Lehetséges szülés után 1-2 nappal hazajönni a kórházból babával együtt? Muszáj bent maradni 3-5 napot?
Ha jól tudom, a baba 72 órás korában kap szurit (vagy vérvétel?), tulajdonképpen csak emiatt kell bent maradni ilyen sokat?
(Természetesen ha nincs probléma.)
#4-nek
gondolom a fejpénz miatt sárgulnak be a babák :-))
a harmadik babánál vérből nézték és mivel jó volt ezért is mehettem haza és persze a gyerek orvos vállalta h aznap és még 3 napig kijár hozzánk
kap a szülésért
kap az ellátásért
kap a napokért
ha fizetős szobában vagy az még jobb nekik
mondjuk valamilyen szinten megértem őket is mert nem sokat ad az állam nekik és valamiből fent kell tartani a kórházat
Vica,
nem, nálunk akkor sem adnak hétvégén zárót, a gyermekágyas osztályon. (vasárnapról beszélek)
És minden, ismétlem MINDEN besárgult baba inkubátorba kerül. Ez a mi (sopron) kürházunkban van, gondolom, hogy máshol meg máshogy van, én csak itt szültem kétszer, erről tudok nyilatkozni.
Elvileg bármely ágyhelyes beteg 72 órás tartózkodása után kap a kórház térítést, a gyerekosztályon is érdekes, hogy minden megfigyelés (ha nincs valami komoly baj, mondjuk nekiszalad a gyerek az ajtófélfának) 3 napig tart, amikor jóformán rá sem nyitják a gyerekre, anyukára az ajtót.
3 gyerekem van, 2vel 5 napot voltam bent, harmadiknál is kibírtam azt a 4-et ami kötelező volt.
Pedig "nyafogó" első gyerekeseket is kaptam (ahogy egy előző válaszoló nem túl kedvesen megfogalmazta:))
Ez hogy mire kap pénzt meg mire nem, felesleges firtatni.
Biztos vagyok benne hogy VAN erre egy törvényi szabályozás hogy mikor mehetsz haza. Én is így tudom hogy TE hazamehetsz de a babád 3 napig tuti nem.
Aztán ha valakit 1-2 nap múlva hazaengednek mondván hogy 3.baba stb. az gondolom "fű alatt" történt biztos hogy papíron ők még ott voltak bent.
Én is olvastam valami olyat,hogy a kórházak azért sem szeretik hazaengedni korábban a babát és az anyukát,mert csak 3. nap után kap dellát utána a kórház. Utána mindegy mennyit van bent az anyuka a babával,utána már napokra kapják a pénzt.
És én is úgy tudom,hogy a gyerekorvostól kell igazolás,hogy minden nap látogatni fogja a babát ahhoz,hogy a kórházi gyerekorvos kiengedje ha egészséges az újszülött.
2 naposan kap a vállába oltást,3. nap a sarkából vesznek vért.
Üdv: 3 lányos,14hkm
De jó neked, utolsó :)
Én is csütörtökön szültem az egyik babámat, de csak hétfőn engedtek haza.
Köszönöm mindenki válaszát, nagyon hasznosak nekem!
hmm
lehet, de annyira nem érdekelt a dolog, az már az ö dolguk h mit h számolnak el az OEP fele....
ami lényeg otthon voltam gyorsan és nem kellet igazolást vinnem/kérnem csak hívjam fel a gyerekorvost h rendben van e -- persze h rendben volt :-)
egyébként nekem a neonotológus mondta a 48 órát.... és nem 72 -t az tuti
na igen minden kórház más mind a 3 máshol született, mesélhetnék mennyire más :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!