Több kérdésem is lesz egyszerre, első babát várò kismama vagyok, és nem igazán tudom mi hogy van?
Pontokba szedem az àtlàthatòsàg kedvéért.
1. Miből mennyit vigyek a kòrhàzban tartòzkodás idejére? Gondolok itt rugira, bodyra, pelenkàra, textilpelusra, betétre.
2. Jövő hét vasàrnapra vagyok kiírva. Ha netalán addig nem indul meg a szülés, akkor be kell feküdjek vasàrnap, és addig ott lenni, míg meg nem születik a pici?
3. Még mindig fent van a hasam. Nem vettem észre, hogy befordult volna a pici. A köldökömnél szokta kinyomni magàt, alul nagyon puha a hasam.. Ez nem lesz gond? Megszülhetem természetes úton?
Köszönöm, ha vàlaszolsz, sokat segìtesz vele.
:)
1. nálunk volt kórházi ruha, ha nem öltöztettem át az általam vitt ruhába, akkor nem is kellett volna vinnem. szerintem első körben max 3 napi ruhát vigyél (3-4 body, rugi), ha kell még, úgyis tudnak behozni. pelust egy csomagot vittem, 2-3 textilpelust, betétet sokat, min 2 csomagot :)! ami szerintem még nagyon praktikus, az a wc-re tehető papírülőke!
2. én 3 nappal hordtam túl, de végig otthon voltam, csak reggelente kellett bejárnom a kórházba vizsgálatra.
3. én egyáltalán nem láttam lentebb lévőnek a hasam szülés előtt ;) természetesen ha a doki nem szólt, hogy pl farfekvéses, nyugodtan szülhetsz természetes úton! azt, hogy befordult-e a pici, vagy sem, szokták mondani ultrahangon.
1. ezt kérdezd meg az adott kórházban -- spec nekünk csak hazamenő ruha kellet - sem pelus se popsikenőcs se törlő, egyedül textil pelust vittem a büfihez
2. nem kell, a 42 hétig simán maradhatsz otthon (csak ha egyébként semmi baj nincs tehát minden lelet vizsgálat okés) -- spec nekem mind a 3 gyerek a számított kor szerint 42-43 héten születtek - ténylegesen 39-40 volt a neonatologus vizsgálata szerint :-)
szal a menszesz szerinti számítás nem pontos sőt még az UH szerinti sem - egyik baba nagyobb a másik kisebb -- genetika :-)
3. ez nem indokolja a császárt, ha ragaszkodsz a hüvelyi szüléshez nyugodtan várj pihenj sokat - esetleg rásegíthetsz lépcsőzéssel homeos bogyóval stb.... - de nem mindenkinél válik be
befordulás :-) a nagylányom a szülés előtti napon fordult be már riogattak h császár lesz mert faros - én meg mondtam ezért kizárt h belemegyek a császárba - am én is így csináltam még anyum hasában :-)
Szió.
Bocsi,hogy beleszólok,én is első babás vagyok,de nekem is mindig a köldökömnél nyomja ki magát,a hasam alja pedig puha,de nekem azért,mert nekem a köldökömnél van a lába,és azzal szokott többet mozogni meg ott van a kis feneke és ezért keményebb nekem ott..szerintem neked is azért keményebb a köldöködnél,mert ott van a kis popsija.De nem voltál Uh-on mostanában?Mert az Uh-on a dokinak mondania kellett volna,hogy fejvégű-e már..nekem már a 30.hét óta az,és úgy is maradt,most voltam szerdán a 36 hetes Uh-on.
Könnyű szülést neked és sok boldogságot a babához :)
36+4 hkm
Az itteni kórhàzba nekünk kell mindent vini, még a hintőport is..
Voltam 36 hetes uh-n, és fejvégű, csak megijedtem amiért a hasam alja ennyire puha.
Köszönöm a vàlaszokat, és neked is könnyű szülést, és boldog babàzàst. :)
1. Én nyíregyházán szültem,oda nem kellett semmit vinni a babának,se ruhát,se pelenkát.Amikor engedtek haza,Anyukám csak akkor hozta be a ruhát,amibe hazahoztuk. Betétet a biztonság kedvéért vigyél vagy 5 csomaggal szerintem.
2.Én egy héttel hordtam túl a kislányom,nem fektettek be,mert azt mondták,hogy nincs hely.2 nappal a szülés előtt kerültem be mégis,mert véreztem a magzatvíz vizsgálat után,és erős folyásom volt,úh mégiscsak felvettek az osztályra.
3.Nekem egyáltalán nem ment le a hasam annyira,amennyire vártam.Mindig néztem,de végül szülni is úgy mentem,hogy nem ment le.Nem volt semmi gond.Szerintem igen,megszülheted attól természetes úton.
Könnyű szülést kívánok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!