Most ez a császármetszéses video kering a facebookon.
Szerintetek?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm osztotta meg! Csodálkoztam is, egy egyetemista csaj nem anyuka vagy ilyesmi, mondom megnézem már mi ez és látom hogy egy császármetszés....Nekem egy kicsit felkavarta a gyomrom....
Szerintem aki azzal jön hogy inkább császármetszés, meg hogy az fog elterjedni mert mindenhol azt hallani, meg azt szívesebben választják, hát én arra azt mondom hogy én inkább szülők természetesen mint így. Egy szülés videot simán végig néznek, de ez egy kicsit sok volt nekem.
Amúgy is császár ellenes vagyok. Mármint, van hogy tényleg életet ment akkor nyiván muszáj. De tervezve akármilyen indokkal hülyeségnek tartom.
Én a lehető legtermészetesebb szülész híve vagyok (ha a magyar törvények úgy állnának hozzá a dologhoz, akár itthon is szülnék, bábával. De mivel ez körülményes, meg nehéz segítséget találni hozzá, így marad a kórházban a fizetős szoba....
2013. márc. 22. 16:30
2/48 A kérdező kommentje:
Egyetértek :)
2013. márc. 22. 16:32
3/48 anonim válasza:
Ha sok neked, ha nem, ez a császár:)
Kétlányos 33hkm.
2013. márc. 22. 16:33
4/48 anonim válasza:
1- es vagyok, pontosítok.
Ha lehet tudni, hogy gond adódik, anyuka egészségügyi állapota nem engedi, akkor legyen programozott.
De pl egy farfekvéses babánál nem tartom indokoltnak.
2013. márc. 22. 16:35
5/48 anonim válasza:
Én császárral szültem (életveszélyben volt a baba, mielőtt nekem esnétek), és örülök, hogy kiírtad ezt a kérdést, mert mindig meg akartam nézni, hogy mi is történt velem. Nekem nem sok, a fogót tartom durvának, amivel kiszedik a babát, meg, hogy olyan sokáig kell kiszívni a szájából a dolgokat mielőtt felsír.
2013. márc. 22. 16:36
6/48 anonim válasza:
Farfekvéses első babám természetes úton hoztam világra.
Túl sok az indokolatlan programozott császármetszés. (de sokszor a sürgősségi is ilyen)
Amúgy én is szülnék itthon. Statisztikák szerint semmivel nem gyakoribb a kockázata (külföldön) de ez más kategória kicsit.
2013. márc. 22. 16:39
7/48 anonim válasza:
Én is elsősorban a természetes szülés híve vagyok. Farfekvésnél ha már nem első baba akkor nem szoktak császározni. Elsőnél viszont ritkán mennek bele a rendes szülésbe. Nem véletlenül. Még nem ismerik a kismama paramétereit. Az első baba után könnyebb megsaccolni a második várható fejkörfogatát. Első babánál nem kockáztatják, hogy éppen a fej akadjon el. Mert azt akkor már nem lehet élve kisegíteni. Többedik babánál már a szervezet is emlékszik a hüvely könnyebben tágul, jártabb az út. Persze ilyenkor is sokkal figyelmesebb vizsgálatok előzik meg a szülést. Többedik babánál, ha minden rendben van, akkor a faros szülés még könnyebb, gyorsabb mint a fejvégű.
2013. márc. 22. 16:42
8/48 anonim válasza:
Hú. Ez sokkolt. Persze csak pillanatnyilag. Én természetesen szültem 2-t, de nem is láttam császárt sose. Hát nem tudok mit mondani, örülök, hogy természetesen szültem:)
2013. márc. 22. 16:44
9/48 anonim válasza:
Jópár császárt láttam már de mindig elérzékenyülök mikor kint van a baba és felsír:) Ilyenkor lényegtelenné válik, hogy ez egy műtét volt vagy spontán történt e a szülés, a lényeg hogy egészséges ép baba születik:)
2013. márc. 22. 16:45
10/48 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! 5-ös válaszoló, örülök ha örülsz neki és most már tudod mit történt veled :) igazából nekem sem jutott még eszembe megnézni egy császáros videot. Rendes szülészt láttam már sokat, de császárosra tudatosan nem kerestem még rá, ez is úgy jött, hogy az egyik ismerősöm kirakta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!