EDA-val való szülésről milyen tapasztalataitok vannak?
Pár hetem van vissza a szülésig, és egyre jobban úgy érzem, szeretném igénybe venni. Mert eddig rettegtem a szüléstől, de mióta felmerült, hogy kérhetem, ha kell, azóta sokkal nyugodtabb vagyok.
Elmesélnétek, hogy milyen volt vele szülni?
5-ös vagyok.Én is EÜ-s vagyok,a férjem pedig orvos.
De ha megfelelő szakember végzi,jó helyre szúrja,akkor semmilyen mellékhatás nem jelentkezik.Nálunk a baba szívhangjával sem volt gond.Spontán szültem,és nagyon gyorsan.Én csak ajánlani tudom!
Én spec szűltem, bár nagyon gyorsan és minden komplikáció nélkül. Az első fájástól számítva 6 óra volt az egész. a szülőszobára betoltak és onnan kereken 2 óra múlva lett meg a Kisfiam, első baba, és 3.800gr lett :)
Nekem eszembe se jutott volna akármilyen fájdalomcsillapítót kérni, bár Én nem rettegtem betegesen a fájdalomtól. Én azt mondom, amennyiben nyugodtabb vagy, és kevésbé görcsölsz rá a szülésre ha tudod h kapsz EDA-t akkor kérj! Jobb ha kapsz, mintha a nagy izgulás miatt történne veletek valami!
Sok sikert, és jó babázást :)
(és ne izgulj) :)
Mi az, hogy az EDA mellett nem tudsz szabadon mozogni? :-O Dehogynem!
Nekem teljesen jó volt, nem nullázta le a fájdalmat, de jelentősen enyhítette.
Semmiféle mellékhatása , utóhatása nem volt, nem bánom, hogy kértem, mert iszonyatosan fájt, mielőtt beadták...
:)
Azért kíváncsi lennék, ki pontozgat le mindenkit, mert úgy látom, az EDÁ-t pártolók pont ugyanúgy le lettek pontozva, mint én, aki az ellenkező oldalon állok. Mindegy, csak kezdem azt hinni, hogy nem is azok pontozgatnak, akik a kérdésre válaszolnak, hanem vannak páran, akik csak pontozgatni járnak ide. :-P
Valaki egyébként kérdezte, hogy az EDA-t ellenzők vajon szültek-e már: nos, én háromszor is. :-) Az első lányommal reggel kezdtem vajúdgatni, de bírható volt estig, este 10 után már nagyon kemény volt és másnap délben született meg. A fiam nagyon gyorsan jött, két és fél óra volt az egész, de akkor azt mondtam, ebbe beledöglök, nagyon kemény volt, rosszabb, mint az első, elhúzódó szülésem. Harmadik volt a legkönnyebb, ő is viszonylag gyors volt, de nem annyira, mint a fiam, kisebb is sokkal, mint a tesók (két 4 kiló körüli baba után 3300g-al érkezett), fájt persze nagyon az is, de messze ő volt a legkönnyebb. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!