Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehetséges szülés után 1-2...

Lehetséges szülés után 1-2 nappal hazajönni a kórházból babával együtt? Muszáj bent maradni 3-5 napot?

Figyelt kérdés

Ha jól tudom, a baba 72 órás korában kap szurit (vagy vérvétel?), tulajdonképpen csak emiatt kell bent maradni ilyen sokat?

(Természetesen ha nincs probléma.)

2012. aug. 9. 14:48
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet hazamenni, 3 nap a kötelező. Megfigyelik a babát, a szervei működését, légzését, tud-e enni, megemészti-e, kakil-e, és téged is megfigyelnek nem mellékesen. Felléphet akut vérzés, ha pl gond van a méheddel, stb. És igen, utána szurit is kap. Ki lehet bírni azt a 3 napot odabent.
2012. aug. 9. 14:50
 2/53 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy ki lehet bírni, mert már kétszer szültem, most fogok harmadszor. De mindkétszer büntetésnek éltem meg a kórházi napokat, mivel nem volt semmi panaszom, tejem is volt, a babám is rendben volt. Most harmadikra elgondolkodtam, hogy milyen jó lenne itthon lenni hamarabb, csak nem tudom, hogyan lehetne kivitelezni.
2012. aug. 9. 14:54
 3/53 anonim ***** válasza:
70%
Valaki írta egyszer h a dolog úgy működik, h. az anya gyakorlatilag a saját felelősségre persze, bármikor elhagyhatja a kórházat szülés után. A babát kötelező bent tartani legalább 72 óráig! (Csak kérdés, h ki annyira "önző", h otthagyja a gyerekét a kórházban...?)
2012. aug. 9. 14:55
 4/53 anonim ***** válasza:
100%

Én is utáltam, mindkét babával 7 napot voltam bent, azért, mert pont hétvégén mehettünk volna haza,de akkor nem adják ki a zárójelentést.

Nálunk volt egy csaj, aki császár után a 3. napon saját felelősségre hazament a babával együtt, ő volt az én hősöm:) nekem sosem lett volna bátorságom ezt meglépni. Meg nálunk a legtöbb baba besárgul, és a 4. napját inkubátorban tölti, azért sem engednek előbb haza- érdekes, nem? 10ből 9 baba besárgul a mi csecsemőosztályunkon:)

2012. aug. 9. 14:58
 5/53 A kérdező kommentje:

Ááá nem hagynám bent a babámat egyedül!!!

Én babáim nem sárgultak be (bár ettől még a 3. lehet hogy be fog).

2012. aug. 9. 15:05
 6/53 anonim ***** válasza:
40%

ez nem teljesen igaz

a szabály az h a babának kell bent maradnia 48 órát

te haza mehetsz ha akarsz (de ki akarna?)

vagy saját felelősségre mint a ketten akár a szülést követő megfigyelési időszak után is haza mehetsz

én jan 1 éjjel mentem be

jan 2 délben császárt lett a vége

jan 3 délben már otthon ebédeltem a babával együtt :-)

teli volt a szülészet és kellet az ágy és h úgyis 3ik gyerek :-)

szórtak ki akit lehetett vagy aki akart menni

mondjuk 4.-én visszamentem vele mert néztek még egy bilirubint és az bcg is kellet még (elfelejtetek én meg nem néztem meg) és 3-án este még kaptam egy telefont h az lemaradt és a doki megnézné a vágást rendben van e

no jó ez extrém esett volt :-) de jobb volt otthon mit 3 nyafogó első gyerekes mellet (bocsi aki nem ilyen de én sajna akkor ezt kaptam :-(

az első kettő 1 naposan kapta meg a bcg-t

2012. aug. 9. 15:05
 7/53 anonim ***** válasza:
42%
4. válaszoló! Nem tudom Te hol szültél, de 7végén ugyanúgy adnak ki zárójelentést, mert a kórházakban (szülészeteken)az is munkanap. Illetve ha besárgul egy baba csak akkor rakják inkubátorba kékfényezni, ha nagyon erős a sárgasága. Mert a sárgaságnak is vannak fokozatai: pl. az én kisebbik babám is besárgult 2. napra, de mégis hazaadták , mert mondta a gydoki, h nem akkora mértékű a sárgasága, 1-2 napon belül rendeződni fog.
2012. aug. 9. 15:06
 8/53 anonim ***** válasza:
86%
ja a Szent Imrében voltam a 3.-kal
2012. aug. 9. 15:06
 9/53 anonim ***** válasza:
100%

Saját felelősségre haza lehet menni. Én is gondolkoztam rajta a 3. babámmal, de végül kibírtuk azt a 3 napot.

Gyerekorvostól kell valami igazolás, hogy ő kimegy azonnal a gyerekhez, és hogy vállalja, hogy leveszi a PKU szűréshez a mintát. Azt ugye akkor veszik le, amikor már beindult a baba anyagcseréje, rendes mennyiséget szopik. Ez a 3-4. nap körül van.

Elmondom, hogy én miért nem vállaltam ezt végül, habár a gyerekorvos adott volna igazolást. Ha bármi történik a babával, akár csak besárgul jobban, ami ugye elég gyakori, akkor nem viheted már vissza az újszülött osztályra. Rendes kórházi gyerekosztályra kell bevinni, azt meg szerintem bárki el tudja képzelni, hogy mennyi baci fenyegethet egy kis újszülöttet a sok beteg gyerek között.

Tehát törvényileg van rá lehetőség, de vannak feltételei. És szerintem jól gondold át...

2012. aug. 9. 15:08
 10/53 anonim ***** válasza:
36%
A baba 72 órás megfigyelési időre van bent, az anyja mehet haza szülés után rögtön, ha kiköveteli magának. Leírom még1x.
2012. aug. 9. 15:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!