Hogyan zajlik a császármetszéses szülés?
Ilyenkor döbbenek rá, hogy mennyi buta, primitív nő van, mint pl. 8-aska is!
De hogy a kérdésre is válaszoljak! Sürgősségi császárom volt, tehát altattak! Én nagyon jól viseltem! Műtét után kb. 2 órával már törökülésben ültem. Másnap már lesétáltam a büfébe kávézni.
Itthon is mindent ugyanúgy el tudtam látni. Nyilván ez szervezet függő, ki, hogy reagál!
de hazaviszem,de utáltam volna magam hogy nem tudok még egy gyereket sem megszülni
A sürgösségi császár az más .
De az hogy valakit 2 óra vajúdás után császároznak,az szánalmas
Az a szánalmas, hogy így gondolkodsz. Gondolom frusztrált vagy, mert az életedben az volt az egyetlen siker, hogy hüvelyi úton szültél.
Jobb, ha tudod, hogy ha valakit 2 óra vajúdás után császároznak annak is orvosi indoka van. Én még csak nem is vajúdtam, programozott császárom volt, aminek jó oka volt. Nekem van egy súlyos alapbetegségem, ami mindkettőnkre veszélyes lett volna, még a császár közben is okozott gondot nálam. Én láttam milyen litániát kell írni a császár indokaként és az osztályvezető főorvosnak is engedélyezni kell, tehát ez nem megy csak úgy, hogy valaki jattol az orvosának és elintézi. Nincs is sok értelme, mert rohadtul fáj utána, ráadásul napokig, nem 10-12 óráig. Nem mondom, hogy egyáltalán nem létezik, hogy valakit kérésre császároznak, biztos van elvétve ilyen orvos és van az a pénz, de ritka mint a fehér holló.
Most császár van ha valaki nem tágul x ideig. Régen ők belehaltak ? Nem nem haltak bele,hanem 2 napig vajúdtak. 10 éve barátnőm másfél napig vajudott. sógornőm 2 napig 16 éve. csak manapság van az hogy ha nem tágulsz 2 órán keresztül akkor irány a műtö
Nálunk a régi főorvos is azt mondta,hogy a nő dolga megszenvedni a gyerekért. Akkor nem is volt 50% a császár aránya
Csak annyit még ,hogy az én szememben az nem nő aki nem tud megszülni egy gyereket.
Bár meg tudná ,csak ahhoz idő kellene
Hát tényleg nem lehetett túl sok sikerélménye 8-asnak az életben, de ne is legyen! Majd 20 év múlva kiderül, hogy a hüvelyi szülésedre nagyzolva milyen embert nevelsz a gyerekedből. Ugyanis csak ez számít.
8 órát voltam a szülőszobán, indítás volt oxitocinnal, fájásom nem volt, kedélyes cseverészés volt a nap: férjem, anyukám, szülésznőm és néha-néha az orvosom társaságában. Mivel nem haladtunk, megbeszéltük a császárt és tutira nem tudtam volna még 8 órát vagy többet infúzióval a kezemben az ágyon feküdni és várni, hogy történik valami. Rutinos, tapasztalt osztályvezető főorvos, bíztam benne, ha ő azt mondja semmi értelme várni, akkor az így van. Be is bizonyosodott műtét közben: a fiam a méh passzív szakaszát nyomta a buksijával és nem a méhszájat. Én bíztam a császárban, de reggel hüvelyi szülésre készültem, de teljesen lényegtelen, mi volt: a lényeg, hogy egészségesek vagyunk, fájdalommentes szülésem volt, csupa pozitív élménnyel, persze az első felkelés borzalmas volt, de óráról órára jobb lett, délután már simán tudtam mindent csinálni óvatosan, 2. naptól egy ágyasban voltunk és mindent el tudtam végezni, első baba. Maga a műtét nem fáj, csak fura amikor "rángatják" az ember hasát, de a pillanat, amikor odaemelik az arcodhoz az egy csoda semmi nem számít. Összesen 25 perc volt a műtét, az érzéstelenítéstől a végéig, én spinális érzéstelenítést kaptam. Éjszaka infúzióban fájdalomcsillapítót, mert az nagyon rossz volt, de elviselhetővé tették, 2 óránként hozták a fiamat cicizni, már 6 hónapos elmúlt és anyatejes kizárólag. Szóval, ha lenne tesó, nem vágnék eret egy császár miatt, sőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!