Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Írnátok nekem szép szüléstörté...

Írnátok nekem szép szüléstörténeteket?

Figyelt kérdés
Nagyon nem szeretnék mostmár több horror sztorit hallani! Előre is köszönöm a válaszokat! :) 39 hkm
2012. dec. 10. 21:56
 1/9 anonim ***** válasza:

Az első horror volt, szóval írom a másodikat:D

Apró görcsökkel mentem be, 2 újjnyira voltam nyitva. Az orvosom egyszerre megcsinálta a burokrepesztést. 10 percenként nézték a szívhangot. Közben én a labdán csücsültem, a férjem pedig maszírozta a hátam. Kezdtek erősödni a fájások, de nem éreztem úgy, hogy itt az idő. 5 és fél órája vajúdtam, mikor az orvosom szólt, hogy feküdjek le és megvizsgál. Vizsgálat közben éreztem az első tolófájást:) Szóval kéznél volt a doki. 3. nyomásra megszületett Flóra:) 2900g és 49 cent volt:)

Szóval ez az én történetem, a szülés fájdalom nélkül:)

Könnyű szülést neked:)

Kétlányos 19hkm.

2012. dec. 10. 22:04
 2/9 anonim ***** válasza:

Ne félj. :) Élvezd ki az ismeretlen izgalmát! :)

Nekem kifejezetten szép emlék mindkettő, bár a második összehasonlíthatatlanul jobb volt minden szempontból. Itt elolvashatod:

[link]

2012. dec. 10. 22:06
 3/9 anonim ***** válasza:

Szia!Nekem is mindenki folyton azt fújta,hogy "hű,nehéz lesz,de túl leszel rajta","ezen mindenki átesik" és hasonló okosságok.Totál frászban voltam.Ám,ezt csak hallani rossz,amikor ott leszel,már egészen más:ott nem az fog az eszedben járni,hogy még mennyi van,hanem túl vagy egy fájáson,és csak koncentrálsz.A jóslók még nem annyira vészesek,erős menstruációs görcsök,aztán a kitolás már keményebb,de az azért nem olyan eget rengetően hosszú idő,na meg azt az érzést nem tudod még elképzelni,hogy "mindjárt megvan!!"És ez az,ami közelebb visz a véghez.Tehát felesleges kreálni.

Az én szülésem:ugye első szülésnél hasonlóan,mint te,készültem,pörögtem.Végül a vizem folyt el,rá 2 órára megjöttek a "na ezek már nem jóslófájások" 3 órán át voltak még fájásaim,mire jött a kitolása,mi pedig 20 perc volt.Összességében 5,5 óra alatt lett meg a lányom.:)

2012. dec. 10. 22:36
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia! Megpróbálom megirni röviden:) HAjnali 4kor mentünk be a kh-ba.Ekkor 7-5-3-5-perces fájásaim voltak. Az nst nem mutatott semmit de én éreztem. Megvizsgáltak 1 ujjnyi tágulás,ezzel küldtek haza és mondták h ha 3-5re beáll akkor menjek vissza.(25perc volt,pedig mentővel mentünk mert kocsink nincs s anyumat hajnali 4kor meg csak nem hivhattam.Végül hivtuk mert jött ő is a kh-ba. (Sőt a szülésen is bent volt) Rögtön odajött a kh-ba. Szóval hazaküldtek de mi mondtuk h inkább maradnnk. Mondták akkor maradjunk de felvenni nem tudnak. 4-7között az üres kh-ban bolyongtunk. Tök jó volt. Végül 7kor a fsz-en annyira fájt egy fájás h a wc-ről nem tudtam csak nehezen felkelni. Visszamentünk a szülőszobára szerencsére már a nappalos műszak volt. MEgvizsgáltak,s mondták h már 3 ujjnyira tágultam. Szóltak a dokimnak,meg apukának h jöhet öltözni:) Végül anyum is bent volt a kh-ban és fél 7kor úgy döntött ő is bejön:) A dokimat legalább 30éve ismeri,nála is születtem szóval megdumálták telefonon. A doki 9re jött be,én addig zuhanyoztam meg kaptam beöntést.(1 hetes nem kakilás után nagyon jól esett.) A szülésznő kicsit borotvált de csak minimálisat mert mondta ha vágni kell akkor hogy ott is szőrmentes legyen. Elötte való nap csináltuk meg de ugye mi nem tudtuk pontosan hol kell. 10kor elfoglaltuk a szülőszobát akkor egy nst és burokrepesztés,11től forgás minden irányba mert a szülésznőő szerint ez segit.Meg szólt ha kakilási ingert érzek.3/4kor szóltam, Mondta a doki h akkor délre baba lesz. 12:01re 3 tolófájás után megérkezett a lányunk. Sajnos utána nem maradhatott velünk mert kicsike volt,mai napig az:D s fázott nagyon. Mint kiderült a vércukra viszont nagyon lent volt igy 1 napig nem lehetett velem. Egyébként 2600 gr és50cm volt. Anyum és a férjem is bent voltak.Ma már 33hónapos,kb 11kg és 94cm körül van. VÁgni nem kellett,oxit és edát nem kaptam.Ez utóbbiról kijelentettem bármit csak azt ne.. :)

