Kinek volt csodás, szép stb. szülése, és nem borzasztó, rettenetes stb?
Van, aki élvezte, pozitívan élte meg a nyilvánvaló fájdalom ellenére, és nem mint kötelező rosszat? Mitől volt szép? Mitől lehetett volna még szebb?
Első baba lesz, minden pozitív tapasztalat érdekel!
(Aki riogatni szeretne, inkább ne tegye, kérem!)
Haha 21:30, hát ezen nagyon nevettem. :)
Pedig én úgy kattintottam rá erre a kérdésre, hogy majd leírom milyen szuper volt a szülésem, de végigolvasva a történteket és látván a kérdező pökhendi stílusát, inkább megtartom magamnak. :)
Egyébként igen kérdező, mi jól fogunk aludni, mert már túl vagyunk azon, ami rád még csak vár! ;)
Szép és abszolút fájdalom mentes szülésem volt. Hajnali 5:20-kor elfolyt a magzatvíz, 6:37-kor felsírt a lányunk. A köztes időben előkészítettek császárra... Másnap eléggé hangulat romboló volt felkelni, de ez van.
Ha nagyon fáj a tágulás, kérj eda-t. :) Sok sikert, szép szülést!
A szülés fáj...Nekem a 4. is fájt!Ezen nincs mit szépíteni, majd szétszakadtam immáron 1 hete, mikor a kislányom született...És? Gyönyörű kisbabám van ismét, 4030 g-al született gátvédelemmel, már másnap el tudtam látni hiszen ahol szültem Rooming-in ellátás van.
Te kérdező, sztem kérj EDA-t...Mert bele fogsz halni az utolsó fél órába...Ez a véleményem!
Akárhogy gondolod, a szülés szép..Minden perce az..De fáj, tetszik vagy nem..:)Ez az élet rendje..:)Nekem nem az volt a fejemben, hogy nekem milyen rossz, hanem az, hogy minden fájással közelebb van az, hogy lássam a babámat..:)
És így a 4. után sem írom azt, hogy de klassz volt(az utolsó fél-1 óra), mert bizony számíts rá, hogy a pokolba fogod kívánni a férjed!!!És ez tény.Lehet szépíteni, meg hazudgálni, illuziókat kelteni, hogy nem olyan rossz az!!!
Majd szülés után gyere vissza, és megbeszéljük..;) De nem ér, ha érzéstelenítik a gerincedet, vagy van annyi pénzed, hogy kifizesd a császárt!Csakis akkor beszélgessünk, ha elejétől a végéig beavakozás mentesen szülsz..Addig ne ítéld azokat, akik már átélték...:):)
És akkor még nem írt ssenki arról,ha fájásgyengeség van!
Nekem mindkettővel az volt,oxy-t kaptam a végén.
Én is nagyon féltem,anyukám azt mondta,ha már ugy érzed ott halsz meg,akkor születik a baba:)
Sosem ringatott álomvilágba,igaza is volt!
Nem voltak hosszú szüléseim,de a végén tényleg azt mondtam a dokinak hogy most meghalok:(
A lányomnál huztam a seggem mikor a doki fájás közben kézzel akart tágitani,elsumákoltam a fájást,csak ne nyuljon hozzám....
Most ismét vár rám a rémálom,szombatra vagyok kiírva és hiába a harmadik baba,iszonyatosan félek és nem az ismeretlentől,hanem attól hogy tudom,hogy borzalmasan fájni fog,de már látom magam a kisbabámmal hogy milyen tündér lesz,erre kell koncentrálni,nem arra hogy ugysem fog fájni:)
Mellesleg köszi,ez miatt jól alszom:))
De tényleg naiv vagy,ahhoz képest hogy láttál már millió egy szülést....
Mit gondolsz az a sok nő akit láttál örömükben torzult el az arcuk????Vagy kamuztak,csak azért mert te nézted őket??
