Szeretnék pár véleményt az apás szülésről, akiknél bennt volt a kispapa mi a véleményetek?
Nekünk nagyon jól sikerült az apás szülés. :) Mondjuk eleve békés, kádas szülés volt, nem volt semmi komplikáció, semmi nehézség. Ennek ellenére nagyon jól esett, hogy a párom végig ott volt és meleg vízzel locsolta a derekam, úgy érzem, nélküle nem is ment volna ilyen jól. :)
Azt mondta, hogy nagyon szép élmény volt, meg is könnyezte, amikor kibukkant a kislányunk fejecskéje. :)
Szinte ugyanazt akartam írni, mint az első válaszoló. :)
A párom sem tudná elképzelni, hogy kimarad ebből az élményből. Azt mondja, ez volt az eddigi legnagyobb dolog az életében!
Nekünk is apás szülés volt.
Férjem undorodik az ilyen véres csúnya dolgoktól, söt ájulni is tud miatta.
Èn pont ezért nem akartam, hogy ott legyen. De ö akarta. Ezért elsö lányom elött együtt mentünk szülésfelkészítöre, ami nagyon bejött neki, és mindenképpen ott akart lenni. Gyors szülés volt, és mindig mögöttem volt, így nem kukucskált be a lábam közé vagy hasonlóak, a köldökzsinort sem akarta levágni.
Másodiknál már természetes volt, hogy ö jön be. Ott is gyorsan ment minden.
Én nem tudtam volna megszülni a férjem nélkül. Szinte dúlaként működött közre az elejétől fogva. Neki is hatalmas élmény látni a gyermeke születését, először kézbe fogni...stb. Amikor már a hasamon volt a baba kicsit furcsállottam, hogy ebbe a nagyon intim családi hangulatban ott van az orvos és a 2 szülésznő is, nade ők nem a hangulat miatt vannak ott:-))
Viszont a kispapának nem az a dolga, hogy a sarokba ülve szurkoljon, mert nálunk az olyan kispapát ki is küldik. Segítsen. Rátámaszkodni, vizes ruhát hozzon, hánytálat hozzon, támogasson, törölgessen, tolásnál a kezébe kapaszkodni, nyomja a hátad, tartsa a lábad....szóval el kell neki is fáradnia (nálunk a magzatvíz elfolyásától 38 óra múlva mukkant kis a csemete).
Könnyebb szülés kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!