37 hetes kismama vagyok, győri kórházban szült anyukák véleménye érdekelne a szülésről, bent töltött napokról, első babánk lesz, úgyh kicsit félek?
Tavaly ősszel szültem.
Az Én tapasztalatom:
A szűlőszobán (ha van dokid ha nincs) mindenki nagyon rendes, rengeteget foglalkoztak velem, állandóan bejöttek megnézni h vagyok. A szülésem - onnantól hogy beértünk a kórházba- 2 óra volt, szóval nálam komplikáció nem lépett fel. A szülőszobán töltött 2 órás megfigyelésen is rendes volt a csecsemős amikor odajött h megmutassa hogyan kell mellre rakni a Kisfiam.
Aztán mikor kikerültem az osztályra.... TIPIKUS MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY!!!!
A vizit abból áll, hogy a dokik nagy része benyit a szobába, alap kérdések: "Anyuka jól van? Nem kér fájdalom csillapítót? Volt már nagy wc-n?" És ennyi.
A csecsemős nővérek 80%-a!!! kb. éjjeli portásnak való amilyen antiszociális némelyik....
Semmit nem mondanak maguktól, kérdezni kell, de ha kérdezel akkor meg a "drága idejüket veszed el" , és félvállról válaszolnak valamit. Szerencsére tudtam szoptatni, így nem kellett hozzájuk a fejőgéphez mennem :) Sőt, azon kívül, hogy elvitték vizsgálatokra a Kisfiam, meg fürdetni (sajnos besárgult, 12 napot voltunk bent) , szóval ezen kívűl nem nagyon kommunikáltam velük.
Ha megfogadsz egy tanácsot: Ne foglalkozz semmivel és senkivel, a kórházat túl kell élni! Szó szerint! Gondolj arra, hogy 3-4 nap és otthon lesztek!
Most augusztusban szültem ott másodszor. Dokikkal, szülésznőkkel minden rendben, szerintem szülésznőt nem is érdemes fogadni, mind nagyon lelkiismeretes.
Amit viszont érdemes, mert én másodszor is nagyon megszívtam, mivel semmiféle segítséget a kórházban nem remélhetsz: szoptatási tanácsadó. Keríts, akár a föld alól is, mert ha a problémásabb típusba tartozol, mint én, akkor az elején annyira el lehet rontani, hogy utána már nagyon nehéz lesz a szoptatás. Számomra egy rémálom volt az egész! Most sem tudok szoptatni, fejem a tejet. Hihetetlen, mennyire hangsúlyozzák mindenhol a fontosságát, és mennyire lesz...rják a kismamákat szülés után! A helyes mellre helyezést például senki nem szívja ki a kisujjából, azt illene megmutatni. Ilyesmit ne is remélj a győri kórházban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!