Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan zajlik a császármetszés...

Hogyan zajlik a császármetszéses szülés?

Figyelt kérdés
Valóban olyan fájdalmas mint ahogy mondta az ismerősöm?

2013. jan. 13. 19:53
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
62%
Ha a császár nem szülés, akkor mi?:-))
2013. jan. 13. 20:21
 2/32 anonim ***** válasza:
84%

de szülés, mivel hogy gyerek születik belőle ! Azok mondják ,hogy nem szülés, akik lenézik a császárosokat, mert meggyőződésük, hogy az nem élt át olyan borzalmakat és nem szenvedte meg a szülést,és ezért ők akkora hősök, amilyenek a császátosok sosem lesznek , pedig ez ku*vára nem így van ,főleg ha 12 óra vajúdás után van a műtét, de enélkül is borzalmas.

Igen, nagyon fájdalmas.

2013. jan. 13. 20:24
 3/32 anonim ***** válasza:
95%

Hát kedves Kérdező, szét fogják offolni a kérdésedet az első válasz miatt.

Szóval. Nekem programozott császárom volt. Nem vajúdtam, nem volt egy fájásom sem, de még keményedésem sem. Maga a császár nyilván nem fáj, nem éreztem semmit, mert el voltam érzéstelenítve. Amikor az érzéstelenítő kiment, akkor eléggé fájt, de ki lehet bírni, már sokan kibírták. Kb. 2-3 napig volt nagyon rossz, de ezen belül is óráról órára jobb lett.

Amúgy az elsőnek csak annyit, hogy nekem rend van a fejemben és a lelkemben is, ezért az egész világnak ki merem jelenteni, hogy én SZÜLTEM. Egy másodpercig sem volt ezzel kapcsolatban rossz érzés bennem, főleg ha ránézek a gyönyörű kislányomra.

2013. jan. 13. 20:31
 4/32 anonim ***** válasza:
71%

nem lenézik a császsárosokat hanem irigyek :D

kedves első hozzászóló! egyszerű vagy mint egy kavics!

2013. jan. 13. 20:32
 5/32 anonim ***** válasza:
89%

Méhlepényleválás miatt császároztak, én így SZÜLTEM, nekem nem fájt utána sem túlzottan. De volt egy lány, akit akkor császároztak, amikor engem, ő 2 napig fel sem bírt kelni, olyan fájdalmai voltak.

Természetes szülésről nem tudok nyilatkozni.

2013. jan. 13. 20:42
 6/32 anonim ***** válasza:

engem altattak a császár alatt. nekem csak akkor fájt a seb, ha nagyon nevettem :)

a helyi érzéstelenítésesről nem tudok nyilatkozni

2013. jan. 13. 21:13
 7/32 anonim ***** válasza:
92%
Leírom az egészet nekem, hogy zajlott. A szülőszobán bekötötték az infúziót és a katétert. Aztán a műtőben beadták gerincbe az érzéstelenítőt. Ezek mind csak kellemetlenek voltak. Aztán csak azt éreztem, hogy húzzák-vonják a hasamat, kb 5 perc múlva kinn is volt a Kisfiam. Aztán utána már hosszabb idő volt, míg mindent összevarrtak, akkor kezdtem egy pici fájást érezni a hasamban, de adtak fájdalomcsillapítót. A műtőből a megőrzőbe vittek, ott kezdett kimenni az érzéstelenítő hatása. Fájt a sebem, lüktetett, égett, de elviselhető volt, nem mondom, hogy kicsit fájt, mert nem, de kaptam fájdalomcsillapítót, ha kértem, az egy pár órára segített. Jobban érdekelt, hogy mikor hozzák a Kisfiam, mikor foghatom meg, mikor kelhetek fel, stb. Na az első felkelés maga volt a rémálom, nekem az egyedül nem ment volna, a szülésznőm húzott fel az ágyból. Onnantól kezdve egyre jobb volt. A felkeléseket mindig kétszer meg kellett gondolnom hogyan is kezdjek neki, de ha felálltam és kicsit mozogtam, akkor megszoktam és nem volt gond. Mikor hazajöttünk a kórházból, már nem is fájt, csak esetleg ha döcögősebb volt az út. Persze minden mozgást óvatosan csináltam. Nem vészes, ami igazán fájdalmas szerintem az az első felkelés, de ez is mindenkinek más.
2013. jan. 13. 21:31
 8/32 anonim ***** válasza:
7%

Hálát adok,hogy szülhettem. Én rettegtem attól,hogy császár lesz. Akkor nem érezném magam anyának. A császár nem szülés,csak kiveszik a gyereket.

Irigy? Mire is?

2013. jan. 13. 22:01
 9/32 anonim ***** válasza:
95%
Én attól még anyának érzem magam, hogy nem hüvelyi úton szültem.
2013. jan. 13. 22:30
 10/32 anonim ***** válasza:
100%

OFF

Utolsó: ha te attól teszed függővé az anyaságot hogy "kinyomod" a gyereket vagy "kiveszik", akkor te meglehetősen félkegyelmű vagy:))

Remélem, elég egyszerűen fogalmaztam, hogy te is megértsd:)

Tovább már nem kötelező olvasnod, bár ki tudja, mit hoz a jövő, lehet hogy nem ártana felkészülnöd hálálkodás helyett.

Császár menete röviden: katéter, műtő, gerincérzéstelenítő, majd néhány perces "ügyködés" után megszületik a baba. Utána jön egy kis "utómunka".

Ezt követően egyből a kórterembe toltak, ahol délutántól másnap hajnalig nem keltem fel. Eközben folyamatosan ment ki az érzéstelenítő hatása, így a lábaidat, amit először nem érzel, elkezded egyre jobban mozgatni. A hajnali első tusolást nem tapsolnám vissza, de kibírható volt. Ami nagyon fájt: nővérke első nap bejött, és váratlanul beletenyerelt a hasamba ( mint utóbb kiderült, a vérzés kevés mennyisége miatt).

A felkelések nehezen mennek, de napról napra jobb lesz, 2-3 nap alatt már egész "fitt" vagy:)

Mindenkinek, aki szült ( így vagy úgy) nagyon sok boldogságot kívánok a gyerkőcökhöz!

2013. jan. 13. 22:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!