EDA-val való szülésről milyen tapasztalataitok vannak?
Pár hetem van vissza a szülésig, és egyre jobban úgy érzem, szeretném igénybe venni. Mert eddig rettegtem a szüléstől, de mióta felmerült, hogy kérhetem, ha kell, azóta sokkal nyugodtabb vagyok.
Elmesélnétek, hogy milyen volt vele szülni?
Ott a pont az utolsónál. Magyarországon sajnos ha kell, ha nem, nyomják az oxit. :-( Pedig annyi mellékhatása van, ebből van a sürgősségi császárok jó része, ugyanis a magzati szívhangot hazavágja rendesen. Oxis, indított szülések vannak gyakorlatban, nulla indokkal.
Olvassátok el ezt a cikket, mond néhány érdekes dolgot:
A forrás is, meg a cikk eredeti írója is hiteles, legalábbis el kéne gondolkodni azokon, amiket benne leírnak!
Nekem se fordult meg a fejemben az EDA,már csak azért sem mert sógornőm 15 év múltán is érzi a helyét,ha változik az idő...így is fáj a derekam,nem kell még plusz fájdalom!Nyilván rosszul szúrták neki,de ki garantálja,hogy neked vagy másnak elsőre eltalálják!Van aki jobban van aki rosszabbul viseli a fájdalmat,de ennek a fájdalomnak van értelme,ezért szerintem sokkal elviselhetőbb mint egy fogfájás,akármennyire is fáj!Én például a tolófájásokat nem is nevezném fájásnak,ugyanis nekem sokkal kevésbé fájtak,illetve inkább azt mondanám hogy nem is éreztem,el voltam foglalva azzal,hogy nyomjak...az elötte lévő időszak úgy a 2-3 percesektől volt kellemetlen,de annyira nem hogy ne lehessen elviselni!Egyszerüen hagyd hogy a tested végezze a dolgát,biztos vagyok benne hogy könnyebb lesz a szülés!Nekem 10 hetem van hátra szülésig és kizárólag gátmetszést fogok kérni,ha szükséges,inkább mint hogy repedjek...de ha téged megnyugtat a tudat,hogy ott lesz és ha szükséged van rá azonnal megkapod,akkor beszéld le a dokival,aztán vagy kell vagy nem :) kellemes és gyors szülést kívánok :)
2,5 éves kislány anyukája és 30 hkm :)
Én is kaptam EDA-t. A szülés előtt nem gondolkoztam rajta, aztán amikor a szülőszobán a szülésznő kérdezte, hogy szeretnék-e, én visszakérdeztem: "Szeressek?" ő bólogatott, a dokim beadta, gyönyörű élmény volt a szülés. Állítólag azok vannak nagyon ellene, akik nem tudják rendesen beadni, ezért osztja meg nagyon az orvostársadalmat.
Most várom a második babámat, és ha itt az idő, megint kérni fogom.
Szép, és könnyű szülést Neked, akár EDA-val, akár anélkül! :)
Jó sokan válaszoltak már előttem, de talán érdekel az én véleményem is :-)
Nekem is első gyerek volt és mivel rettenetesen hipochonder vagyok, féltem mindentől. Attól is, hogy nem EDA nélkül nem bírom ki a szülést és attól is, ha megkapom és rosszul szúrják mi bajom lehet tőle. Nekem úgy mondják, hogy könnyű szülésem volt, mivel vajúdással és kitolási szakasszal együtt 4 és fél óra volt összesen...de az elég velős volt! Kb. a 2 óra után kértem az EDA-t és bár a szobában jelen lévők azt állítják, hogy rögtön utána kisimult az arcom és még a tekintetem is megváltozott, én nem emlékszem olyan hatalmas változásra a fájdalomban. Arra nagyon jó volt, hogy rögtön a beadása után teljesen kitágultam és kezdődhetett a kitolás. Mondta a dokim, hogy mindenki másképp reagál erre. Van akinél pont az EDA miatt elhúzódik a tágulás, van akinél (mint nálam is), pont hogy meggyorsítja a folyamatot. Mindenesetre először csak egy teszt dózist kaptam, ami kb. 15 percre volt elég és mivel a kitolási szakaszban már nem lehet benned érzéstelenítő, így nem is kaptam többet, pedig esküdöztem a dokinak, hogy mindent érzek, adhat még :-)
Szerintem a szülés után még a java hátravan, amikor összevarrnak (már ha kell). Ott hiába kaptam egy újabb dózis EDA-t, semmit sem ért, csak az amikor a doki egy bazi nagy injekciót szúrt belém, oda, ahol pár perce egy kisbaba bújt ki...szóval nem volt valami kellemes élmény a szuri.
A lényeg a lényeg, hogy nekem abból a szempontból segített, hogy érzéstelenítés nélkül ki tudja, hogy meddig tartott volna nálam a tágulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!