HAmarosan (A nagy szülinapja elött kb 3héttel újra szülni fogok mert jön a kistesó,ugyanott fog születni és remélem ugyanilyen könnyem,csapat ugyanaz lesz.. Mondjuk ezt a babát nagyobbnak látják,hát majd kiderül:D:D) 24 hetes pocakos.

2012. dec. 11. 14:05
 5/9 anonim ***** válasza:
Jó volt olvasni őket, én már várom aszülést; de 4. megleődtem h. haza küldtek. Nálunk azt mondták ha vki bemegy pl. 20 perces fájásokkal, akkor is felveszik. Senkit nem küldenek haz. Azért az gáz h. ott van egy kismama; mármint nem nektek, hanem annak aki elküldött.
2012. dec. 11. 18:55
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha a szülésed traumatikus volt, és szívesen megosztanád egy készülő könyvben, ami a szülési traumáról szól, a szerzők várják 3-5 bekezdésnyi angol beszámolódat a kkendallt@gmail.com címen... a beszámoló szólhat a tapasztalatodról, vagy arról, amit a gyógyulásért tettél.
2012. dec. 11. 19:27
 7/9 anonim ***** válasza:

Elozo vagyok aki magyarul ir szivessen leforditom a szerzoknek nagyon szep konyv keszul a tortenetekbe nem kell nev es datum csak annyit irj hany eves voltal es hol tortent tehat magyarorszag ect.

Ird meg hogy gondolsz vissza a traumatikus szulesre es miben befolyasolta az eletedet a kesobiekben ez a szulesed pl felelem rossz almok nem akartal tobb gyereket stb

2012. dec. 11. 19:41
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek a történeteket! :) Feldobódtam tőlük! :) Tényleg!!!! Lehet ma-holnap szülünk (holnapra vagyunk kiírva)... és a doki ma eléggé megvizsgált, úgyhogy azóta görcsölök, nyákdugó elment... ki tudja!? :) majd kiderül!!! :) puszi Nektek
2012. dec. 11. 22:14
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem szép szülésem volt. Délelőtt mennem kellett NST-re.Még volt 5 napom a kiírásig. Kicsit fájdogált a hasam, de meg sem álmodtam, hogy ez szülési fájdalom, mert nem ilyenre számítottam.Olyan enyhe feszítő érzés volt, nem menzeszes, mint ahogy azt sokan írják.Édesanyám erősködött, hogy elkísér, mert hogy "fáj a hasad kislányom". Várni kellett a vizsgálatra.Ekkor is és az NST-n is gyenge fájásaim voltak.Nem is lett egyértelmű az NST, de a dokim azt mondta menjek haza és hívjam ha erősödnek a fájások. 3óra körül hazaértünk.Picit erősödtek a fájásaim ezek már menszi szerűek voltak. Még mindig nem vészesek. Elmentem tusolni és képzeld még hajat is mostam :D. Megszárítottam és hívtam az orvost ,aztán autóba ültünk.Este 7re beértünk a kórházba. Megvizsgáltak.Páromat hazaküldték, mert még csak 1 ujjnyira voltam nyitva.Na itt egy picit beparáztam.Bekísértek a szülőszobába "hátha beindul a tágulás".Voltak fájásaim kb.2-4 percenként váltakozva.Ki bírható volt még mindig.Egy fél óra múlva jött a doki megvizsgált és közölte, hogy ha apás szülést akarunk akkor hívjam a párom MOST!Szerencsére beért a párom és rá kb. egy fél órára éreztem a toló fájásokat. 3-4 tolásra 10óra 10 perckor megszületett a kislányom 3kiló 35 dekával. :) Utólag könnyűnek mondom a szülésem és bevallom engem a gátseb (ami nem volt nagy) és a kórházi napok jobban megviseltek, mint maga a szülés.

Könnyű és gyors szülést kívánok :))

2012. dec. 11. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!