Lehetséges szülés után 1-2 nappal hazajönni a kórházból babával együtt? Muszáj bent maradni 3-5 napot?
Ha jól tudom, a baba 72 órás korában kap szurit (vagy vérvétel?), tulajdonképpen csak emiatt kell bent maradni ilyen sokat?
(Természetesen ha nincs probléma.)
Én is utáltam, mindkét babával 7 napot voltam bent, azért, mert pont hétvégén mehettünk volna haza,de akkor nem adják ki a zárójelentést.
Nálunk volt egy csaj, aki császár után a 3. napon saját felelősségre hazament a babával együtt, ő volt az én hősöm:) nekem sosem lett volna bátorságom ezt meglépni. Meg nálunk a legtöbb baba besárgul, és a 4. napját inkubátorban tölti, azért sem engednek előbb haza- érdekes, nem? 10ből 9 baba besárgul a mi csecsemőosztályunkon:)
Ááá nem hagynám bent a babámat egyedül!!!
Én babáim nem sárgultak be (bár ettől még a 3. lehet hogy be fog).
ez nem teljesen igaz
a szabály az h a babának kell bent maradnia 48 órát
te haza mehetsz ha akarsz (de ki akarna?)
vagy saját felelősségre mint a ketten akár a szülést követő megfigyelési időszak után is haza mehetsz
én jan 1 éjjel mentem be
jan 2 délben császárt lett a vége
jan 3 délben már otthon ebédeltem a babával együtt :-)
teli volt a szülészet és kellet az ágy és h úgyis 3ik gyerek :-)
szórtak ki akit lehetett vagy aki akart menni
mondjuk 4.-én visszamentem vele mert néztek még egy bilirubint és az bcg is kellet még (elfelejtetek én meg nem néztem meg) és 3-án este még kaptam egy telefont h az lemaradt és a doki megnézné a vágást rendben van e
no jó ez extrém esett volt :-) de jobb volt otthon mit 3 nyafogó első gyerekes mellet (bocsi aki nem ilyen de én sajna akkor ezt kaptam :-(
az első kettő 1 naposan kapta meg a bcg-t
Saját felelősségre haza lehet menni. Én is gondolkoztam rajta a 3. babámmal, de végül kibírtuk azt a 3 napot.
Gyerekorvostól kell valami igazolás, hogy ő kimegy azonnal a gyerekhez, és hogy vállalja, hogy leveszi a PKU szűréshez a mintát. Azt ugye akkor veszik le, amikor már beindult a baba anyagcseréje, rendes mennyiséget szopik. Ez a 3-4. nap körül van.
Elmondom, hogy én miért nem vállaltam ezt végül, habár a gyerekorvos adott volna igazolást. Ha bármi történik a babával, akár csak besárgul jobban, ami ugye elég gyakori, akkor nem viheted már vissza az újszülött osztályra. Rendes kórházi gyerekosztályra kell bevinni, azt meg szerintem bárki el tudja képzelni, hogy mennyi baci fenyegethet egy kis újszülöttet a sok beteg gyerek között.
Tehát törvényileg van rá lehetőség, de vannak feltételei. És szerintem jól gondold át...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!