Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » EDA-val való szülésről milyen...

EDA-val való szülésről milyen tapasztalataitok vannak?

Figyelt kérdés

Pár hetem van vissza a szülésig, és egyre jobban úgy érzem, szeretném igénybe venni. Mert eddig rettegtem a szüléstől, de mióta felmerült, hogy kérhetem, ha kell, azóta sokkal nyugodtabb vagyok.

Elmesélnétek, hogy milyen volt vele szülni?

2013. jún. 24. 12:09
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%
Oxys szülés mellé mondjuk simán én is bekérném az EDA-t, szerintem anélkül kínzás.
2013. jún. 24. 17:06
 22/39 anonim ***** válasza:
86%
Én szerintem nagy hibát követtem el, hogy nem kértem. Annyira fájt már (oxi), hogy nem volt erőm rendesen nyomni. Nagyon pici hiányzott, a haja már látszott, és mentünk császárra! :( Most 11 hetes a baba, és még mindig nem vagyok 100-as a császár miatt :(
2013. jún. 24. 20:52
 23/39 anonim ***** válasza:
80%
Nekem jól elhúzódott a vajúdás, a végén kaptam csak edát, de már sajnálom, hogy nem kértem magamtól korábban, fölösleges volt végigszenvedni a napot.
2013. jún. 25. 09:12
 24/39 anonim ***** válasza:
76%
Én az elején kértem az edát és kaptam is,de oxit is.Nagyon jó élmény volt a szülés,gyorsította a tágulást is és a kitolást is éreztem,ahogy kell.Az első babám meglett 3,5 óra alatt.A következőnél is kérni fogom,nekem egy áldás volt.
2013. jún. 25. 09:28
 25/39 anonim ***** válasza:
82%
Komolyan nem értem, hogy minek adagolják agyba-főbe mindenkinek az oxyt, ha kell, ha nem. Oké, hosszú szenvedés után meggyorsítás okán biztos, hogy használ, de egy jól haladó szülést minek buzerálnak meg vele? Hogy aztán sikítson az anyuka az EDA-ért, vagy bármilyen fájdalomcsillapításért?
2013. jún. 25. 09:47
 26/39 anonim ***** válasza:
100%

Ott a pont az utolsónál. Magyarországon sajnos ha kell, ha nem, nyomják az oxit. :-( Pedig annyi mellékhatása van, ebből van a sürgősségi császárok jó része, ugyanis a magzati szívhangot hazavágja rendesen. Oxis, indított szülések vannak gyakorlatban, nulla indokkal.

Olvassátok el ezt a cikket, mond néhány érdekes dolgot:

[link]

A forrás is, meg a cikk eredeti írója is hiteles, legalábbis el kéne gondolkodni azokon, amiket benne leírnak!

2013. jún. 25. 14:21
 27/39 anonim ***** válasza:
100%

Nekem se fordult meg a fejemben az EDA,már csak azért sem mert sógornőm 15 év múltán is érzi a helyét,ha változik az idő...így is fáj a derekam,nem kell még plusz fájdalom!Nyilván rosszul szúrták neki,de ki garantálja,hogy neked vagy másnak elsőre eltalálják!Van aki jobban van aki rosszabbul viseli a fájdalmat,de ennek a fájdalomnak van értelme,ezért szerintem sokkal elviselhetőbb mint egy fogfájás,akármennyire is fáj!Én például a tolófájásokat nem is nevezném fájásnak,ugyanis nekem sokkal kevésbé fájtak,illetve inkább azt mondanám hogy nem is éreztem,el voltam foglalva azzal,hogy nyomjak...az elötte lévő időszak úgy a 2-3 percesektől volt kellemetlen,de annyira nem hogy ne lehessen elviselni!Egyszerüen hagyd hogy a tested végezze a dolgát,biztos vagyok benne hogy könnyebb lesz a szülés!Nekem 10 hetem van hátra szülésig és kizárólag gátmetszést fogok kérni,ha szükséges,inkább mint hogy repedjek...de ha téged megnyugtat a tudat,hogy ott lesz és ha szükséged van rá azonnal megkapod,akkor beszéld le a dokival,aztán vagy kell vagy nem :) kellemes és gyors szülést kívánok :)

2,5 éves kislány anyukája és 30 hkm :)

2013. jún. 25. 15:44
 28/39 anonim ***** válasza:
73%
Nem egyforma a fájdalomküszöbünk.Én úgy vágtam neki,hogy sokan megcsinálták már előttem,biztos nem fáj "annyira"...de annnyira fáj...jó,hogy volt lehetőségem EDÁra ...lehet lepontozni,de szerintem sokat könnyít a dolgon.Így is fájt,amíg be nem kötötték....én eda párti vagyok
2013. jún. 26. 06:46
 29/39 anonim ***** válasza:
100%

Én is kaptam EDA-t. A szülés előtt nem gondolkoztam rajta, aztán amikor a szülőszobán a szülésznő kérdezte, hogy szeretnék-e, én visszakérdeztem: "Szeressek?" ő bólogatott, a dokim beadta, gyönyörű élmény volt a szülés. Állítólag azok vannak nagyon ellene, akik nem tudják rendesen beadni, ezért osztja meg nagyon az orvostársadalmat.

Most várom a második babámat, és ha itt az idő, megint kérni fogom.

Szép, és könnyű szülést Neked, akár EDA-val, akár anélkül! :)

2013. jún. 28. 18:08
 30/39 anonim ***** válasza:

Jó sokan válaszoltak már előttem, de talán érdekel az én véleményem is :-)

Nekem is első gyerek volt és mivel rettenetesen hipochonder vagyok, féltem mindentől. Attól is, hogy nem EDA nélkül nem bírom ki a szülést és attól is, ha megkapom és rosszul szúrják mi bajom lehet tőle. Nekem úgy mondják, hogy könnyű szülésem volt, mivel vajúdással és kitolási szakasszal együtt 4 és fél óra volt összesen...de az elég velős volt! Kb. a 2 óra után kértem az EDA-t és bár a szobában jelen lévők azt állítják, hogy rögtön utána kisimult az arcom és még a tekintetem is megváltozott, én nem emlékszem olyan hatalmas változásra a fájdalomban. Arra nagyon jó volt, hogy rögtön a beadása után teljesen kitágultam és kezdődhetett a kitolás. Mondta a dokim, hogy mindenki másképp reagál erre. Van akinél pont az EDA miatt elhúzódik a tágulás, van akinél (mint nálam is), pont hogy meggyorsítja a folyamatot. Mindenesetre először csak egy teszt dózist kaptam, ami kb. 15 percre volt elég és mivel a kitolási szakaszban már nem lehet benned érzéstelenítő, így nem is kaptam többet, pedig esküdöztem a dokinak, hogy mindent érzek, adhat még :-)

Szerintem a szülés után még a java hátravan, amikor összevarrnak (már ha kell). Ott hiába kaptam egy újabb dózis EDA-t, semmit sem ért, csak az amikor a doki egy bazi nagy injekciót szúrt belém, oda, ahol pár perce egy kisbaba bújt ki...szóval nem volt valami kellemes élmény a szuri.

A lényeg a lényeg, hogy nekem abból a szempontból segített, hogy érzéstelenítés nélkül ki tudja, hogy meddig tartott volna nálam a tágulás.

2013. jún. 28. 18:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!