Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehetséges szülés után 1-2...

Lehetséges szülés után 1-2 nappal hazajönni a kórházból babával együtt? Muszáj bent maradni 3-5 napot?

Figyelt kérdés

Ha jól tudom, a baba 72 órás korában kap szurit (vagy vérvétel?), tulajdonképpen csak emiatt kell bent maradni ilyen sokat?

(Természetesen ha nincs probléma.)

2012. aug. 9. 14:48
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
61%

Átfutottam a kommenteket. Két dolog:

1. Olyan nincs hogy a gyereket ne vihesd magaddal, nem tarthatják bent, ha nincs közvetlen életveszélyben.

2. Egy idézet Dr. Szabó Éva, a Szent István gyerekorvosa szájából, ami akkor hangzott el, amikor leesett neki, hogy én tényleg hazamegyek:"Orvosi oka nincs, hogy a baba itt legyen, de hát olyan ostoba a finanszírozási rendszer..."

Szóval kérdező, ha gondolod, fogd a babát és menjél. Viszont a saját tapasztalatomból kiindulva kemény menet lesz, baromságokkal próbálnak zsarolni, hogy ott maradjál. De ha menni akarsz, akkor jogod van menni.

2012. aug. 10. 13:43
 42/53 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát!!
2012. aug. 10. 14:07
 43/53 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk a gyerekorvos mondja ki az "áment" arra, hogy a baba hazamehet.

Kedves 4. válaszoló!

Mi augusztus 20-án jöhettünk haza, a zárójelentéssel a kezünkben. Tehát nemcsak hétvégén, hanem ünnepnap is kiállítják a zárójelentést!

2012. aug. 10. 16:15
 44/53 anonim ***** válasza:
49%

Márpedig van olyan, h a babádat nem viheted magaddal. A megfigyelési idő babának és mamának is szól, de a baba fontosabb ilyenkor, és törvén írja elő a 72 órát. Az hogy honnan ketyeg...Az lehet változó. Én pl. hajnalban szültem, de mégsem ez volt az első nap, hanem a 0. De lehet ez máshol már 1. napnak számít.

Én nem akarok véleményezni, de 3 napot ha kellemetlen is, bent lehet maradni. Műtétek után sem kelhetsz fel, h a viszonlátásra hazamentem. (Az ambulánsokat kivéve) Ez a szülésre is érvényes. A baba pedig vizsgálatokon esik át, ezt nem csinálhatja otthon se a háziorvos, se a gyerekorvos, se a Bözsi néni, a védőnő...Ez van, ez a rendszerünk. Persze a dokik, csecsemősök nem fognak meg senkit az ajtóban, h "anyukkaaaaadjjaaaideeeagyerekét" -ezért lehet elmenni úgymond "saját felelősségre". Ott bent nem tarthatnak, de senki nem végzi el (végezheti el) kórházon kívül a babán kötelező vizsgálatokat.

2012. aug. 10. 19:13
 45/53 anonim ***** válasza:
50%
Az meg hogy dr. Szabó Éva a kórházban mit mondott....:) Nálam meg dr. Kovács Péter első babámnál már a 3. nap reggelén összehúzta a szemöldökét és megkérdezte a vele vizitelő csecsemőstől, h "Ez a kismama még itt van??". Amint tudták már állították is össze a zárót.(és ez 7vége, szombat volt) Akkor most mi van? Nem kellett a mani vagy mi??:)
2012. aug. 10. 19:20
 46/53 anonim ***** válasza:

Vica akár h is ágálsz ellene bizony nem minden esetben van olyan h bent kell maradni

mint írtam császár másnapján mentem haza az 1 napos picurral szal simán kiengedtek nem én kérem kérdezték akarok menni ?

persze h akartam :-)))

minek akarnék bent lenni 3 napot ha otthon vár még 2 gyerek ?

mi az amivel többet tud egy kórházi gyerekorvos mint a sajátunk ?

be tudja adni a BCG-t tudd vért venni stb...

és nem szólva arról h benne jobban megbízok mint a ismeretlen kórházi dokiba

ha véletlen sikerült volna a hüvelyi szülés más aznap otthon lettem volna a babámal

és képzeld senkinek nem volt nem volt ellenvetése sem az orvosnak sem a szülésznőnek

2012. aug. 10. 19:59
 47/53 anonim ***** válasza:
Ugy tudom, otthon ez a szabaly. En Kanadaban elek, itt az van, hogy ha nincs semmi komplikacio, akkor mar masnap haza lehet menni. En kicsit sok vert vesztettem meg maga a szules nagyon eluzodo volt, igy nekem 2 napot kellett maradni. Ha sima szules van, szerintem sem lenne gond masnap hazamenni, dehat a szabaly az szabaly, ez orszagonkent valtozo.
2012. aug. 11. 07:39
 48/53 anonim ***** válasza:

Angliában szülés után 6 órával haza lehet menni, sőt ha tényleg semmi panasz akkor küldenek is. Nekem nem volt jó hazajönni, szükségem lett volna egy kis segítségre főleg szoptatás témában. Persze a védőnő utána minden nap jött házhoz, hogy minden rendben van e, itthon vettek vért a sarkából is és mindenféle vizsgálatot is itt végeztek el. (Hallás stb)

Viszont sok olyan dolog volt amitől nagyon megijedtem, mert nem számítottam rá (óriási alvadt vér távozása, stb) jobb lett volna a kórházban lenni mert ott megnyugattak volna hogy ez normális. Vagy akkor készítsék fel az embert hogy mi várható, főleg ha első baba..

2012. aug. 11. 10:59
 49/53 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom most lehet megfohtok kövezni de néha a bent töltött idő nagyon kevés. Legalábbis nekem akinek első babája volt és előtte soha nem fogott csecsemőt a kezében.

Szerintem azt a 3 -4 napot ki lehet bírni a kórházban. Volt mellettem egy anyuka akinek begyulladt a melle és olyan gyógyszert kapott ami fokozhatta volna a vérzését. Most gondoljatok bele mennyit szenvedett volna még otthon. Nagyon nehezen indult be a tejem hát volt vagy negyedik nap mire rendse adgaot tudott szopizni a babám. De tápszert nem kapott mert ugye kellett a erőltetni a szoptatást.

2012. aug. 13. 19:27
 50/53 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2012. aug. 15. 14:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!