Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Volt olyan, aki úgy érezte,...

Volt olyan, aki úgy érezte, hogy szülésről durvább végignézni egy videót, mint élőben ott lenni?

Figyelt kérdés
(Nyilván lelkileg, mert testileg nem fájdalmas egy videót megnézni.:D)
2013. aug. 28. 13:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Több 100 videót láttam már és élőben is szülést (eü suli, gyakorlat, munka), és sokszor tényleg ég és föld a különbség. Az első szülészet gyakorlatra, amikor még csak nézelődni mentem be, úgy mentem, mint aki kivégző osztag elé sétál, azt hittem, világborzalmat fogok látni, üvöltést és végeláthatatlan szenvedést. A nő keményen összeszorította a fogát, bátran nyomott és villámgyorsan megcsinálta! Egyes videókon iszonyúan túlzásba esnek, és lehet az kórházi és otthonszüléses is, nagyon nem mindegy, milyen lelkiállapotban van a nő közben. Azt figyeltem meg az elmúlt években, hogy a félelem (bármitől) nagyon sokat ront a koncentráción, és akkor kezdenek szétcsúszni, nem is annyira a fájdalom miatt. Na, majd kiderül, milyen is ez valójában, 2 hónap múlva magam is sorra kerülök, életemben először :)
2013. aug. 28. 15:39
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Ha 2 hónap múlva leírnád, hogy melyiket érezted durvábbnak, lelkileg megterhelőbbnek akkor kérlek azt oszd meg velem.:)

Könnyű szülést és boldog babázást!:)

2013. aug. 28. 16:38
 3/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt sokan érzik így.

Pl ha elvágom az ujjam se olyan nagy úgy mintha látom valaki más vágja el.

2013. aug. 28. 16:40
 4/8 A kérdező kommentje:

Ebben igazad lehet.:) Én nem tudok egy vérvételt végignézni, ha viszont nekem csinálják, akkor meg se mukkanok.:)

Remélem a szülés is ilyen lesz, mert a videókat elnézve elég nagy lelki sokkot kapok tőlük. De remélem ez csak külső szemmel ilyen borzalmasan tragikus.

2013. aug. 28. 17:25
 5/8 anonim ***** válasza:
Dehogy tragikus. Ha beindul a szülés olyan izgatott leszel, hogy nemsokára láthatod a babádat, hogy nem érdekel semmi. Aztán meg a fájdalom nyom el minden mást. Ki van ez találva. :)
2013. aug. 28. 21:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem végig nézni sokkal rosszabb(lelkileg)hiszen ott mindent látsz.Én a szülésemnél nem is tudtam ilyenekre gondolni,ott persze ott a fájdalom stb....de nem látod a durvább részeket
2013. aug. 29. 09:47
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:) Ennek csak örülni tudok, mert leginkább attól félek, hogy hatalmas nagy trauma lesz, amin nehezen teszem majd magam túl és nem tudok szép szülést elképzelni. Valahogy a videókon a szépség és az öröm nem jön át... De remélem élőben szép lesz a fájdalom ellenére.:)
2013. aug. 29. 18:33
 8/8 anonim ***** válasza:
én nem voltam képes végig nézni elötte egyet sem, föleg császárt nem, de aztán hosszu vajúdás után császároztak, én altatást kértem hogy ne lássak halljak érezzek semmit, a gyóygulás hosszu és fájdalmakkal teli volt
2013. aug. 29. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!