Lehetséges szülés után 1-2 nappal hazajönni a kórházból babával együtt? Muszáj bent maradni 3-5 napot?
Ha jól tudom, a baba 72 órás korában kap szurit (vagy vérvétel?), tulajdonképpen csak emiatt kell bent maradni ilyen sokat?
(Természetesen ha nincs probléma.)
Szerintem senkinek nincs baja a 3 napos bentléttel, de nekem a 7 nap tényleg nagyon sok volt, főleg úgy, hogy előtte szintén 7 napig bent feküdtem túlhordás miatt, és SEMMIT nem csináltak.Mármint ugyanazok a vizsgálatok voltak, amikre addig is be tudtam menni, csak épp otthon lehettem, a kisfiammal.
És persze, mindenki a gyereke javát akarja, de azért a legtöbb kórház nem arról híres, hogy annyira de figyelnek a betegeikre. Vagyis nálunk nem. NEkem ezért fájt az a két hét kórház, mert lényegében semmi bajunk nem volt, a baba a 4. napot töltötte inkubátorban, viszont a tejem nem indult be rendesen, és bár állandóan méregetni kellett, senkinek nem tűnt fel, hogy az egész nap éhségtől ordító, alkalmanként 15 ml-et szopizó baba kiskönyvéből kihagyták a tápszerreceptet, amit mondjuk egy másik baba automatikusan megkapott, mert koraszülött volt, pedig őt az anyukája tudta rendesen szoptatni.
Na, nálunk ennyire figyelnek.
hmm
érdekes párhuzam
ahogy fejlődik a szülészet úgy lesznek egyre parásabbak az anyák
sajnálom h ennyire sok a aggódás pánik parázás kíséri manapság a terhességet/szülést/gyermekágyat sajnálom h nem tudják élvezni a pocakos időszakot h túl aggódjak az egészet
olvasom a kérdéseket és sokszor szomorú leszek h egy egészen apró dolog miatt bepánikolnak
Én császáros voltam, de 2,5 nappal a szülés után már otthon voltam. Vasárnap délután 17 órakor született a lányom és szerda délelőtt 10-kor már mindketten megkaptuk a zárónkat. Mondjuk ehhez az kellett, hogy minden jól alakuljon. Én gyorsan regenerálódtam, a babám rendben volt, a tejem első nap belövellt és sikerült azt a 60 ml anyatejet megennie, ami a PKU-hoz kellett.
Nem én kértem, hogy engedjenek haza, de nagyon örültem.
Amikor a lányom született, 3 nap után jöttünk haza. Péntek reggel született, hétfő reggel jöttünk. Egyébként hétvégén is haza lehet jönni itt, ha úgy esik az időpont és minden ok, csak a záróért vissza kell menni, vagy küldik postán ha ad az ember borítékot.
Az ikrek is pénteken születtek, de mivel 2 nap miatt korababák, bár inkább mert a kisebbik 2 kg volt, így koraosztályra kerültek. Ahol szültem nincs koraosztály, nem is ott kellett volna szülnöm, de mikor beértem, és megvizsgáltak (én nem szülni mentem, illetve az éreztem hogy nem jó valami, de azt hittem még nem a szülés, nem olyan volt mint az elsővel), közölték hogy szülök és 4 ujjnyi,már nem mertek elküldeni rohammentővel sem oda ahol van koraosztály (azt hitték nagyon kicsik a babák). Aztán végül jó darabig tanakodtak, hogy vigyék e őket, mivel a nagyobb 2,5 kg volt, de aztán mégis győzött a papírforma. Ők mentek nélkülem, én maradtam ahol szültem, de vasárnap délben hazamentem saját felelősségre, teljesen jól voltam, simán szültem, 2 óra alatt az ikreket.Hétfőn kiadták a záróm, kiszedték a varratokat, és úgy mentem a kicsik után. Közben minden nap volt hogy kétszer megkérdeztem mi van velük, hála Isten minden ok volt. Következő kedden jöhettünk haza, 11 naposan. Sok volt akkor is, és most is úgy érzem, főleg hogy 21 hós lányom itthon volt, mindig azzal aki épp ráért.
De a kórház tuti kap pénzt a szülésért is, lehet ikresért még többet is, mert mikor átkerültem oda ahol a babáim is voltak, vizitkor jött a nőgyógyász és megkérdezte hogy vagyok. Aztán hogy mennyit voltam ott ahol szültem? Mondtam 3 napot. Nem, úgy értették, mennyi idő alatt szültem meg? Mondtam 2 óra volt. Majdnem leszedték a fejem, hogy mi az hogy nem ott szültem náluk, én lettem kérdőre vonva......most mondtam volna szülés közben két fájás között, hogy de igenis vigyenek már mentővel tovább!!!!!KÉSZ! Tuti hogy nem a plusszmunka miatt voltak felháborodva!
Nem olvastam végig, csak egy gyors válasz.
A kórház nem börtön, akkor mész haza, amikor akarsz (természetesen a babáddal együtt). Orvosi oka nincs, hogy ott tartsanak (mégha ezt is mondják) csak a TB így fizet a legjobban a kórház fele.
Én sem maradtam bent 72 órát a második gyerekemmel, elmentem hamarabb. Persze ott előadták a nagyhalált az orvosok, hogy veszélyeztetem a kislányom életét stb. Aztán, amikor látták, hogy megyek, akármit is mondanak, akkor már nyíltan kimondták, hogy orvosik oka nincs, hogy ott legyük, csak a pénz miatt tartanának ott.
Különben a szülés előtt megkérdeztem a védőnőmet, a gyerekorvosunkat és a nőgyógyászomat a dologról. Mindhárman egyöntetűen azt mondták, hogy ha minden rendben elég 24 órát maradni, orvosilag nem indokolt a 72 óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!