EDA-val való szülésről milyen tapasztalataitok vannak?
Pár hetem van vissza a szülésig, és egyre jobban úgy érzem, szeretném igénybe venni. Mert eddig rettegtem a szüléstől, de mióta felmerült, hogy kérhetem, ha kell, azóta sokkal nyugodtabb vagyok.
Elmesélnétek, hogy milyen volt vele szülni?
Nem szültem EDA-val, csak azt tudom leírni, én miért gondolnám át ezt a dolgot a helyedben. Meg leszek kövezve érte, de amit leírok, tény, aztán persze mindenki saját belátása szerint cselekszik.
A szülési fájdalom legjobb csillapítója az anya szervezetében termelődő endorfin. Ebből a fájdalomcsillapítóból a baba is kap, hiszen az anyai keringésből a hormonok bejutnak az ő szervezetébe. Vagyis a baba, aki ugyanúgy végigszenvedi a saját születését, kap az endorfinból, amitől számára is könnyebbé válik. Amennyiben azonban az anya EDA-t kap, az endorfin nem termelődik a szervezetében, így a babácska sem részesülhet belőle. Én soha nem tenném a gyerekemmel, hogy csak ő szenvedjen, nekem meg hurrá de könnyű. Szegény kicsi úgyse tud szólni, neki mindenképp meg kell születnie, anya meg nem segít neki.... Ráadásul EDA mellett nem tudsz szabadon mozogni, amivel megint csak a kisbaba dolgát nehezíted, tény ugyanis, hogy az anya szabad mozgása segíti a kisbaba könnyebb előrejutását.
Én EDA-val szültem. Elmondom, nálam, hogy volt. Én 6 óra után kértem miután 5 perces fájásaim voltak végig. Lehet, hogy így is ki lehet bírni, én nem lettem volna képes rá, arról nem is beszélve, hogy mennyi erőm lett volna kinyomni a babát. Utána még 6 órát tartott, tehát el lehet képzelni.
Végig ágyhoz voltam kötve, mert a magzatvíz nagyon korán elfojt, így antibiotikumot kaptam, tehát semmivel sem tudtam enyhíteni a fájdalmat.
A kitolási szakaszra igazából a fájdalomcsillapító hatása elmúlt, ezért az simán lezajlott.
Szóval én nem bírtam volna nélküle és örültem, hogy volt ilyen lehetőség.
Én is EDA-val szültem,és áldom érte az istent.Nagyszerű szer.Én szinte alig éreztem valami fájdalmat.A kitolásnál is hatott,így csak feszítést éreztem,de fájdalmat nem.Nekem is első baba volt,így hogy szép emlék maradt még vagy 2 szer biztos szülnék :D
Ha van rá módod,mindenképp kérj,hidd el sokkal jobban elviselhető a fájdalom.
Én úgy voltam vele, hogy amúgy sem kértem volna. De a szülőszobán azért már megfordult a fejemben, hogy esetleg kéne, mire már nagyon elviselhetetlen volt a dolog. De akkor már nem kötnek be fájdalomcsillapítót, ugyanis ez közvetlenül a kitolás előtt volt.
Szerintem a legjobb, ha valaki megbeszéli az orvosával, hogy lehet, hogy igényt fog rá tartani, de ott, helyben eldönteni a legjobb, hogy kell-e vagy nem. Én nem vagyok EDA párti, igaz, nem szenvedtem 8 órákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!