No komment:))
Csak nevetni tudok az ilyenen:)
Nem tudom, miért vagytok ilyen gonoszok. A kérdező tudja, hogy a szülés fáj, arra kíváncsi, mit éltetek meg jóként. Én is szívesebben készülök a szülésre szép történetekkel, mint olyannal, hogy a halált fogom várni.
Egy félő, sokat látott kismamát riogatni, hát komolyan... Nyugodtan le lehet pontozni!
Kedves kérdező! Eddig 2x szültem, most várom a harmadik babám. Mindkét szülés szép volt a maga módján.
Egyiknél sem kértem semmilyen fájdalomcsillapítást.
Az első fiam 6 óra alatt született meg, a vizsgálat után, mivel már túlhordásban voltam és a méhszáj is elkezdett nyílni, rögtön burkot repesztettek. Elég gyorsan eltelt az idő utána, és csodás volt hallani, ahogy a fiam felsír.
A második 12 óra volt, csak a vége előtt fél órával repesztették meg a burkot. Ez a szülés hosszabb is volt, jobban is fájt, de mégis szebb volt. Már tudtam, mire vállalkozom, mi fog történni és milyen lesz, tudtam magunkra koncentrálni. Az idő itt is nagyon gyorsan telt, szinte repkedtek az órák.
Míg a nagy fiamat elvitték hamar, a kicsi bababarát kórházban született, így rögtön a mellkasomra tették és órákig együtt maradhattunk.
A gyermekágy sem volt vészes, itthon nem győztek ágyba zavarni.
Most élénkebb a fájdalom emléke, mert nem 5 év, hanem csak 8 hónap telt el a szülés és teherbe esés között, de már alig várom, hogy újra átélhessem a csodát. Remélem a pici is viszonylag háborítatlanul, nyugalomban fog születni.
Ami nálam rengeteget számított, az a férjem jelenléte. Na nélküle biztosan nem ilyenek lennének az emlékeim.
Boldog babavárást, és mesébe illő szülést kívánok Neked!
Remélem még olvasod, és nem lesz fölösleges a pontjaim negatív irányba való változása.
Igen. Én nyomtam neked egy zöldet magam részéről de figyeld meg hogy le leszel pontozva mert leírtad azt a szót hogy "fáj".
Olvass vissza, a kérdező reagált bunkón és elküldött mindenkit melegebb éghajlatra, mert neki ne írja senki azt hogy fáj! Teljesen szép és emlékezetes történeteket pontozott le, mert neki az nem hasznos amiben azt írják hogy fáj.
3.oldalon is, egy gyönyörű szép szüléstörténet van lepontozva, mert a válaszoló beleírta a fájdalmat is.
Várj egy picit és hamarosan neked is alacsony pontszámod lesz. Mert ijesztgeted itt azzal, hogy a szülès akármilyen szép, nem fájdalommentes. Hát hogy képzeled? Menj másik kérdés alá riogatni (csak hogy az ő szavaival éljek)!
Bizony, az én hozzászólásomban a "fáj" szó úgy szerepelt, hogy "a fájdalom nem volt kibírhatatlan", csupa jót írtam, mégis lepontozott.
Minek kérdez az ilyen???
Hát, ha valaki azt írja, hogy fájdalom nélkül szülte meg a gyerekét, és nem volt olyan pont, amikor a fenébe kívánta az egész szülést, az vagy hazudik, vagy hipnózisban szült, esetleg delfinekkel, ezek állítólag elveszik a fájdalmat.
Igenis tudomásul kell venni, hogy fájni fog, és nem olyan válaszokat kell keresgélni, akik azt mondják neked, hogy semmi az egész, a gyerek csak kipottyan, mert akkor nagyon pofára fogsz esni, neked lesz utána rossz, hogy bizony, te nem erre készültél. Ne akard magad becsapni. Senki nem riogatni akart, csak felkészíteni arra, ami rád vár. Tessék felnőtt ember módjára tudomásul venni. Ha láttál már szülést, tedd fel magadnak a kérdést, hogy hányan mosolyogtak a vajúdási szakasz végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!