Szép, nyugodt, háborítatlan szülés-melyik kórházban lehetséges ez?
7 évig éltünk Angliában,kislányomat is ott hoztam világra.Párom egy évre itthon kapott munkát,közben kiderült,hogy babát várok,így jöttünk mi is vele.14 hetes vagyok,egyenlőre feltérképezném a kórházakat(Budapest),nem vagyok ismerős:)
Melyiket javasoljátok és melyiket nem?Magánkórház is szóba jöhet,mert biztosítóval el tudjuk számolni.
Köszi a segítséget!
Szent István kórház egy abszolút ilyen hely, nagyon sok jó, háborítatlan szülés párti ember dolgozik ott. Egy közülük Dr. Ujvári Attila. (tavaly még ott dolgozott legalábbis).
A Szent Imre is eléggé ilyen hely, a kettő közt az a különbség pl., hogy az Istvánba a férjed végig veled lehet, vajúdásnál, szülőszöbán, utána bemehet a kórterembe is, és más rokonok is bemehetnek a kórterembe is.
Az Imrébe (Tétényi úti kórház XI. kerület) a vajúdásnál a férjed nem lehet veled, csak a szülőszobán, a látogatás pedig csak előtérben történhet, babát üvegen keresztül nézhetik meg csak.
Mind két hely szülésznőire jellemző, hogy főképp ha kéred, igyekeznek elkerülni a gátmetszést, oxitoc.-t csak végszükség esetén adnak, vannak alternatív lehetőségek, de ez is több az Istvánban: labda, bordásfal, kád, lehet vízben szülni pl. és akkor a ctg-t csak akkor rakják rád, ha már muszáj, nem kötnek be infúziót, ha nem feltétlenül szükséges.
Mind két helyre igaz, hogy nem kell fekve vajúdnod, hanem egy szoba fílingű szülőszobába mehetsz papával francia ágy, ja és az Istvánban pl. kis csokit ehetsz is közben, ihatsz rendesen.
egy szó mint 100 az István kórház a legilyenebb kórház, de a Szent Imre sem rossz.
És igen, Istvánban is az a jó, ha fogadsz magán dokit és szülésznőt is. Ezt úgy tudod megtenni, hogy valamelyik Istvános doki magánrendelésére jársz terhesgondozásra, akkor ő lesz a dokid, őt hivhatod majd mindenért, és a szüléskor is, és ő tőle kérheted, hogy ajánljon szülésznőt,pl. akivel ő rendszeresen dolgozik együtt, és akkor megkeresed a szülésznőt is a szülés előtt. Annyira nem megfizethetetlen mód ez.
Van még a Telki magánkórház, ott pl. Varsányi Hajnalka vagy Kosztin Árpád, akik úgy tudom amúgy Istvánosok is, tehát ugyan ez a szemléletük.
Imrében is van bordásfal, labda, kád és ha már ott jön, akkor ott meg is szülheted a babát.
az ágyas vajúdószobába nem mehet be apuka akkor, ha más kismamák is bent vannak (kb 6 ágy van bent), mert túl sokan lennének, de ha nincsenek akkor lehet. az alternatív vajúdószobára nem mondták hogy nem lehetne.
magánkórházak a telki vagy a mamarose is, nem tudom milyenek a dokik de biztosan minden kényelmet megadnak a kismamáknak.
Köszönöm szépen,utánanézek mindegyiknek!
Helyileg a János lenne a legközelebb ott nem szült valaki?
Az előző sem volt apás szülés,most sem tervezünk azt.
Én az Imrében szültem 3x, és nekem nagyon megfelelt- kedves volt mindenki- igazán szép élmény volt a szülés.
De az Istvánt is dícsérik, jobban is mint az Imrét.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!