Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kinek volt csodás, szép stb....

Kinek volt csodás, szép stb. szülése, és nem borzasztó, rettenetes stb?

Figyelt kérdés

Van, aki élvezte, pozitívan élte meg a nyilvánvaló fájdalom ellenére, és nem mint kötelező rosszat? Mitől volt szép? Mitől lehetett volna még szebb?

Első baba lesz, minden pozitív tapasztalat érdekel!

(Aki riogatni szeretne, inkább ne tegye, kérem!)

2013. márc. 20. 17:39
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
38%
élvezni akkora fájdalom közepette? max miután már ott a gyerek a kezedben..
2013. márc. 20. 17:44
 2/42 anonim ***** válasza:
74%
4 éve született a kisfiam. Hajnal fél 3-kor folyt a magzatvíz, fél 4 fele beértünk a kórházba. 9 körül kezdődtek a fájások, 10 körül már nagyon fájt mindenhol és intenzív fájásaim voltak. Alig volt köztük szünet. 12.35-re lett meg a kisfiam. Szóval annak ellenére, hogy nagyon fájt, nagyon megérte. Apás szülés volt, ami főleg nagyon meghitt és csodás élmény volt mind kettőnk részére. Nem volt könnyű, de szülés után azt mondtam, hogy rögtön szülnék még egyet. Mitől volt szép, ezt nehéz megmondani vagy megfogalmazni. De megpróbálom. Érzed, hogy az a kis parányi test, hogy küzd és dolgozik benned, hogy haladjon kifele. Együtt dolgoztok az ügy érdekében. Amikor megszületik és hallod felsírni, rád teszik azt a kis maszatos, véres, magzatmázas kis békát. Azonnal elfelejtesz minden fájdalmat amivel járt. Legalább is én így éreztem.
2013. márc. 20. 17:47
 3/42 anonim ***** válasza:
91%
Nekem szép volt végig, csak a kitolási saknál volt bajom
2013. márc. 20. 17:53
 4/42 anonim ***** válasza:
90%
LAssan 3éve született meg a kislányom. Csodás és szép élmény volt. Tervezett császárom volt, de vajúdnom kellett. Attól volt szép, mert 1héttel szülés előtt, már a férjem is ráhangolódott a baba érkezésére, nagyon idilli és nyugodt volt itthon a légkör. Hajnal 5kor kezdtem el vajúdni, késő délután mentünk a kórházba, addig összebújva filmet néztünk, együtt főztük az ebédet ilyesmi :) Aztán a vajúdáskor végig fogta a kezem, és simogatott. Nagyon jó volt, nem éreztem kiszolgáltatva magam, tudtam, hogy Rá, a Férjemre bármikor számíthatok. Aztán betoltak a műtőbe. Később 3asban voltunk már a szobába. Csak szótlanul, csendben figyeltük a kislányunkat. Annyit mondott a férjem, hogy: Csodálatos Anya és Féleség vagyok. Komplikációm nem volt, a dokim szabadságról jött vissza, abban a 3napban is végig látogatott. Semmi ilyen orvosos rossz élményem nem volt. De úgy gondolom, hogy a szülés nem az orvostól lesz jó, vagy rossz, hanem attól, hogy nem vagy egyedül lelkiekben. Nekem legalábbis ez számított. Hogy a Férjem, ott volt, támogatott. Minket nagyon összekovácsolt a szülés élménye.
2013. márc. 20. 17:55
 5/42 anonim ***** válasza:
95%

3-as vagyok

Anyám, és sógornőm bolt bent, 2 négygyerekes anyuka, sokat segítettek nagyon. Viccelődtünk, masszíroztak, borogattak stb. Én mászkáltam, ültem labdán, térdeltem. Hiába fájt, jól éreztem magam.

A végét nem írom le inkább :) de semmi durva, nem ijesztő amúgy, csak nem úgy szerettem volna.

2013. márc. 20. 17:56
 6/42 anonim ***** válasza:
52%
akkor megakartam halni,de most vissza gondolva szép szüléseim voltak és tervezzünk 3. babát....pedig volt komlikáció is
2013. márc. 20. 18:06
 7/42 anonim ***** válasza:
90%
Gyors, de brutál fájdalmas, komplikáció és beavatkozásmentes szülésem volt, leszámítva a burokrepesztést, méhszájlazítót és gátmetszést. 3 óra alatt megvolt a gyerek az első fájástól számítva, valahogy időm sem volt felfogni, hogy mi történik. Nem féltem, ehettem-ihattam közben, volt labda, normális volt a kórházi személyzet is. Kb 40 perc volt, mikor azt hittem, nem bírom tovább. De valahogy elfelejti az ember a fájdalmat, mikor már kinn van a baba. Szóval nem volt csodás, meg szép, de nagyon jó élmény, remélem, lesz még benne részünk. Azt a pillanatot nagyon nagy dolog megélni, mikor egy maszatos, vézna, gyűrött kisembert rátesznek az ember hasára, és nézed, hogy ez bizony belőletek van.
2013. márc. 20. 18:17
 8/42 anonim ***** válasza:
92%

Programozott császárom volt, csodálatosan szép élmény marad, sosem felejtem el. :)

A doki, a műtőscsapat, az altató orvos, a szülésznő, mind-mind maximális tiszteletet érdemelnek és örökké hálás leszek nekik. Bejöhetett az apuka is, a doki végig kommentálta mit csinál és mondta hogy készüljek, mert nemsoká felsír a pici. Az aneszteziológus végig fogta a kezem ahogy a párom is és mikor kivették a babát nem vitték el egyből, hanem ugyanúgy rátették a mellkasomra, megpuszilhattam megsimogathattam, az az arckifejezés az a nézés és az az illat, annyira csodás volt minden. :) Utána elvitték, megvizsgálták, rendbe tették majd visszahozták és míg a doki befejezte a munkát ott lehetett az ölemben.

Tudom ez nem hüvelyi szüléstörténet, de azért gondoltam megosztom veled hogy ha esetleg császárra kerülne a sor nálad is, ne aggódj majd akkor sem! :)

2013. márc. 20. 18:17
 9/42 anonim ***** válasza:
86%

Nekem is csodás volt!!!

Nem tudom, mitől lehetett volna még szebb, így volt tökéletes.

Hogy miért?

Mert kettesben voltunk a szülőszobában a férjemmel vajúdás alatt, félhomály volt, a telefonon szól a kedvenc meditációs zeném, meghitt volt.

Az egész lezajlott 5 óra alatt, a fájdalom nem volt kibírhatatlan, gátmetszés sem volt és a végén a köldökzsinórt a férjem vágta el.

Mindig szívesen fogok visszaemlékezni erre a gyönyörű téli napra!

2013. márc. 20. 18:54
 10/42 anonim ***** válasza:
90%
Nekem az volt,de engem császároztak.2 nap múlva simán lenyomtam vna 20 perc rubintrékát.Semmi fájdalom,semmi kellemetlen érzés,el tudtam látni a babámat is.
2013. márc. 20. 18:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!