Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehetséges szülés után 1-2...

Lehetséges szülés után 1-2 nappal hazajönni a kórházból babával együtt? Muszáj bent maradni 3-5 napot?

Figyelt kérdés

Ha jól tudom, a baba 72 órás korában kap szurit (vagy vérvétel?), tulajdonképpen csak emiatt kell bent maradni ilyen sokat?

(Természetesen ha nincs probléma.)

2012. aug. 9. 14:48
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
Saját felelősségedre bármikor hazamehetsz, és a babát is viheted, hacsak az állapota (közvetlen életveszély) nem indokolja hogy maradj. Az más kérdés, hogy én nem merném meglépni, főleg hogy a második szülésemnél az egyik szobatársam babáját rohammentő vitte az újszülött intenzívre, szívprobléma miatt, pedig mi semmit nem láttunk rajta. Ez már pont hazamenetel előtt volt, 3 naposan. Otthon észre sem vette volna hogy gond van. SEMMI nem látszott laikus szemmel a gyereken.
2012. aug. 9. 15:34
 22/53 anonim ***** válasza:

16 os vagyok, nem azt mondom hogy TUTI 3 nap amíg bent kell legyen, hanem csak azt hogy biztos van rá valami szabályozás HIVATALOSAN.

21-es ezt honnan tudod amit írtál (hogy bármikor hazamehet babával együtt)? (NEM kötözködés, hanem érdeklődés!)

2012. aug. 9. 15:38
 23/53 anonim ***** válasza:
Én a Szt.István kórházban szültem(2008-ban),kedden este 7-kor született a baba,és pénteken reggel 8-kor már meg is kaptuk a zárót,délelőtt 9-kor már otthon is voltunk.Ezt akárhogyan számolom sincs 72 óra.Szeptemberben érkezik a kistesó,szintén a Szt.Istvánban fogok szülni,és remélem megint ilyen hamar "kidobnak).Ráadásul van kórház,ahol ha viszel a gyerekorvosodtól igazolást,hogy ő beadja a BCG oltást,akkor nem szúrják a kórházban(még nem kérdeztem meg a dokinőmet,hogy az István kórház hogyan viszonyul ehhez).2gyerekes+33hkm
2012. aug. 9. 15:38
 24/53 anonim ***** válasza:
100%
16-os vagyok. Mivel én is kész vagyok a kórháztól, körüljártam a témát. Nem kötelezhet rá senki, hogy a kórházban hagyd a gyereked, csak ha közbvetlen életveszély miatt sürgősségi ellátásra szorul. A gyerekorvosok szeretik ezt a 3 napos megfigyelést felhozni, de ez nem kötelező. Saját felelősségedre bármikor hazamehetsz, és mivel a gyerek gondviselője te vagy, és kiskorú személy ügyeiben a gondviselő a döntéshozó, őt is viheted. Végül mégsem mertem meglépni, de ezt a kórház jogászától sikerült megtudni. Az is más kérdés, hogy iszonyú bunkók az orvosok, ha megemlíted ezt a saját felelősségre dolgot.
2012. aug. 9. 15:42
 25/53 anonim ***** válasza:
Bocs, a 21-es voltam, vagy te vagyok, csak a másik éned :DD
2012. aug. 9. 15:43
 26/53 anonim ***** válasza:
100%
Ja és elvileg akkor sem dönthet csak úgy az orvos, ha veszélyezteted a gyereket azzal hogy el akarod vinni, viszont értesíti a gyámügyet, és a gyereket gondozás alá veszik, gyorsított eljárással, és a kirendelt gyám dönthet úgy hogy a kórházban marad.
2012. aug. 9. 15:45
 27/53 anonim ***** válasza:
70%

Oké, legyen 7 nap, elhiszem, ezzel nem akarok mondókába kezdeni, más kórház, más szülészet...

De abba gondoljatok bele, hogy egy újszülött, mikor megszületik, menniyire "veszélyben" van az első órákban, napokban! Pl. Hazaadják a babát 48 óra múlva, és másnap besárgul.... Mellettem volt konkrétan anyuka, aki 3. napon pakolgatta a kis cuccait , h viszik haza a babát, erre jött vizitkor a gydoki, h ácsibácsi, úgy besárgult a baba, h maradni kell. Ezzel nem játszanak a dokik, higyjétek el nem a támogatásért csinálják! Amikor kialakul a sárgaság nem lehet tudni, h milyen fokú, az csak másnapra derül ki, h igényel-e kezelést stb?

Akkor születhet egy baba rejtett szívbetegséggel, tüdőbajjal, bármivel, ami csak 2-3 nap alatt derül ki. PKU szűrés van, csípő , koponya uh. Nem azért van bent a baba, mert "húzzuk mán az időt kicsit" hanem az ő érdekében elsősorban!

Vércukor méréskor is, gondoljatok vissza, terhesen csakis saját felelősségre lehetett otthagyni a rendelőt vagy kórházat ahol végezték. Én 2. babánál nagyon nagy arccal mondtam, h nekem otthon dolgom van, lelépek, 2 óra múlva jövök....(Nem tudom mi szállt meg, már nem emlékeztem h mi volt az elsőnél, nem is emlékeztem rosszullétre)

Az út felénél azt hittem összeesek, az volt a szerencse, h kb. 5 percre volt a rendelő tőlünk, de még ez is sok(k) volt,...akkor meghunyászkodtam, és rájöttem nem véletlenül kell ott kivárni a két órát...Hát vmi hasonló a kórházi bentlét is. Nem jó, nem kellemes, de elindulhat egy vérzés, egy rosszullét stb. Evvel nem jó rizikózni....!

2012. aug. 9. 15:46
 28/53 anonim ***** válasza:

Engem a pénz miatt nem engedtek haza. A babazárót kiadták volna a 3. életnapon 48 óra után, de engem nem engedtek a 72 órás szabály miatt.

A szülésem villámgyors volt, probléma nélkül, vágni sem kellett, tejem is volt, SEMMI sem indokolta a +1 napot, kivéve a pénz...

De kibírtam, féllábon is, első gyerek volt.

2012. aug. 9. 15:48
 29/53 anonim ***** válasza:
67%

#16 csak az első részét mondtam neked a többi általánosságban mindenkinek

ami a nyafizos elsőbabás anyukákat illeti tudom h nem mindenki olyan de akkor kifogtam a legrosszabbakat -- sajnos

a baba a megőrzőben anyu kint pletyizik persze a műköröm a smink és ahogy beszélt a dolgozókkal mikor kértek valamit pl ugyan már jöjjön vissza mert vizit van, persze nem ment a szopi és visított folyton és ha nem jöttek azonnal akkor lehordta őket mind a 3 simán szült én voltam az egyszem császáros de képes lett volna engem szalajtani a nővérkékhez :-(

persze a haza menetel előtt beolvastam nekik .-)

de jól is esett nekem :-P

különben is legközelebb otthon szülök és punktum !!!

:-DDDD

2012. aug. 9. 15:54
 30/53 anonim ***** válasza:
100%
16 os vagyok :)) Értem 21 köszi a választ! :) (tisztára mint a Dr.House-ben 13 as stb.:))
2012. aug. 9. 15:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!