Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan zajlik a császármetszés...

Hogyan zajlik a császármetszéses szülés?

Figyelt kérdés
Valóban olyan fájdalmas mint ahogy mondta az ismerősöm?

2013. jan. 13. 19:53
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem régebben jóval többen belehaltak a szülésbe, mint mostanában, bár nem néztem utána a statisztikáknak. Azt tudom, hogy az én nagynénémet a 80-as években hagyták vajúdni 3 napig. Sajnos a baba nem élte túl. Csak azok, akik meghaltak nem jönnek ide írni, hogy bárcsak a császár mellett döntöttek volna. De nem is ez a lényeg, veled beszélni, vagy lóval imádkozni egy és ugyanaz. Menj és kérj egy kitüntetést, mert Te attól vagy igaz anya, hogy szenvedtél vajúdás közben. Én meg attól, hogy tisztességesen nevelem az indokolt császárral megszült gyermekemet.
2013. jan. 14. 09:09
 22/32 anonim ***** válasza:
0%

Lehet primitív vagyok

De nektek meg fáj az igazság.

sOkan gondolják ugyanezt csak nem mondják ki,mert vigyáznak a kis lelketekre :-D

2013. jan. 14. 09:10
 23/32 anonim ***** válasza:
0%
* aranyosak
2013. jan. 14. 09:17
 24/32 anonim ***** válasza:
95%

Ha a hüvelyi szülésnek ilyen agyi szövődményei vannak mint nálad, akkor inkább a császár:D

Menj, és fejezd be előbb a nyócátot, utána térjünk vissza erre a témára:))

2013. jan. 14. 09:38
 25/32 anonim ***** válasza:
0%
bocsi de 2 diplomám is van
2013. jan. 14. 09:44
 26/32 anonim ***** válasza:
91%

Atyaég mi lett ebből a kérdésből! Egyébként azért mert én normálisan leírtam a császáros történetemet, és kizárólag a kérdésre válaszoltam miért is kell lepontozni??? Azért mert császárral született a Kisfiam farfekvés miatt???

És ha már itt tartunk aki azt mondja, hogy a császár nem szülés, akkor aki így született sem mondhatja, hogy SZÜLETETT vagy nincs születésnapja sem, mert az anyja nem szülte???

7-es voltam

2013. jan. 14. 11:08
 27/32 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy zajlott, hogy reggel 8kor enyhe fájásaim voltak, elment a nyákdugó, befektettek szülőszobára megfigyelésre.

A Ctg nem mutatott fájást, de voltak jóslók, elég erősek is. Nem tágultam, 1 ujjnyira voltam csak nyitva. A fiam végig farfekvéses volt. 2szer volt a fiam tahicard, ami annyit jelentett, hogy hirtelen lement a szívverése 80ra, majd fel 200ra pár másodperc alatt. Ekkor kötöttek be oxit, fájás semmi, tágulás semmi. Este 6kor azt mondták, hogy ebből ma nem lesz szülés, áttesznek osztályra. Akkor már sűrűsödtek a fájások, így az éjszakás doki nem engedett osztályra tenni, maradtam. Megvizsgált, a fiam lábtartásos lett, a sarkát tapogatta a doki. 7kor már nagyon rosszul voltam, hívták a műtőt. Mondta a doki, hogy ha csak simán faros lenne, és nem első baba, akkor megpróbálhatnánk a sima szülést, de lábtartással nem, mert nem lenne, ami helyet csinálna a buksijának, és a méhszáj rázáródna a nyakára, amitől megfulladna.

Az egyik nővér leborotválta a hasam, feltette a katétert. Jött a műtősfiú, áttett az ágyra, feltolt, ott beadták az érzéstelenítőt, infúziót és rátették a kezemre a vérnyomás mérőt, a mellkasomra a tapacsokat, meg az ujjamra azt a "bigyót"... A műtős elkezdte a hasamat birizgálni jódos vattával, és mindig kérdezgette, hogy érzem-e még.

A műtétből semmit nem éreztem, rángatást sem, csak a mellkasomon a "szerszámokat", mert oda pakolta a doki. Mikor felnyitottak, akkor mondta a doki, hogy még 10 perc és élő gyerek nem született volna, mert a vízbe kakilt és már ki tudja mikor, azért volt rossz a szívverése is. De semmi baja nem lett szerencsére.

Amikor kiment az érzéstelenítő, akkor már az őrzőben voltam, na, akkor nagyon fájt, de adtak fájdalomcsillapítót az infúzióba. Másnap mikor fel kellett kelni, az első alkalom rossz volt, de utána tényleg óráról órára jobb volt. Főleg, mikor mellettem volt a fiam, akkor semmi fájdalmat nem éreztem, mert tudtam, hogy el kell látnom. A felkelés nehézkes volt az elején, de utána már nem volt gond. Péntek este született a fiam, kedd reggel hazaküldtek a kórházból, 0 segítséggel, így muszáj volt gyorsan összeszednem magam. Én így SZÜLTEM!

2013. jan. 14. 11:16
 28/32 anonim ***** válasza:
93%

3 (!) császáros gyermekem van.

Kedves Kérdező! Maga a műtét nem fáj, én mindháromnál ébren voltam, kicsit kellemetlen, amikor rángatnak, de ki lehet bírni. Mindhárom SZÜLÉSEM után máshogy reagált a testem, az első eléggé megviselt, a másodiknál a kisfiam megszületése után 5 órával lezuhanyozva, felöltözve sétáltam az udvarra levegőzni, a harmadiknál 2 nap után mentem levegőre, akkor is két oldalról támogattak, és fél percet nem bírtam megállni segítség nélkül. Egy valami viszont egyezett, kb. 2 hétig nem tüsszentettem, mert akkor iszonyatosan húzódik, fáj a seb.

2013. jan. 14. 11:26
 29/32 anonim ***** válasza:
96%

25: láttam én már többdiplomást maga alá vizelni.

Elég szomorú, hogy két diplomával is ilyen ostoba liba vagy.

Ideje belekezdeni valami értelmesbe, mondjuk menj orvosira:D

Vagy azt nem kapni az ecserin?

2013. jan. 14. 11:26
 30/32 anonim ***** válasza:
94%

Lehet, hogy ez a magát "ősanyának" valló, ki sem bírna egy császárt! Primitív, tájékozatlan és .....pfff

Pont a hasonlók miatt van a kissé labilisabb anyukáknak lelkiismeret furdalása, mert ők nem tudtak hüvelyi úton szülni. Persze, ha valami probléma lett volna azért mert nem császározzák meg, akkor hol lennél a fene nagy egóddal? Én büszke vagyok a kisfiamra és a császáros szülésemre, remélem minden császáros anyuka így van ezzel és ne hagyjátok, hogy ne hagyjátok, hogy ilyenek mondjanak véleményt rólatok. A dokim is próbálta viccesre venni, persze én örültem 8 óra után, hogy kimondta: császár: szerinte, akik szeretik a férjüket, császárral szülnek :) a hangulatot próbálta oldani, sikerült! Szóval, minden fejben dől el, már ha van szürkeállomány, nem úgy, mint 8-asnak :)

2013. jan. 14. 12:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!