Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehetséges szülés után 1-2...

Lehetséges szülés után 1-2 nappal hazajönni a kórházból babával együtt? Muszáj bent maradni 3-5 napot?

Figyelt kérdés

Ha jól tudom, a baba 72 órás korában kap szurit (vagy vérvétel?), tulajdonképpen csak emiatt kell bent maradni ilyen sokat?

(Természetesen ha nincs probléma.)

2012. aug. 9. 14:48
1 2 3 4 5 6
 11/53 A kérdező kommentje:
Nem akarok hülyeséget kérdezni, de nincs valami olyasmi, hogy a kórház csak a bent töltött 3 nap után kap pénzt a baba és az anya után?? Tehát ambuláns szülésért nem kap pénzt?
2012. aug. 9. 15:09
 12/53 anonim ***** válasza:
100%

#4-nek

gondolom a fejpénz miatt sárgulnak be a babák :-))

a harmadik babánál vérből nézték és mivel jó volt ezért is mehettem haza és persze a gyerek orvos vállalta h aznap és még 3 napig kijár hozzánk

2012. aug. 9. 15:10
 13/53 anonim ***** válasza:
100%

kap a szülésért

kap az ellátásért

kap a napokért

ha fizetős szobában vagy az még jobb nekik

mondjuk valamilyen szinten megértem őket is mert nem sokat ad az állam nekik és valamiből fent kell tartani a kórházat

2012. aug. 9. 15:12
 14/53 anonim ***** válasza:
100%
Csak annyit tudok hozzászólni, hogy a nőgyógyászom említette, hogy mivel kaotikus helyzetek vannak/lesznek a klinikán, ahol szülök, "saját felelősségre hazamehetünk hamarabb, és akkor a gyerekorvos ambulánsan látja el a babát" Ennyit mondott, de nem is firtattam, mert már kibírtam azt a 4 napot egyszer a látogatási tilalomban, ezért nem is gondolkodtam el ezen. De fura volt, hogy ezt mondta.
2012. aug. 9. 15:13
 15/53 anonim ***** válasza:
100%

Vica,

nem, nálunk akkor sem adnak hétvégén zárót, a gyermekágyas osztályon. (vasárnapról beszélek)

És minden, ismétlem MINDEN besárgult baba inkubátorba kerül. Ez a mi (sopron) kürházunkban van, gondolom, hogy máshol meg máshogy van, én csak itt szültem kétszer, erről tudok nyilatkozni.

Elvileg bármely ágyhelyes beteg 72 órás tartózkodása után kap a kórház térítést, a gyerekosztályon is érdekes, hogy minden megfigyelés (ha nincs valami komoly baj, mondjuk nekiszalad a gyerek az ajtófélfának) 3 napig tart, amikor jóformán rá sem nyitják a gyerekre, anyukára az ajtót.

2012. aug. 9. 15:22
 16/53 anonim ***** válasza:
100%

3 gyerekem van, 2vel 5 napot voltam bent, harmadiknál is kibírtam azt a 4-et ami kötelező volt.

Pedig "nyafogó" első gyerekeseket is kaptam (ahogy egy előző válaszoló nem túl kedvesen megfogalmazta:))

Ez hogy mire kap pénzt meg mire nem, felesleges firtatni.

Biztos vagyok benne hogy VAN erre egy törvényi szabályozás hogy mikor mehetsz haza. Én is így tudom hogy TE hazamehetsz de a babád 3 napig tuti nem.

Aztán ha valakit 1-2 nap múlva hazaengednek mondván hogy 3.baba stb. az gondolom "fű alatt" történt biztos hogy papíron ők még ott voltak bent.

17/53 anonim ***** válasza:
100%

Én is olvastam valami olyat,hogy a kórházak azért sem szeretik hazaengedni korábban a babát és az anyukát,mert csak 3. nap után kap dellát utána a kórház. Utána mindegy mennyit van bent az anyuka a babával,utána már napokra kapják a pénzt.

És én is úgy tudom,hogy a gyerekorvostól kell igazolás,hogy minden nap látogatni fogja a babát ahhoz,hogy a kórházi gyerekorvos kiengedje ha egészséges az újszülött.

2 naposan kap a vállába oltást,3. nap a sarkából vesznek vért.

Üdv: 3 lányos,14hkm

18/53 anonim ***** válasza:
100%
Én csütörtök reggel 7:47-kor szültem meg és szombaton 1 órakor már otthon voltam.Nem kértem, hogy engedjenek haza ilyen hamar, elengedtek maguktól :) Én nem bántam.
2012. aug. 9. 15:25
 19/53 A kérdező kommentje:

De jó neked, utolsó :)

Én is csütörtökön szültem az egyik babámat, de csak hétfőn engedtek haza.

Köszönöm mindenki válaszát, nagyon hasznosak nekem!

2012. aug. 9. 15:30
 20/53 anonim ***** válasza:
100%

hmm

lehet, de annyira nem érdekelt a dolog, az már az ö dolguk h mit h számolnak el az OEP fele....

ami lényeg otthon voltam gyorsan és nem kellet igazolást vinnem/kérnem csak hívjam fel a gyerekorvost h rendben van e -- persze h rendben volt :-)

egyébként nekem a neonotológus mondta a 48 órát.... és nem 72 -t az tuti

na igen minden kórház más mind a 3 máshol született, mesélhetnék mennyire más :-))

2012. aug. 9. 15:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!