Hogyan zajlik a császármetszéses szülés?
de szülés, mivel hogy gyerek születik belőle ! Azok mondják ,hogy nem szülés, akik lenézik a császárosokat, mert meggyőződésük, hogy az nem élt át olyan borzalmakat és nem szenvedte meg a szülést,és ezért ők akkora hősök, amilyenek a császátosok sosem lesznek , pedig ez ku*vára nem így van ,főleg ha 12 óra vajúdás után van a műtét, de enélkül is borzalmas.
Igen, nagyon fájdalmas.
Hát kedves Kérdező, szét fogják offolni a kérdésedet az első válasz miatt.
Szóval. Nekem programozott császárom volt. Nem vajúdtam, nem volt egy fájásom sem, de még keményedésem sem. Maga a császár nyilván nem fáj, nem éreztem semmit, mert el voltam érzéstelenítve. Amikor az érzéstelenítő kiment, akkor eléggé fájt, de ki lehet bírni, már sokan kibírták. Kb. 2-3 napig volt nagyon rossz, de ezen belül is óráról órára jobb lett.
Amúgy az elsőnek csak annyit, hogy nekem rend van a fejemben és a lelkemben is, ezért az egész világnak ki merem jelenteni, hogy én SZÜLTEM. Egy másodpercig sem volt ezzel kapcsolatban rossz érzés bennem, főleg ha ránézek a gyönyörű kislányomra.
nem lenézik a császsárosokat hanem irigyek :D
kedves első hozzászóló! egyszerű vagy mint egy kavics!
Méhlepényleválás miatt császároztak, én így SZÜLTEM, nekem nem fájt utána sem túlzottan. De volt egy lány, akit akkor császároztak, amikor engem, ő 2 napig fel sem bírt kelni, olyan fájdalmai voltak.
Természetes szülésről nem tudok nyilatkozni.
engem altattak a császár alatt. nekem csak akkor fájt a seb, ha nagyon nevettem :)
a helyi érzéstelenítésesről nem tudok nyilatkozni
Hálát adok,hogy szülhettem. Én rettegtem attól,hogy császár lesz. Akkor nem érezném magam anyának. A császár nem szülés,csak kiveszik a gyereket.
Irigy? Mire is?
OFF
Utolsó: ha te attól teszed függővé az anyaságot hogy "kinyomod" a gyereket vagy "kiveszik", akkor te meglehetősen félkegyelmű vagy:))
Remélem, elég egyszerűen fogalmaztam, hogy te is megértsd:)
Tovább már nem kötelező olvasnod, bár ki tudja, mit hoz a jövő, lehet hogy nem ártana felkészülnöd hálálkodás helyett.
Császár menete röviden: katéter, műtő, gerincérzéstelenítő, majd néhány perces "ügyködés" után megszületik a baba. Utána jön egy kis "utómunka".
Ezt követően egyből a kórterembe toltak, ahol délutántól másnap hajnalig nem keltem fel. Eközben folyamatosan ment ki az érzéstelenítő hatása, így a lábaidat, amit először nem érzel, elkezded egyre jobban mozgatni. A hajnali első tusolást nem tapsolnám vissza, de kibírható volt. Ami nagyon fájt: nővérke első nap bejött, és váratlanul beletenyerelt a hasamba ( mint utóbb kiderült, a vérzés kevés mennyisége miatt).
A felkelések nehezen mennek, de napról napra jobb lesz, 2-3 nap alatt már egész "fitt" vagy:)
Mindenkinek, aki szült ( így vagy úgy) nagyon sok boldogságot kívánok a gyerkőcökhöz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!