Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » EDA-val való szülésről milyen...

EDA-val való szülésről milyen tapasztalataitok vannak?

Figyelt kérdés

Pár hetem van vissza a szülésig, és egyre jobban úgy érzem, szeretném igénybe venni. Mert eddig rettegtem a szüléstől, de mióta felmerült, hogy kérhetem, ha kell, azóta sokkal nyugodtabb vagyok.

Elmesélnétek, hogy milyen volt vele szülni?

2013. jún. 24. 12:09
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
51%

Én 2x szültem, EDA-val és hálás vagyok annak, aki feltalálta. Az első szülésem előtt elhatároztam, hogy nem fogom kérni, ki lehet bírni nélküle is - mindezt annak ellenére, hogy nagyon alacsony a fájdalomküszöböm. De én is olvastam ezeket a ki lehet bírni, meg van értelme a fájdalomnak, ezért nem kell a fájdalomcsillapítás... Aztán a semmiből 4 perces fájásokkal indult a vajúdásom, mire a kórházba értünk, 2 percesek lettek. A doki megvizsgált, 1 ujjnyira voltam kitágulva és nem ment tovább. Már régen 1 perceseim voltak, a tágulás meg nem haladt, én meg már levegőt sem tudtam nagyon venni a fájdalomtól és a fáradtságtól és akkor könyörögtem, hogy adják be. Kicsit féloldalas lett, de iszonyú megkönnyebbülés volt, mikor elkezdett hatni. És megindult a tágulás is szépen, aztán magától elfolyt a magzatvíz. A szívhang nálunk is beesett, de aztán szépen rendeződött. Ahogy előttem már írta valaki, nekem is annyit adtak, hogy a kitolásnál is csak feszülést éreztem, igaz 1 órán át tartott, de nem fáradtam ki egyáltalán és rögtön mondtam, hogy jöhet a következő.

A második szülésemnél már rögtön a kórházba érkezésnél kértem az EDA-t, meg is kaptam, szuper volt, mint az elsőnél. De a kitolásra már nem hatott, így keményen éreztem a fájdalmat. Rettenetes, iszonyatos fájdalom volt - meglepetés az első szülésem után. Viszont kevesebb, mint negyed óra alatt kint volt a Kisfiam. De itt el kellett telnie néhány hétnek, mire azt mondtam, hogy jöhet a következő!

Ja és még egy nagyon áldásos hatása van az EDA-nak, amiről azt hiszem, még senki nem írt! Ez pedig a takarításnál, varrásnál jelentkezik. Semmit nem érzel belőle és szerintem ez így van jól:o)

Szerintem ne döntsd el előre, hogy biztosan szeretnél vagy biztosan nem szeretnél, hanem majd úgyis hozza a helyzet. Lehet, hogy simán megszülsz nélküle, de lehet, hogy Nálad is áldás lesz!

2013. jún. 28. 18:29
 32/39 anonim ***** válasza:
71%

Szia. EDA- val szültem az a kisfiam ès nagyon megbàntam.

Többszôr megszurtak ,utàna 3 hètig borzasztòan fàjt a fejem mozdulni alig birtam ès a kisfiamnak enyhe oxigèn hiànya is lett.Most is terhes vagyok ès biztosan nem fogom kèrni.

2013. jún. 28. 18:49
 33/39 anonim ***** válasza:

Szerintem jó, hogy aláírtad a hozzá szükséges papírokat, de ne kérd mindenáron. Figyelgesd a tested ahogy erősödnek a fájások.Amint te is látod nagyon különbözőek vagyunk.Van aki napokig szenved és van aki megszül 2-3 óra alatt.Ez csupán genetika semmi más.Majd eldől, hogy te melyik csoportba tartozol.:)

Én EDA nélkül szültem.Nekem a szülésznő a gázt ajánlgatta, mondtam neki, hogy nem kell, de rábeszélt és beleszívtam.Na ezt ki ne próbáld.Elszédültem és hányingerem lett, de a fájdalom megmaradt.Szóval abból nem szívtam többet. Én gyorsan tágultam már a vége felé a 4 perces fájásaimmal egész jól elvoltam, mindössze 4 óra alatt 1 ujjnyiról kitágultam.Meg is dicsért a doki, hogy milyen jól tűröm a fájdalmakat.:)Pedig már reggeltől voltak fájásaim és este 10kor született a lányom.Szóval én nem kértem edát. Eszembe sem jutott.Akkor csak az volt a fejemben, hogy nemsokára ANYA leszek! :))

Könnyű szülést és ne mással foglalkozz csak magaddal, mert mások vagyunk.:)

2013. jún. 28. 19:11
 34/39 anonim ***** válasza:
0%
Az 5-ös hozzászóló lehet hogy egészségügyis,de tuti valami tsz-ben......a lovak mellett.Ha nem igy lenne,akkor nem keverné az epidurállal....edával sétálhatsz,és nem nyújtja a szülést.
2013. jún. 28. 22:29
 35/39 anonim ***** válasza:
Nem ötös,hatos:)
2013. jún. 28. 22:32
 36/39 anonim ***** válasza:
50%

Oh te nagyon okos utolsó előtti, a kettő UGYANAZ!!!!! :-D

(epidural analgesia = EDA) :-D

2013. jún. 29. 06:13
 37/39 A kérdező kommentje:
tényleg nem ugyanaz a kettő. a spinális érzéstelenítésnél egyenes a gerincvelőbe vezetik a tűt, ezáltal le is bénul az illető, és azzal nem lehet, és nem is tud felkelni. azt szokták rosszul bökni, ott van esély bénulásra. az epidurálissal, azaz az EDA-val a gerincvelőcső mellé böknek. ezáltal nem lebénul az illető, hanem tompítja a gerincvelő ingerületvivő képességét. tehát érzel mindent, csak nem olyan erősen. míg az előzőnél a lábadat is levághatják, nem érzed.
2013. jún. 29. 08:34
 38/39 anonim ***** válasza:

Eda val szultem

Lealltak tole a fajasok szivhang eses majdnem csaszar majd vakum majd laz maj nem tudtam pisilni fejfajas vissza a mutobe egy bloed patch ra majd 3 napg cateter majd a gyerek antibiotikum az en lazam miatt es begyullandt hatseb fertozes stb

Tudod aki adta igazan szolhatott volna ezekrol jol elsz@rtak a gyerekagyam amiert rabeszeltek erre.

Soha tobbet ...raadasul 4x szurt mitre talalt.

2013. jún. 29. 09:39
 39/39 anonim ***** válasza:
Aki itt belekötött a dologba, azt mondta, hogy EDA nem egyenlő az epidurális érzéstelenítéssel, erre mondtam, hogy dehogyisnem, ugyanaz. :-)
2013. jún. 29. 16:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!