28. 16:53
 38/40 anonim válasza:
Nálunk van 13 és 9 évesfiu,mind a kettőnél bent volt.Az elsőnél féltnekem nemet mondani,de tulélte,nehéz szülés volt,4400gde végig fogta a kezem és miután megszületett a fiunk,aki akkor még igen meggyötört vot,ő nem tudta levenni a szemét róla.Másodjára már rutinossabb volt,és büszke,hogy bent volt.Szerintem a mi életünket csakboldogabbá tette.
2011. márc. 2. 18:57
 39/40 anonim válasza:
én bemennék, nincs semmi ellenvetésem, szívesen ott lennék a párom mellett és segítenék neki, de a császárnak nagyon nem örülnék, tudom, hogy senki sem, de a gondolattól is ideges leszek...nem az undor miatt, azt akarom, hogy a gyerekem magától jöjjön ki ne az orvos "vágja ki"
2011. márc. 3. 09:37
 40/40 anonim válasza:
ez a pártól függ, szerintem ha valamelyik nem akarja, akkor nem szabad erőltetni. én nem akarom hogy a majdani férjem jelen legyen, de ez változhat. úgy hallottam, utána a férj kissé elhidegülhet a nőtől... ez fontos döntés
2011. márc. 19. 16:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!